|

Špatný výkon Draků v Děčíně, ve středu doma hostí Vrchlabí

Hokejisté Trutnova neuspěli v sobotním 42. kole druhé ligy skupiny Sever v Děčíně, kde tamním Medvědům podlehli 3:6 a stále tak nemají stoprocentně zajištěnou účast v play-off. Před sedmým Jabloncem sice drží na první pohled luxusní osmibodový náskok, ale ještě nemají zdaleka vyhráno.

DECTRU
Děčín
42. Kolo
Děčín
22.02.2020
18:00
6:3
(2:1, 2:1, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 13. Balcar (O. Sýkora, Lavinger), 20. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 27. Faigl (Kuchynka), 40. Smola (Zicho), 44. O. Sýkora (Volráb, Balcar), 52. O. Sýkora (Zajan, Volráb) - 11. Krsek (trestné střílení), 28. Kubinčák (Višňák, Jirásek), 50. Krsek (Tatar, Poul)

Vyloučení: 3:6 navíc Pohl (TRU) 10 OT

Děčín: Lavinger (Brňák) - Černohorský, Zicho, Kaltenböck, Mareš, Balcar, Tůma - Sýkora, Volráb, Zajan - Faigl, Oliverius, Kuchynka - Fojt, Ineman, Smola - Horák

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Junek, Vácha, Višňák, Kynčl, Pohl, Suk, Leder, Jirásek - Krsek, Tatar, Poul - Kubinčák, Starý, Planý - Fedulov, Škvrně, Janoušek - Faltys

Trutnov v posledních třech zápasech základní části čekají derby s Vrchlabím a Dvorem Králové, tedy se soupeři, za kterými v posledních vzájemných bitvách výrazně zaostal. Pak Draci nastoupí ještě v Bílině. Ta je sice poslední, Trutnov ji letos čtyřikrát porazil, ale vždy to bylo velmi těsně. Hokejisté Jablonce změří síly v posledních třech zápasech s Bílinou, Dvorem Králové a Novou Paku.

Svěřenci trenéra Petra Váchy po středeční prohře s Řisuty neobstáli ani v souboji v Děčíně. Vedli sice po gólu Krska z trestného střílení, ale domácí ještě v první třetině výsledek v přesilovkách (jedna byla dvojnásobná) otočili a pak odskočili i na 3:1. Brzy snížil Kubinčák, jenže 35 vteřin před koncem druhé třetiny hosté inkasovali počtvrté, v úvodu závěrečné části znovu a bylo to rázem 5:2. Krsek pak ještě svou druhou trefou vnesl do dračích řad jakousi naději, ovšem tu vzápětí odbourali domácí gólem na 6:3.

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (hlavní trenér HC BAK Trutnov)

"Někteří hráči nepodali stoprocentní výkon, jaký by měli podat. Z pohledu trenéra mi přišlo, že třetina mužstva chtěla a dvě třetiny ne. Jako bývalý hráč ale vím, že když vám to nejde, tak se to musí nahradit nějakou bojovností a nechat tam aspoň to srdíčko. To mi v Děčíně chybělo. Jestli chceme hrát v play-off, tak s tímto výkonem by to nešlo. To bychom si ani nezasloužili. Od domácích jsme navíc dostali i lekci z produktivity. Musíme se připravit na další zápas."

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň