|

Trutnov to zvládl! Na domácím ledě porazil Dvůr Králové

Osm utkání, dvě sezóny. Tak dlouho nedokázal Trutnov porazit Dvůr. Zlom nastal ve druhém kole II. Ligy ČR, kdy si domácí Draci vychutnali pocit vítězství a dokázali Rodos porazit.

TRUDKR
Trutnov
2. Kolo
Trutnov
23.09.2020
18:00
4:2
(2:1. 2:1, 0:0)
Dvůr Králové n. L.
Branky a nahrávky: 17. Pohl (Vácha), 18. Půlpán (Bláha, Semorád), 25. Višňák (Semorád, Kubinčák), 30. Bláha (Starý, Kubinčák) - 11. Procházka (Mert, Berger), 33. Luštinec (Karlík)

Vyloučení: 7:9, navíc Bláha (TRU) 10 OT, Využití: 3:1

Diváci: 355

Trutnov: Mahdal (Ašenbrenner) - Pohl, Višňák, Junek, Vácha, Kozák, Suk, Leder - Bláha, Semorád, Půlpán - Starý, Kastner, Poul - Chára, Janoušek, Kubinčák

Dvůr Králové n. L.: Brázdil (Čáp) - Mert, Vašíček, Karlík, Matějíček, Petira, Franc, Tondr - Berger, Dvořák, Procházka - Valášek, Havlas, Luštinec - Půhoný, Moučka, Dušek - Moravčík

Úvodní utkání druholigové sezóny, pro oba dva soupeře, navštívilo 355 diváků, kteří sledovali velmi pěknou hokejovou podívanou. Derby a jeho atmosféra je nezaměnitelná a to se potvrdilo i ve středečním duelu druhého kola.

Úvodní minuty patřili domácím Draků. Hned v úvodu zasypali Brázdila několika pokusy, které musel dvorský brankář řešit. Nejblíže byl brance Půlpán, ale dvakrát mu hostující obrana nedovolila zakončit. Na druhé straně se musel Mahdal otáčet také, protože ho zkoušel Valášek s Luštincem a od modré pak také Tondr. Neúspěšně. Až v 11. minutě, kdy domácí obrana nevyhodila kotouč, našel hostující Mert osamoceného Procházku, který poslal Dvůr do vedení - 0:1. Trutnov inkasovaná branka nakopla. V 16. minutě byl tvrdě atakován Matěj Poul, který okamžitě po zákroku zamířil s krvavým obličejem do nemocnice. Trutnov sice nevyužil výhodu pěti proti třem, která trvala více jak minutu, ale následnou početní výhodu už využil. Vácha rozehrál kotouč na Mikuláše Pohla, který prosvištěl kolem pravého mantinelu a překonal Brázdila - 1:1. Aby toho nebylo málo, hned o minutu později, po stejné straně, ujel útočník Aleš Půlpán a poslal střelou švihem Draky do vedení - 2:1.

Ve druhé třetině se nejdřív dostali ke slovu královédvorští. Nicméně, jejich šance skončily na připraveném Mahdalovi. V 25. minutě hráli domácí přesilovou hru. Starý vyhrál vhazování, kotouč posunul Kubinčák na Bohdana Višňáka a ten střelou švihem skóroval - 3:1. O pět minut později, znovu v přesilové hře, dostal kotouč do strany Tomáš Bláha a bezmocný Brázdil lovil kotouč z branky po čtvrté - 4:1. Dvůr se vzchopil taktéž v přesilové hře a to když selhala domácí obrana, která neuhlídala Luštince, který doklepl kotouč za záda Mahdala - 4:2. Domácí ale pokračovali v aktivní hře. Nejprve Kubinčák rozezvučel tyčku a po něm Starý z mezikruží minul branku Brázdila, při přečíslení tří proti jednomu. Trutnov byl na koni.

Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté, kteří zasypali Mahdala sprškou střel. Ale trutnovský brankář byl opět bezchybný. Největší šanci spálil Procházka, který se proháčkoval až před domácí branku, ale Mahdal vytasil rychlý zákrok betonem. Domácí hráli skvěle do obrany a hostujícímu mužstvu to dělalo nejednu vrásku na čele. Gól jistoty mohl vstřelit Půlpán, ale trefil pouze spojnici branky. Dvě zblokované střely si připsal Poul, který po ošetření v nemocnic a se zalepeným nosem, naskočil zpět do rozjetého utkání. Schylovalo se ke konci, když hosté požádali o oddechový čas. Trutnov zvládl hru proti šesti dvorákům bravůrně a téměř k ničemu je nepustil. Konečná siréna tak znamenala, že po osmi utkání Trutnov konečně zlomil dvorskou nadvládu a připsal si tři body do tabulky.

Děkujeme všem divákům za podporu, za návštěvu a těšíme se již na středeční duel! Reportáž: Redakce