|

Most má mečbol, v Trutnově rozhodl v první třetině

Emoce, šarvátky, jiskry létaly. Další souboj mezi Trutnovem a Mostem se hrál v parádní atmosféře na trutnovském zimním stadionu. Radovali se však hosté, kteří v prvních deseti minutách třikrát skórovali a pak přidali další tři branky. Trutnov dotahoval, ale marně.

TRUMST
Trutnov
2. ČF
Trutnov
09.03.2020
18:00
3:6
(1:4, 2:1, 0:1)
Most
Branky a nahrávky: 6. Pohl (Planý), 35. Pohl, 37. Starý (Jirásek) – 2. Drašar (Bečvár, Kuběna), 3. Bakrlík (Šesták, Mála), 10. Havlůj (Smolka, Kýhos), 13. Mical (Smolka), 27. Smolka (TS), 60. Havlůj (Mical)

Vyloučení: 14:15 navíc Kozák (TRU), Bakrlík a Havlík (oba MST) 10 OT, Využití: 0:1, V oslabení: 0:1

Stav série: 0:2

Trutnov: Ašenbrenner (od 11. Krofta) - Junek, Vácha, Jirásek, Suk, Pohl, Višňák - Krsek, Tatar, Poul - Škvrně, Starý, Planý - Fedulov, Janoušek, Kubinčák - Kozák

Most: Hosnedl (Kopýtko) – Šesták, Havlůj, Urbánek, Havlík, Fučík, Polák – Mical, Kýhos, Smolka - Nedrda, Bakrlík, Mála - Bečvář, Kuběna, Drašar - Böhm

Hokejisty Trutnova čekalo druhé utkání Play Off. Tentokrát přivítali Draci hostující Most na svém ledě.

Úvod utkání však patřil hostům. Ačkoliv měli domácí dvě slibné šance, radovali se hosté. Ve 2. minutě vystřelil opět na první tyčku Drašar a Most šel do vedení - 0:1. Ani ne minutu po něm tečoval střelu Bakrlík a bylo to o dvě branky - 0:2. Domácí ale našli odpověď. Celé hřiště projel Mikuláš Pohl a prostřelil Hosnedla mezi betony - 1:2. Domácí se nadechli k vyrovnání, avšak střela Starého a následný závar brankou neskončily. Most trestal... Havlůj vypálil v přesilovce od modré čáry a Ašenbrenner šel z branky - nahradil ho Krofta - 1:3. Domácí se snažili o snížení. Kubinčákovu střelu vyrazil Hosnedla na hokejku Janouška, ten však v tísni nezakončil. V přesilové hře domácích pak ujel Mical, kotouč mu sjel z hokejky a zapadl za bezmocného Kroftu - 1:4.

Ve druhé třetině to byl boj. Za stavu 1-4 začali domácí tvrdě napadat a dohrávat soupeře. Na ledě vznikaly šarvátky dvou až tří hráčů zároveň. Sudí nezvládali utkání. Ojedinělou šanci Mostu měl Mical, který byl faulovaný. Přesto, že zakončil, bylo nařízeno trestné střílení. Smolka ho se štěstím proměnil - 1:5. Domácí se však snažili. Od poloviny utkání přebrali otěže zápasu. Na rozdíl tří branek snížil dělovkou Mikuláš Pohl - 2:5. O chvilku později se prosadil po střele Jiráska Jan Starý - 3:5. Trutnov byl zpět ve hře. Na rozdíl jediné branky mohl snížit Tatar, ale trefil jen boční síť. Ani střela Višňáka v přesilovce brankou neskončila a následně ani dorážky Starého a Planého.

Ve třetí třetině zamkli domácí hosty v jejich pásmu po dobu tří minut. Ovšem z tlaku a šancí, nevytěžili vůbec nic. Stále to byli ale domácí, kteří se snažili dát čtvrtou branku. Opět se po ledě jiskřilo. Rozhodčí rozdali celkem tři osobní tresty. Trutnovu to ale nebylo nic platné. Sekundu před koncem, když hráli domácí v šesti proti pěti, pečetil skóre utkání hostující obránce - 3:6.

Most má ve středu mečbol. Trutnov ho jede odvracet. Hosté pojedou se čtyřmi kompletními formacemi a pokusí se o nemožné. Zvrátit sérii a poslat tak do Trutnova další utkání, které by se hrálo v pátek. Díky nařízení vlády a ČSLH, však utkání od zítra budou hrané bez diváků. No.. má to vůbec smysl? Reportáž: Redakce