|

Tři využité přesilovky a sedm branek v síti hostů. Trutnov doma zvítězil

Hokejisté Trutnova si v prvním domácím utkání letošní přípravy počínali výborně. Sedmi brankami zničili úřadující mistry Univerzitní ligy ledního hokeje, Engineers Prague.

TRUENP
Trutnov
3.
Trutnov
05.09.2020
17:00
7:1
(3:0, 2:0, 2:1)
Engineers
Branky a nahrávky: 6. M. Poul (Janoušek), 12. Chára (Janoušek, Kubinčák), 19. Semorád (Višňák, Bláha), 22. Kubinčák (Chára), 31. Kastner (Junek, Starý), 53. Bláha (Starý, Kubinčák), 57. M. Poul (Starý, Junek) - 44. Blažek (Burda, Spurný)

Vyloučení: 14:9, navíc Půlpán (TRU) 10 OT, Maštalířský (ENP) 5+TH

Trutnov: Ašenbrenner (Mahdal) - Pohl, Višňák, Junek, Vácha, Kozák, Suk, Leder - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, M. Poul - Chára, Janoušek, Kubinčák

Engineers: Maštalířský (od 26. Havel) - Spurný, Janásek, Horský, Vobořil, Raiterman, Klement - Blažek, Fabiánek, Burda - Janiurek, Kadlec, Matějka - Sedliský, Adamec, Žáček - Sorger, Křížek, Březina

Hokejisté Trutnova přivítali v prvním domácím utkání letošní přípravy hokejisty Engineers Prague. Vysokoškolské mužstvo vedené hlavním koučem Danielem Fuksem, odchovancem Trutnova, vyhrálo loňskou premiérovou ligu univerzit v České republice.

Úvod zápasu patřil domácím Drakům. Ti na hostující celek vlétli a zasypali je množstvím střel. Hned v šesté minutě se domácí prosadili v přesilové hře. Matěj Poul byl aktivní před brankou a doklepl kotouč za záda brankáře Engineers - 1:0. Druhou branku přidali domácí o šest minut později. Janoušek našel svým pasem Dominika Cháru, který prostřelil Maštalířského pod vyrážečkou - 2:0. Poté se dostali ke slovu hosté. Vytvořili si slibný tlak. Burda a Fabiánek však ztroskotali na výborném Ašenbrennerovi. Domácí se vymanili z tlaku nejlepším možným způsobem. Višňák vystřelil od modré a kotouč do sítě tečoval kapitán domácím Jan Semorád - 3:0.

Druhá třetina začala šancí Matějky. Ten si však vylámal zuby na domácím brankáři. Ve 22. minutě přihrál přes celé pásmo Chára na Vojtu Kubinčáka, který vymetl pavučinu v brance pražských Engineers - 4:0. Zanedlouho byl faulovaný Semorád a po přerušení hry se strhla obrovská mela. Za šarvátku putoval na trestnou lavici domácí Půlpán s Pohlem, za hosty si odpočinuli dva hráči. Do kabin se šel svléknout brankář Maštalířský, který se do bitky aktivně zapojil svojí vyrážečkou. Hosté však hráli přesilovou hru čtyř proti třem. Neúspěšně. Ani další přesilovou hru, tentokrát pěti proti třem, hosté nevyužili. No a lekci, jak využít přesilovou hru, předvedli domácí. Junek nádherným pasem z mezikruží našel Lukáše Kastnera a ten kotouč zasunul pohodlně do prázdné branky - 5:0. Skóre mohl ještě navýšit Janoušek, jeho střelu však Havel zneškodnil.

Třetí třetina pokračovala v režii domácích. Ti se však ve 44. minutě museli opět bránit přesilovce pět na tři. Hosté si tentokrát počínali výborně. Burda přihrál do prázdné branky úplně volnému Blažkovi, který překonal bezmocného Ašenbrennera - 5:1. Poslední slovo však měli domácí. V přesilové hře si počínali domácí výborně. Kubinčák přehrál kotouč na Starého, ten z první na Tomáše Bláhu a levé křídlo Trutnova vsítilo šestou branku domácích v zápase - 6:1. Poslední branka byla vyložená gól paráda. Junek vystihl na modré hostující rozehrávku, přihrál Starému, ten z první na Matěje Poula a ten trefil přesně růžek Havlovy branky - 7:1.

Hokejisté Trutnova tak zvládli první domácí přípravné utkání a již v úterý přivítají na svém ledě druholigový - nově - Hronov. Utkání začíná v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce