|

Krkonoše na nohou! Ve středu nás čeká první derby letošní sezóny!

Ve středu 21.10.2015 se hraje ve II. Lize ČR (skupina Západ) pouze jedno jediné utkání. Ostře sledované, vyhrocené, vyprodané, derby mezi Vrchlabím a Trutnovem. Svátek hokeje v Královéhradeckém kraji a v Krkonoších je tady!

Tento článek patří k zápasu VCH - TRU 5:1
Utkání jsme již měli mít za sebou. Žádosti Vrchlabí samozřejmě Trutnov vyhověl a dohrávka prvního kola nás čeká ve středu 21.10.2015. Oba dva kluby slušně rozjely sezónu a proto nám středeční derby nabídne velmi zajímavý hokej.

HC BAK Trutnov

Hokejisté Trutnova mají na svém kontě celkem 12 bodů. V tabulce jim patří 9. místo a na loňskou sezónu se už zapomnělo. V posledních třech utkání si Draci připsali plný počet bodů. Na domácím ledě mají Draci bilanci (výhry - remízy - prohry) 2 - 0 - 1. Na hřištích soupeře to je potom 2 - 0 - 2.

Trutnov se může pyšnit nejlepší defenzívou v celé západní skupině. V celé II. Lize ČR patří Drakům druhá příčka za suveréním Frýdkem - Místkem. V brance Trutnova se vzájemně doplňuje dvojice Jeschke - Čáp. V obraně se trenéři Malinský s Antonínem spoléhají na dvojici Karlík - Poul. V útoku se nejvíce daří Pavlovi Malému, který v posledních třech zápasech nasbíral 10 bodů.

HC Stadion Vrchlabí

Vrchlabští hokejisté jsou v tabulce před Trutnovem a to na 6. místě. Oproti Drakům mají o zápas více a nasbírali celkem 18 bodů. V domácí aréně má Vrchlabí následující bilanci 3 - 0 - 1. Na hřištích soupeřů má Stadion bilanci 3 - 0 - 1. Zajímavostí je, že hokejisté Vrchlabí rozhodli tři utkání až v samotném závěru.

Sestava Stadionu se oproti loňské sezóně dočkala pár změn. V brance působí Jakub Jelínek, který přišel z Benátek. Jeho statistiky nejsou zatím nijak oslnivé a to platí i pro jeho konkurenta Martina Abraháma, který je odchovancem Vrchlabí. V obraně se njevíce daří dvojici Jebavý - Klement, oba shodně nasbírali 4 body. V útoku se Vrchlabí spoléhá na bývalého hráče Trutnova, Jiřího Šimoníčka. Ten nasbíral v osmi zápasech 13 bodů.

Hokejisté Vrchlabí nemají problém s útočením, ale spíše je trápí defenzíva. Napovídá tomu i skóre 33:30. S rozdílem +3 patří celku z Vrchlabí až devátá příčka.

Zdeněk Poul, předseda klubu HC DRACI o.s., varuje fanoušky Trutnova

" Vážení fanoušci trutnovského hokeje,

ve středu 21.10. se blíží první svátek hokejové sezony, tedy dlouho očekávané hokejové derby mezi domácím Vrchlabím a hostujícím Trutnovem. A chtěl bych všechny fanoušky na tento zápas do Vrchlabí pozvat. "

" Přijďte naše hochy povzbudit. Hokej to bude zase bojovný, jak se sluší a patří. Jen chci všechny fanoušky upozornit, aby počítali s přísným pořadatelským zajištěním. Skutečně podnapilým fanouškům bude vstup odepřen, fanouškům vybaveným zbraněmi jakéhokoliv druhu bude opět vstup odepřen a to naprosto nekompromisně. Upozorňuji vás na to, protože nám jde o zdraví všech fanoušků v hale, i dětí, fanynek. "

" Berte to prosím vážně. Nechceme, aby se o trutnovských FANS hovořilo zase jako o výtržnících, ničitelích hokejových hal, pyromanech apod. Předem děkuji za vytvořenou hokejovou atmosféru! "

Derby mezi HC Stadion Vrchlabí a HC BAK Trutnov začíná v 18:00 hodin. Přikládáme ještě informaci pro trutnovské fanoušky, kteří budou mít viditelně označený boční vchod do haly, který bude sloužit pouze pro ně. Těšíme se na vaší podporu a na úžasnou atmosféru! Redakce