|

Hokej Pro Vendulku? Mise splněna! Tři body navíc pro Trutnov!

Trutnov versus Děčín. Trutnov v růžových dresech. Vybráno bezmála 150 tis korun pro nemocnou holčičku. Tak tohle jsou fakta sobotního duelu, který sehráli domácí hokejisté HC BAK Trutnov proti HC Děčín. Více informací v článku.

TRUDEC
Trutnov
33. Kolo
Trutnov
18.01.2020
16:00
5:3
(1.2, 2:0, 2:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 15. Planý (TS), 22. Škvrně (Vácha), 31. Višňák (Starý, Kubinčák), 54. Starý (Kubinčák, Višňák), 59. Junek – 6. Volráb, 19. Balcar (Faigl, Oliverius), 48. Kuchynka (Faigl, Zdvořáček)

Vyloučení: 5:6, Využití: 1:2

Diváci: 1 210

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Kynčl, Višňák, Junek, Vácha, D. Jirásek, Suk, Faltys - Starý, Fedulov, Kubinčák - Škvrně, Janoušek, Planý - Krsek, Tatar, Bucek - Poul

Děčín: Lavinger (Brňák) – Černohorský, Kaltenböck, Zdvořáček, Loukota, Zicho, Balcar, Tůma – Ineman, Fojt, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Chovanec, Zajan (A), Dörner, Kuchynka, Smola

Hokejisté Trutnova nastoupili do utkání ve speciálních dresech. Růžová kombinace dresů připomínala charitativní podtext zápasu, který nesl název HOKEJ PRO VENDULKU.

Utkání zahájil náš patron Rýbrcoul a především místostarosta města Trutnova Mgr. Tomáš Eichler, který vhodil čestné vhazování.

Hned od prvních minut bylo jasné, že se hokej bude hrát kvalitní. Obě dvě mužstva na led vlétla jako uragán a začal boj o každičký kousek ledu. První velkou šanci měl Vojta Kubinčák, ten však tváří v tvář Lavingerovi přestřelil. Na druhé straně se zkoušel obtočit kolem obránců Oliverius, ale neuspěl. Do vedení šel Děčín v šesté minutě. Volráb nahodil kotouč zpoza branky před Ašenbrennera a domácí obránce si jej tečoval do branky - 1:1. Domácí ale hráli aktivně a brzy se dostal do šance Planý. V nájezdu byl faulován a sudí Veinfurter nařídil trestné střílení. Jakub Planý střelou pod lapačku vyrovnal - 1:1. Domácí mohl poslat do vedení Krsek, ale jeho vychytal Lavinger. Na druhé straně čaroval Ašenbrenner při pokusu Kuchynky. Děčín záhy dostal výhodu přesilové hry a tu proměnil. Obrana domácích zapomněla na najetého Balcara a ten poslal hosty do vedení - 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili domácí znovu aktivně. Začali dohrávat souboje, což se hostům nelíbilo. Přesilovku domácí využili. Marek Škvrně nahodil kotouč na branku a Lavinger se mohl červenat, když skončil za jeho zády - 2:2. Domácí tato branka nakopla. Hráli výborně do obrany a snažili se vstřelit vedoucí branku. To mohl udělat Honza Starý, ale jeho střela ve vlastním oslabení skončila na rameni Lavingera. V 31. minutě se však domácí radovali. Starý našel rozjetého Bohdana Višňáka, který švihem vymetl šibenici Lavingera - 3:2. Nad ruhé straně musel řešit brejkovou situaci Ašenbrenner. Zajana ale vychytal. Největší šanci měl Děčín vzápětí, kdy do odkryté branky pálil Faigl, ale Ašenbrenner vytasil pohotové betony.

Do třetí třetiny šli domácí s jasným cílem. Neinkasovat a dát uklidňující branku. Tento scénář se ale nekonal. Děčín dokázal vyrovnat v 48. minutě. Faigl našel Kuchynku a ten už neměl problém prostřelit domácího brankáře - 3:3. Utkání spělo do dramatického konce. To však domácí tak trochu odmítli. V 54. minutě dostal kotouč mezi kruhy Jan Starý a poslal domácí do vedení - 4:3. Domácí aréna explodovala a hnala Draky za výhrou. Hosté si vzali dvě a půl minuty před koncem time-out a odvolali brankáře. Trutnovu se nepodařilo dvakrát vyhodit kotouč. Po třetí to vzal na sebe Lukáš Junek a přes celé hřiště trefil odkrytou branku - 5:3. Trutnov si dokráčel pro velmi cenné tři body.

Hokej pro Vendulku? Paráda!

Růžové dresy a spousta očekávání. Trutnov se pustil do charitativní akce se vší parádou. Na finální částce se podíleli hokejisté Trutnova, Děčína, oba dva realizační týmy, sponzoři domácích a fanoušci, kteří přispěli zakoupením vstupenky a také darem do kasiček. Celkem se dnes vybralo 149 345,- Kč!!! Další peníze půjdou pro Vendulku z již připravované dražby dresů, které budou podepsány hráči HC BAK Trutnov.

Šek s výslednou sumou předávali: Zdeněk Poul - prezident klubu HC BAK Trutnov, místostarosta města Trutnova - Mgr. Tomáš Eichler, Linda Jandová - ředitelka společnosti Euniverse s.r.o., a Michal Oliverius - kapitán Děčína. Šek si za velkých ovacích publika přebrala Vendulka Feniková společně se svojí maminkou, tatínkem a dvěma bratry. Společně s domácím týmem absolvovala děkovačku, byla s týmem v kabině a na památku, si odnesla svůj vlastní dres, který podepsali všichni hráči Trutnova. Od trutnovského manažera Ondřeje Poula ještě dostala puk, se kterým se utkání hrálo. Trutnovským hokejistům na oplátku nechala v šatně koláž, která je složená z fotek Vendulky a hráčů HC BAK Trutnov. Společně se svojí rodinou poté odešla z kabiny domácích se slovy "já na hokej zase přijdu!".

Vendulko, ať ti slouží zdravíčko a všichni Tě zase rádi uvidíme, až nám přijdeš fandit! Máme Tě moc rádi!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (asistent trenéra, manažer HC BAK Trutnov)

"Utkání se nám povedlo. Ze začátku jsme byli trochu nervózní, ale paradoxně nám pomohla inkasovaná branka. Potom jsme předváděli hru, na kterou jsme se připravovali. Zvládli jsme velmi těžké utkání a jsme spokojení. Co nás všechny ale nejvíc těší je fakt, že se utkání vydařilo v rámci charitativního podtextu. Jsem nesmírně pyšný na obě dvě mužstva, diváky, partnery, no prostě na všechny. Kdybych to jmenoval, jsme tady do zítra. Nejvíc jsem pyšný na Vendulku a její rodinu, protože to jsou pro mě největší bojovníci a dlouho jsem nepoznal tak nadšené a pozitivní lidi. Jsem hrozně rád, že Vendulka u toho byla s námi a že si mohla vychutnat i děkovačku a následně pokřik v kabině. Ten upřímný dětský úsměv, ta radost, to je k nezaplacení. Nebyl jsem sám, komu šly slzy do očí. Moc díky za takový zážitek!"

Reportáž: Redakce