|

Rozhodly až nájezdy! Trutnov bere výhru

Odvetné utkání, na ledě Hronova, nabídlo pořádné drama. Trutnov dotahoval dvoubrankovou ztrátu a po úspěšném nájezdu Jana Semoráda dokázal zvítězit. Premiéru v dresů Draků si odbyl sedmnáctiletý útočník Matyáš rada.

HRNTRU
Hronov
5.
Hronov
10.09.2020
18:00
4:5
(1:2, 1:0, 2:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 6. Hašek (Matouš), 36. Hašek (Naar, Martinec), 47. Matouš (Hašek, Martinec), 50. T. Pinkas (Petr) - 12. Půlpán (Pohl, Starý), 20. Kastner (Půlpán, Vácha), 55. Kastner (Poul, 57. Pohl (Leder, Chára), rozhodující nájezd Semorád

Vyloučení: 9:8, navíc Hylena (HRN) a Kozák (TRU) oba 10 OT, Využití: 0:2

Hronov: Ševců (od 21. Brázdil, od 41. Novotný) - Frydrych, Řehák, Suvorov, Heligr, Galickyi, Naar, M. Pinkas - T. Pinkas, Lang, Martinec, Hašek, Maršík, Matouš, Pfeifer, Mach, Červíček, Hylena, Petr

Trutnov: Ašenbrenner (Pluháček) - Pohl, Višňák, Junek, Vácha, Leder, Suk, Klust - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, Poul - Krsek, Chára, Kozák - Rada

Hokejisté Trutnova zajížděli k odvětě na led Hronova. Sestava hostů doznala změn, stejně jako ta domácích. Hosté se museli obejít bez Mahdala, kterého nahradil Pluháček, dále chyběli Janoušek a Kubinčák.

Úvodní minuty zápasu patřili hostům. Ti zasypali domácího brankáře hned čtyřmi střelami. Jenže to byli domácí, kdo se prosadil. V šesté minutě našel Matouš Haška a ten z brankoviště poslal domácí do vedení - 1:0. Hosté dokázali najít odpověď ve 12. minutě. To po křídle ujel Aleš Půlpán a svůj únik proměnil blafákem do forhendu - 1:1. Hostům se ulevilo a dál se tlačili do útoku. Ojedinělé šance domácích pak pokryl Ašenbrenner. Ten musel tasit svoji lapačku proti střele Petra. Hostům se naskytla šance přesilové hry, před koncem první třetiny. Tu využili. Půlpán našel mezi kruhama Lukáše Kastnera a ten švihem vstřelil vedoucí branku - 1:2.

Druhou třetinu provázela série vyloučeních. Za bitku šli pykat Hylena s Kozákem a to celkem na 14 minut. Domácí svoji přesilovku nevyužili, hosté taktéž byli neúspěšní. Ve 36. minutě se ale domácí radovali, když odražený kotouč doklepl za Ašenbrennera opět domácí Hašek - 2:2. Hosté pak hráli další přesilovku. Dvakrát pálil Semorád, po něm Bláha s Višňákem, ale domácí Brázdil byl bezchybný. Ani šance Krska s Chárou brankou neskončila. Trutnov si na Brázdilovi vylámal zuby.

Ve třetí třetině se pro hosty stalo úplně to nejhorší. Ve 47. minutě se nejlépe zorientoval Matouš a Hronov znovu vedl. Hned z protiútoku musel Ašenbrenner likvidovat nájezd Pinkase. Jenže ten svou šanci dostal v 50. minutě znovu a využil ji - 4:2. A hostující Trutnov musel dotahovat. Vrhl se do útoku. Gólman Novotný byl v časté permanenci hostujících střel. Byl ovšem úspěšný. Zlom nastal v 55. minutě, kdy domácí šli na trestnou lavici. Hostující střídačka odvolala brankáře a s šesti hráči v poli nastoupila do zvýhodněné přesilovky. Tu po patnácti vteřinách využil Lukáš Kastner - 4:3. Bylo vidět, že hosté prohrát nechtějí a že jsou silnější, než domácí. V 57. minutě totiž přehrál kotouč Leder na druhou stranu, kde stál připravený Mikuláš Pohl, který dělovkou vyrovnal - 4:4. Došlo tedy na prodloužení.

V něm byl lepší Trutnov, který většinu času držel kotouč na hokejce. Největší šanci měl Aleš Půlpán, který neproměnil samostatný nájezd. Novotný ho vychytal. Poté ujel Bláha se Semorádem dva na jednoho, ale byli takté neúspěšní. Zhruba dvoustovka diváků tak viděla i samostatné nájezdy.

Z prvních pěti střelců byl úspěšný jen Tomáš Bláha. Za Hronov byl úspěšný Matouš. Celou zápletku vyřešil kdo jiný, než kapitán Trutnova, Jan Semorád, který svou střelou překonal Novotného a vystřelil tak Trutnovu poslední výhru v letošní přípravě.

Trutnov má nyní zápasové volno. Ligová sezóna začíná v sobotu 19. 09. 2020, kdy od 18:00 hodin nastoupíme v Jablonci nad Nisou. Reportáž: Redakce