|

Josef Čáp: "Musíme se vyvarovat zbytečných chyb!"

Po dvojzápasu s Kolínem a Jaloncem jsme vyzpovídali strážce trutnovské svatyně Josefa Čápa. Ten obě utkání odchytal s úspěšností 91,30%.

Tento článek patří k zápasu JBL - TRU 3:1
Pepo, jak by jsi zhodnotil zápas v Kolíně?

" Zápas v Kolíně se pro nás neodehrával vůbec špatně, čekal jsem od začátku nápor, ale zas tolik nás nepřehrávali. Měli jsme i dvakrát za zápas štěstí, když jsem byl překonán, ale jednou jsem měl dobře postavenou tyč a po druhé sjel puk hráči z čepele. Vytěžili jsme z toho dva góly a vše vypadalo slibně. "

V utkání jste dlouho vedli, pak ale přišla desetiminutovka, kdy Kolín dominoval. Jak je to možné?

" Vše to začalo gólem na 1:2, který podle mého neměl platit. Z mého pohledu nebyl puk celým objemem za brankovou čárou. Rozhodčí nemohl puk za tyčkou vidět a nechal se domacím publikem ovlivnit a uznal gól. To byla voda na mlýn Kolína, který to nastartoval. Dostali jsme další dva góly a bylo po zápase. Byly to góly, kdy se hráči Kolina tlačili hodně do brány, a my to nedokázali eliminovat. Nejspíš za to můžou i zkušenosti, které nám chybí, přece jenom máme hodně mladý tým. "

Utkání v Jablonci, stejná písnička jako v Kolíně. Přehrál vás soupeř, nebo čím si vysvětluješ dva podobné závěry utkání?

" Utkání v Jablonci se diametrálně odlišovalo od utkání v Kolíně. Nepodali jsme vůbec dobrý výkon, i když výsledek nevypadá tak špatně. Po celý zápas jsme si nedokázali vytvořit vážnější šanci a těch našich deset střeleckých pokusů na soupeřova golmana? S tím asi težko můžeme vyhrávat zápasy, to by jsme byli hodně naivní. Nakonec jsme doplatili na individuální chyby, které soupeř dokázal využít a pokud se nevyvarujeme těchto chyb, stěži budeme bodovat. "

Oba dva zápasy ovlivnila špatná produktivita v koncovce. Co myslíš, co zatím stojí?

" V Kolíně jsme měli gólové šance, škoda těch za stavu 0:2 pro nás, kdyby tam ještě něco spadlo mohlo být vše jinak. Podle mého za to může náš nedůraz v koncovce, na který neustále trenéři apelují. Klukům to tam zatím moc nepadá, snad v sobotním zápase se to otočí. Potřebovali bychom, aby se nám tam odrazilo pár puků, nějaký ten šťastný odraz, ale vše je to o tom důrazu před brankou. "

V sobotu přivítáte Klášterec, který je střelecky při chuti. Na co by jsi nalákal fanoušky?

" Klášterec má zatím výborné výsledky a hlavně dává hodně gólů. Já doufám a všichni budeme rádi, když fanoušci přijdou v hojném počtu, budeme doma hrát po dlouhé době a nám nezbývá nic jiného, než začít sbírat body. A kdy jindy začít, než právě proti Klášterci. V týdnu tvrdě potrénujeme a já nemohu nic jiného slibovat, než to, že každý na ledě vypustí duši. Tímto bych chtěl pozvat fanoušky na sobotní utkání, doufám že na nás nezanevřeli, protože jejich podpora je pro nás velmi důležitá! "

Děkujeme Pepovi za rozhovor a v sobotu se společně s ním těšíme na další domácí utkání! Redakce