|

Špatná produktivita a koncovka. Draci opět bez bodů...

V 5. kole II. Ligy ČR zajížděli hokejisté Trutnova už po třetí za sebou na led soupeře. Tentokrát na led Vlků z Jablonce. Domácí tým, velmi silný na svém malém kluzišti, utkání zvládl a vyhrál 3:1.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
4. Kolo
Jablonec
28.09.2015
18:00
3:1
(0:1, 1:0, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 29. L. Tondr (Šulc), 44. L. Tondr (Bříška, Pavlů), 48. Šulc (L. Tondr) - 7. Půlpán (Perutek)

Vyloučení: 6:6, navíc L.Tondr (JBL) 10 OT, Využití: 1:0, V oslabení: 1:0, Střely na branku: 34:10

Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) - M. Tondr, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abrahám, Pulec - Šulc, Bříška, L. Tondr - Nevyhoštěný, Demel, Peřina - Mulač, Brokeš, Frk - Šír, Žďárský, Homolka

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Beneš, Poul, Karlík, Suvorov, Vácha, Kubica - Cetkovský, Chytráček, Luštinec - Bartoň, Kastner, Shamolin - Perutek, Půlpán, Malý - Uchin, Janoušek, Smékal (od 9. Kozák)

Hokejisté Trutnova zajížděli k třetímu utkání po sobě na led soupeře. Hostující celek od první třetiny vedl, ale poté přišla opět vlna produktivity domácích a zápas otočil Jablonec.

První třetina začala velmi tvrdě. Domácí celek na malém kluzišti začal dohrávat hostující obránce a získávat ztracené kotouče. V první šanci byli domácí, když Bříška zkoušel blafák a byl faulován. V přesilové hře se domácím nepovedlo vůbec nic. Trest přišel vzápětí. V 7. minutě zkusil Tomáš Půlpán vystřelit na branku a překvapil Stejskala - 0:1. Domácí ještě více přitvrdili a dostávali se do stále častějšího tlaku. Ten však hostující mužstvo ustálo.

Druhá třetina už byla vyrovnanější. První šanci měl Perutek, ale jeho střelu vyrazil Stejskal mimo branku. Poté slibně pálil Malý, ale jeho střela byla zblokovaná. Hostujícímu celku se nabídla přesilová hra, ovšem nebyl to Trutnov, kdo skóroval. Chybu v rozehrávce zachytil Lukáš Tondr a v samostatném úniku překonal Čápa - 1:1. Hra byla stále vyrovnaná a hosté se snažili vstřelit rozdílový gól. Nejblíže k tomu byl Cetkovský, ale jeho dělovka orazítkovala jen beton Stejskala. Na druhé straně se opět blýskl Lukáš Tondr, který opět upaloval sám na branku, tentokrát však vytáhl Čáp jeho famózní lapačku. Domácí dost často hráli za hranicí čisté hry, ale hosté nebyli schopni svoje šance využít.

Ve třetí třetině dominoval domácí celek. Po čtyřech minutách poslední dvacetiminutovky vstřelili domácí rozdílovou branku. V přesilové hře dostal kotouč opět Lukáš Tondr a z levého kruhu překonal švihem Čáp - 2:1. O další čtyři minuty se kolem branky protáhl Šulc a zvýšil na rozdíl dvou branek - 3:1. Hosté se nadechli k tlaku, ale připravená a skálopevná obrana Jablonce nedopustila žádné drama. Čím víc hosté chtěli, tím více kupili chyb. Do konce zápasu si domácí už výsledek pohlídali.

Trutnov tedy už dvakrát za sebou nebodoval a z hřišť soupeře dovezl body jen ze Sokolova. Bojovnost se nedá celku Trutnova upřít, ale produktivita před brankou soupeře klesá. CO s tím dokáží Draci udělat, to uvidíme již v sobotu. Od 18:00 přivítáme velmi produktivní celek z Klášterce nad Ohří. Reportáž: Redakce