|

Rozhodnutí valné hromady Hokejového klubu DRACI, z.s.

V pátek 09. 04. 2021 zasedala valná hromada Hokejového klubu DRACI, z.s. na jejímž jednání se hodnotila nejen uplynulá sezóna, která skončila posledním zápasem již v říjnu, ale také budoucnost klubu. Více informací v článku.

V pátek, 09. 04. 2021 rozhodla Valná hromada Hokejového klubu DRACI, z.s. o tom, že v následujícím ročníku nenastoupí družstvo mužů ve II. Lize ČR.

Rozhodnutí vyplynulo z ekonomických důvodů, které dopadly na Trutnov v tomto, ale i v uplynulém kalendářním roce díky pandemii Covid-19. Velkou roli sehrála i ekonomická stránka partnerů klubu v době pandemie Cvodi-19 a také to, že veškeré dotace od Národní Sportovní Agentury jsou pro klub nedostupné a nemůže o ně žádat.

Již na konci prosince avizoval svůj konec u mužstva manažer a asistent trenéra Ondřej Poul, který se rozhodl přijmout nabídku z jiného klubu. S ním společně oznámil konec i prezident klubu, a jeden z největších generálních partnerů, pan Zdeněk Poul.

Ačkoliv se vedení hokejového klubu snažilo, aby se finanční prostředky, pro další působení mužstva mužů ve II. Lize ČR našly, bohužel se to nepovedlo. V takto komplikované době to bylo ještě těžší, než obvykle.

Ještě před rozhodnutím valné hromady svoje aktivní hráčské kariéry ukončili útočníci Vojtěch Kubinčák, Jan Starý a brankář Patrik Ašenbrenner. Další čtveřice hráčů, po odchodu Ondřeje Poula, spojila své další kroky v ledním hokeji právě s ním a následuje ho do nového angažmá.

Právo na účast v soutěži ve II. Lize ČR bude v nejbližších dnech prodáno, převedeno, na nového majitele, dle rozhodnutí valné hromady.

Děkujeme všem partnerům a fanouškům za podporu, kdy celkem za dvanáct let působení zdejšího vedení, získal trutnovský hokej jednu bronzovou medaili, jednu stříbrnou medaili, jednu zlatou medaili. Právem jsme se stali mistry Královéhradeckého kraje, vyhráli jsme Superpohár a nakonec i postoupili do druhé ligy. Společně jsme zažili velké množství zážitků, krásné návštěvy při derby s Vrchlabím a nezapomenutelný okamžik při charitativním utkání Hokej Pro Vendulku.

V Trutnově však dospělý hokej nekončí. Pokračovat v něm bude nově tvořený tým mužů, který nastoupí v krajské lize Královéhradeckého kraje pod vedením HC TRUTNOV z.s. Podrobné informace o složení realizačního týmu a hráčského kádru oznámí veřejnosti vedení HC Trutnov z.s. v místních médiích tiskovým prohlášením. Dále v tiskové zprávě bude uvedena strategie a cíl HC Trutnov z. s. pro nově vznikající tým mužů v rámci hokejové soutěže, avšak informace pro fanoušky trutnovského hokeje vedení HC Trutnov z. s. plánuje poskytnout nejdéle do 22.5.2021. Pro hokej v Trutnově je to významná zpráva a sluší se dodat, že současné vedení končícího druholigového klubu, navázalo již širší spolupráci právě s HC TRUTNOV a bude se tak i nadále významnou mírou podílet na financování hokeje v Trutnově a to i po materiální stránce.

Přejeme hokejovému Trutnovu mnoho sil, úspěchů, plno spokojených hráčů a fanoušků. Trutnov je totiž hokejové město a potvrdilo se to v uplynulých letech, kdy zdejší hokej byl nejsledovanějším sportem ve městě. Děkujeme a někdy zase na viděnou.

Vedení Hokejového klubu DRACI, z.s. Redakce

Další články

29.12.2020 | Tomáš Otradovský, Krkonošský deník

Konec sezony? Snažím se to nějakým způsobem překousat. Ale je to těžké