|

Bez gólu se nevyhraje, Most se ujímá vedení v sérii

První utkání předkola Play Off je minulostí. To se povedlo vyhrát domácímu Mostu, který vstřelil tři branky a ani jednou neinkasoval. Perfektní výkon podal brankář v dresu Mostu, Lukáš Hosnedl.

MSTTRU
Most
1. ČF
Most
07.03.2020
17:30
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 32. Havlík (Bečvář), 40. Bečvář (Kuběna, Böhm), 46. Mical (Kýhos, Urbánek)

Vyloučení: 5:7

Stav série: 1:0

Most: Hosnedl (Kovařík) – Šesták, Havlůj (C), Urbánek, Havlík, Fučík, Polák – Mála, Kýhos (A), Mical – Drašar, Bakrlík, Nedrda (A) – Bečvář, Böhm, Kuběna – Dohnal

Trutnov: Ašenbrenner (Krejčí) - Junek, Vácha, Jirásek, Suk, Pohl, Višňák, Leder - Krsek, Tatar, Poul - Škvrně, Starý, Planý - Fedulov, Janoušek, Kubinčák - Kozák, Faltys

Hokejisty Trutnova čekalo po roce vytoužené Play Off. Jeho start si osladili již den předem, kdy zavítali na led Mostu, kde od 21:45 je čekal trénink den před utkáním. Proč? Protože v Trutnově nebyla k dispozici ledová plocha, díky Velké ceně v curlingu.

Odpočatí hokejisté Trutnova vlétli do zápasu bez obav. První šanci měl Krsek, ale trefil jen pohotovou vyrážečku Hosnedla. Na druhé straně zasahoval Ašenbrenner proti pokusu Mály. V 7. minutě to byl znovu Krsek, který zahrozil. Střelou švihem trefil tyčku branky Mostu. Domácí se dostali do přesilové hry, ale vážnější šanci si nepřipravili. To na druhé straně, po aktivním forčekingu první formace, mohl skórovat Jakub Tatar. Ovšem Hosnedl vytasil pohotovou lapačku. Když ani Bakrlíkovo zakončení nepřineslo domácím vytoužené ovoce, do kabin se šlo za bezbrankové remízy.

Góly padaly až v druhé polovině utkání. Ještě předtím jel v oslabení sám na branku Mical, který však napálil jen lapačku Ašenbrennera. Na druhé straně dvakrát pálil Pohl, ale pouze do velkého Hosnedla. Hosté upustili od aktivní hry a zápas převzal do rukou soupeř. Ten se prosadil ve 32. minutě. Domácí Havlík dostal kotouč bekhendem na branku a ten propadl hostům do sítě - 1:0. Hosté se vzchopili, ale tutovka Škvrněho skončila v lapačce Hosnedla. Na druhé straně pohrozil Mála, ale Ašenbrenner kotouč viděl a schoval ho ve svojí lapačce. Těsně před přestávkou, opět z nenápadné akce, skórovali domácí. Kotouč za záda Ašenbrennera tečoval domácí Bečvář, když běželo posledních třicet sekund druhé třetiny - 2:0.

Druhý gól jako by Drakům podseknul nohy. Ti se snažili o snížení, ale vždy narazili na skálopevného Hosnedla. Navíc Most hrozil stále z rychlých protiútoků. Jeden z nich nakonec skončil brankou. Opět to byla ale nenápadná akce. Mical se rozjel s kotoučem kupředu a čekala na něj trojice hráčů z Trutnova. Domácí borec s ničím neotálel a kotouč poslal na branku a k údivu všech, skončil až v brance - 3:0. Trutnov měl šanci dát aspoň jeden gól, ale to by musel překonat bezchybného Hosnedla. Most si tak dokráčel pro první bod v sérii.

Další utkání je na programu v pondělí, kdy od 18:00 přivítáme Most na našem ledě! Přijďte nás podpořit a vytvořit perfektní atmosféru ať Mostu ukážeme, kdo je tady doma! Reportáž: Redakce