|

Trutnov porazil Vrchlabí a zajistil si účast v Play Off!

Hokejisty Trutnova čekalo poslední derby s Vrchlabím. Na domácím ledě Draci překvapili a lídra soutěže porazili 4-3. Dvě branky vstřelil Filip Krsek a Trutnov si díky výhře pojistil účast v Play Off!

TRUVCH
Trutnov
43. Kolo
Trutnov
26.02.2020
18:00
4:3
(1:1, 2:2, 1:0)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 9. Fedulov (Kubinčák, Janoušek), 31. Planý (Starý, Skvrně), 35. Krsek (Vácha), 58. Krsek (Poul, Tatar) – 18. Bednář (Niko, Urban), 23. Chalupa (Hozák), 32. Bednář (Sýkora, Urban)

Vyloučení: 3:3, navíc Vácha (TRU) 10 OT, Využití: 1:1

Diváci: 955

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Junek, Vácha, Pohl, Suk, Jirásek, Višňák, Leder, Faltys - Krsek, Tatar, Poul - Škvrně, Starý, Planý - Fedulov, Janoušek, Kubinčák

Vrchlabí: Abrahám (Holubec) - Jirků, Havránek, Bendík, Voženílek, Vašíček, J. Niko, J. Moník, T. Kynčl – Bednář, P. Sýkora, Urban – Hozák, Kastner, Chalupa – F. Jirásek, Dvořák, Matějček – F. Moník, R. Šlaicher

Poslední derby (základní části) čekalo trutnovský zimní stadion ve středu 26.2.2020. Hostující Vrchlabí dorazilo bez zraněného Hlaváče, Mrňa, Vágner, Soukup si plnili povinnosti v prvoligovém Ústí nad Labem a chyběl Tomáš Bláha. Trutnov nastoupil v kompletní sestavě.

Úvodní minuty zápasu patřili domácím. Těm se povedl aktivní vstup, jako tomu bylo v předešlých zápasech. V první minutě stál před Abrahámem osamocený Krsek, ale hostující brankář byl pohotový a zavřel betony. Na druhé straně zahrozil bekhendem Dvořák, ale na Ašenbrennera nevyzrál. Skóre se měnilo v 9. minutě, kdy hráli domácí přesilovou hru. Ta se povedla a po střele Kubinčáka usměrnil kotouč do sítě tečující Pavel Fedulov - 1:1. Domácí hráli výborně forčeking a hosté měli problémy s přechodem do útoku. Další přesilovku domácí strávili ve svém pásmu a poté faulovali. V přesilovce našel Niko Bednáře a ten kotouč uklidil do sítě - 1:1. Domácí mohli jít do vedení, ale střelu Poula vytěsnil Abrahám. Na druhé straně pálil Sýkora a následnou dorážku Urbana zneškodnil Ašenbrenner.

Do druhé třetiny měli opět lepší nástup domácí. Hned v úvodu zahrozil Planý, ale Abrahám jeho pokus chytil. To platilo i o střele Jiráska od mantinelu. Ve 23. minutě ale domácí zapomněli na Chalupu a ten bekhendem poslal hosty do vedení - 1:2. Vedení Hralů trvalo chvíli. V 31. minutě se obtočil kolem hostujícího obránce Starý, mezi kruhy si sjel Jakub Planý a po nádherné přihrávce poslal kotouč do růžku Vrchlabské branky - 2:2. Jenže hned o pár sekund později dostal od Sýkory nabídku Bednář a z nulového úhlu se prosadil i po druhé - 2:3. Utkání mělo strhující tempo a hokej se musel necelé tisícovce diváků líbit. V 35. minutě bylo srovnáno. Vácha vystihl rozehrávku Vrchlabí, poslal do brejku Filipa Krska a ten ukázkovým blafákem opět srovnal stav zápasu - 3:3.

Do třetí třetiny tentokrát vstoupili lépe hosté z Vrchlabí. Na čas zavřeli domácí v jejich obranném pásmu a jedna rána střídala druhou. Bez efektu. Domácí tento tlak přežili a osmělili se do útoku. Výborně pálil Višňák, jeho střelu tečoval Janoušek, ale mimo branku. Na druhé straně zakončoval kombinaci hostů Sýkora, ale Ašenbrenner byl pozorný. Klíčový moment přišel v 52. minutě, kdy před Bednářem zívala prázdná branka. Ašenbrenner akrobatickým zákrokem jeho pokus chytil. V 58. minutě dostal přihrávku od Tatara Matěj Poul. Ve středním pásmu poslal kotouč na hostující branku, ten se odrazil přímo na hůl rozjetého Filipa Krska, který chladnokrevně zakončil a poslal domácí do vedení - 4:3. Radost domácích nebrala mezí. Hosté odvolali brankáře a přes minutu to zkoušeli v šesti. Trutnov však vedení ubránil, zvítězil a zaručil si tak pozici pro letošní Play Off!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra HC BAK Trutnov)

"My jsme si už na tréninku řekli, že se vlastně nemůže nic stát a že se pokusíme derby zahrát aktivně. V minulosti jsme derby většinou bránili. Kluci do utkání vlétli po hlavě. Bojovali, dohrávali souboje, skákali do střel a bylo prostě vidět, že ten zápas chceme vyhrát za každou cenu. Velkou fazónu má naše nejmladší pětka a utkání prakticky rozhodla. Jsme rádi, že po škatulatech v sestavě, nám góly daly zase tři pětky. Perfektní týmový výkon, atmosféra... co víc si přát. Postoupili jsme konečně do vytouženého Play Off, ačkoliv nám málokdo věřil a málokdo přál. Jsem na všechny kluky a na celý Trutnov pyšný, protože se nám to opravdu konečně povedlo. No nic, jedeme dál, čekají nás dva zápasy v základní části a potom Play Off. Půjdeme si to hlavně užít a zkusit překvapit! Další kolo Play Off by bylo krásné..."

Reportáž: Redakce