|

První utkání mělo šťávu! Trutnov předvedl dobrý výkon

Po dvou dnech na ledě v Trutnově, odcestovali hokejisté Trutnova k prvnímu utkání. Jako v loňské přípravě, i letos se představili na ledě Žďáru nad Sázavou. Strhující utkání, lahodící oku každého diváka, nakonec zvládli lépe domácí Plameny.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
1.
Žďár nad Sázavou
18.08.2020
18:00
4:2
(1:0, 2:0, 1:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 16. Jícha, 23. Kmošek (Gregar, Kadleček), 35. Gregar (Jícha, Půža), 60. Chlubna (Lojek) - 46. Starý (Semorád, Poul), 58. Bláha (Starý)

Vyloučení: 5:6, Využití: 1:2

Ždár nad Sázavou: Čáp (Sláma) - Pleva, Lojek, Půža, Čermák, Beneš, Vašíček - Chlubna, Prokš, Kovářů - Kadleček, Kmošek, Medek - Gregar, Čermák, Jícha

Trutnov: Mahdal (Ašenbrenner) - Pohl, Višňák, Junek, Vácha, Suk, Kozák, Galickiy - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, Poul - Škvrně, Janoušek, Chára

První duel letošní přípravy sehráli hokejisté Trutnova po dvou dnech na ledové ploše. Těžká zkouška v podobě utkání s již rozehraným Žďárem sice dopadla prohrou, ale za předvedený výkon se hostující mužstvo nemusí vůbec stydět.

Byl to právě Trutnov, který začal ofenzivním tlakem. Hned ve druhé minutě ujeli dva proti jednomu Kastner s Půlpánem a první jmenovaný střílel pouze do Čápa. Hned vzápětí pálil dobře Kozák, ale pouze do betonů domácího brankáře. V přesilové hře hosté domácí mačkali. Pálil Bláha, ale domácí brankář byl pozorný. Na druhé straně ohrozil nováčka v brance Trutnova Mahdala domácí Jícha, tentokrát si hostující brankář připsal famózní zákrok lapačkou. To samé platilo o pokusu Chlubny. I samostatný únik Prokše hostující brankář zlikvidoval. V 16. minutě si ale Jícha dojel odražený kotouč a se štěstím, zpoza branky, překonal Mahdala - 1:0. Jenže hosté dál tlačili. Nejprve nevyužil samostatný nájezd Chára, po něm pálil opět do Čápa Půlpán. Když nenašel recept na domácího gólmana ani Starý, šlo se do kabin.

V úvodu druhé třetiny vystihl rozehrávku Žďáru hostující Poul. Únik s Kastnerem však brankou neskončil. No a domácí to potrestali. Protože z protiútoku se trefil Kmošek - 2:0. Trutnov dál pokračoval v aktivní hře. V přesilovce měl velkou šanci Bláha, po něm dorážel Škvrně, ale neúspěšně. Na druhé straně museli hosté bránit oslabení tří proti pěti. A počínali si znamenitě. V 35. minutě ale nechali před brankou Gregara a ten překonal Mahdala po třetí - 3:0.

Hostující mužstvo vlétlo do poslední periody jako uragán. V přesilovce nejdřív pálil Višňák. Po něm se neprosadil Půlpán. Domácí už tolik nenapadali a hosté se dál tlačili do útoku. Velkou šanci měl Škvrně, který však svůj samostatný nájezd poslal jen do betonů Čápa. Ve 46. minutě hráli hosté přesilovou hru. Poul našel Semoráda, ten kotouč postrčil na Jana Starého a ten vymetl šibenici - 3:1. Najednou se hrál hokej nahoru a dolů. Obě mužstva se střídala v šancích a velkolepé zákroky předváděli oba dva brankáři. Necelé tři minuty před koncem byl vyloučen domácí obránce. Hostující střídačka si vzala time-out a poslala šest borců na led. Mahdal zůstal na střídačce. O pár sekund později napřáhl na vrcholu kruhů Tomáš Bláha a jeho dělovku Čáp nemohl chytit - 3:2. Trutnov se vrátil do hry a ve velkém tlaku chtěl zkusit další hru bez brankáře. Tu však ukončilo vyloučení. Vabank - tak hráli hokejisté Trutnova oslabení. Pohl ujel s Půlpánem do přečíslení, avšak neúspěšně. Z protiútoku pečetil skóre zápasu domácí Chlubna - 4:2.

Domácí hokejisté jsou na ledě již třetí týden a mají za sebou dvě utkání. Hostující celek předvedl hodně ambiciózní výkon. Trutnov bohužel nebyl kompletní, protože chyběli nemocný Kubinčák a zranění Krsek s Tatarem.

Další utkání má Trutnov na programu v úterý 25. 8. 2020, kdy od 18:00 přivítá jablonecké Vlky. Reportáž: Redakce