|

Bez gólu se nevyhraje

Ve třetím utkání po sobě nedokázali hokejisté Trutnova zvítězit. Tentokrát nevstřelili ani jednu branku. Smutné je především to, že šlo o poslední duel na následující dva týdny.

TRUNPA
Trutnov
6. Kolo
Trutnov
07.10.2020
18:00
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Nová Paka
branky a nahrávky: 13. J. Kynčl (Kapička, Dvořák), 37. Dvořák (T. Kynčl, Malík), 39. T. Kynčl (Hric, Foerster), 42. Nezbeda (Kapička, Abraham)

Vyloučení: 10:9, navíc Jonáš (NPA) 5+OK, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Mahdal) - Pohl, Leder, Junek, Vácha, Višňák, Suk - Bláha, Semorád, Soukup - Půlpán, Petr, Poul - Janoušek, Kozák, Chára

Nová Paka: Vacek (Abrahám) - Abraham, Moník, Jonáš, Hroudný, T. Kynčl, J. Kynčl - Hric, Nezbeda, Vrba, Hnik, Kerekanič, Malík, Duchan, Hlaváč, Nevyhoštěný, Dvořák, Kapička, Foerster

Hokejisté Trutnova nastoupili do středečního duelu v dosti okleštěné sestavě. Kvůli zranění nemohl nastoupit Kastner, Kubinčák, Starý a utkání nedohrál ani zraněný Janoušek. Premiéru si odbyl mladík Soukup a navrátilec Petr.

V úvodu utkání se obě dvě mužstva přetahovala o kotouč. Největší šanci domácích spálil Semorád, který v přečíslení dvou proti jednomu nedosáhl na kotouč. Po něm měl další šanci Bláha, ale k zakončení se nedostal. Na druhé straně zahrozil Hlaváč, ale Ašenbrenner byl pozorný. Zatímco Trutnov první přesilovku nevyužil, Nová Paka ano. V brankovišti se prosadil Kynčl - 0:1. Do přestávky mohli hosté navýšit vedení, ale únik Kapičky zlikvidoval Vácha.

Druhá třetina byl z domácí strany výrazně lepší a prvních patnáct minut byli trutnovští hokejisté lepším týmem. Jenže opět došlo na proměňování šancí. Zatímco svoje tutovky spálil Chára, Bláha, Semorád a po nich i Půlpán, hosté našli recept na domácí obranu na konci třetiny. Nejprve se trefil Dvořák a jak přes kopírák i následně Kynčl - 0:3.

S touhou zkorigovat utkání, šli hokejisté Trutnova do třetí třetiny. Jenže marně. Hned v jejím úvodu se mezi obránci prosmíkl Nezbeda a zvýšil na 0:4. To už domácí hráli ve zlomku sestavy, s deseti muži v poli. Síly docházely, ale domácí si i přesto vytvořili další šance. Střelu Váchy v přesilovce tečoval Poul, ale pouze do Vacka. Proti Semorádovi naopak vytáhl Vacek luxusní semafor. Trestné střílení na druhé straně neproměnili hosté. Závěrečný tlak domácí nevyužili ani k jediné brance a tak po zásluze patří tři body Nové Pace.

Vzhledem k novému nařízení vlády ČR se následující program celé soutěže posouvá na neurčito. Utkání s Děčínem je odloženo na sobotu 7. 11. 2020 od 18:00. Reportáž: Redakce