|

A zase ta koncovka ...

Hokejisty Trutnova čekaly Řisuty. Domácí celek si utkání pohlídal a zvítězil 5-1. Buldoci ale mohou děkovat brankáři Jirouškovi, který předvedl výborný výkon.

RISTRU
HC Řisuty
32. Kolo
Slaný
15.01.2020
18:00
5:1
(2:1, 1:0, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Novák F. (Potěchin, Patyk), 10. Okegawa, 40. Danov (Fortelka, Patyk), 59. Holub (Formánek, Keszi), 60. Patyk (Fortelka, Zderadička) – 11. Kubinčák (Starý, Višňák)

Vyloučení: 4:4, navíc Bucek (TRU) 10 OT

HC Řisuty: Jiroušek (Ilašenko) – Novák F., Potěchin (C), Zderadička, Kolářík (A), Zavřel, Rudovský – Řepka, Patyk, Fortelka (A) – Keszi, Holub, Formánek – Paršakov, Danov, Okegawa – Novák A., Neiss

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Višňák, Kynčl, Junek, Vácha, D. Jirásek, Suk, Leder - Starý, Fedulov, Kubinčák - Škvrně, Janoušek, Planý - Krsek, Tatar, Bucek

Hokejisté Trutnova zajížděli na led Řisutv nekompletní sestavě. Antibiotika vyfasovali Matěj Poul a Filip Jirásek. Dobrá zpráva přišla v pondělí, kdy se na ledě po třech měsících objevil Vojta Faltys.

Úvod zápasu patřil domácím. Ti šli do vedení hned po třiceti vteřinách, kdy se tečí prosadil Novák - 1:0. Hosté byli zaskočeni a jejich nepozornost potrestal japonský Okegawa v 10. minutě -2:0. Trutnov se v druhé polovině třetiny vzchopil. Velkou šanci ěml Starý, ale neuspěl. Po něm ani Fedulov. V 11. minutě ale přesně pálil Vojtěch Kubinčák a snížil na 2:1. Poté tentýž hráč trefil tyčku a z boku se neprosadil Krsek.

Ve druhé třetině dominovali hosté, kteří si dokázali vytvořit velké šance. Ať už to byl Višňák, Planý, nebo Starý, který jel z levé strany sám na Jirouška. Domácí brankář byl však úspěšnější. Na druhé straně musel Ašenbrenner řešit pouze dvě situaci, ze kterých vyšli domácí střelci naprázdno. V poslední minutě, v přesilovce Trutnova, nejprve domácí skórovali - neregulérní brankou - která zaslouženě nebyla uznána. Jenže jako varování to nepomohlo a po nepřesné rozehrávce Višňáka se prosadil Danov - 3:1.

Ve třetí třetině hosté otevřeli obranu a vrhli se do útoku. Brejk měl na svědomí Krsek, ale jeho zakončení Jirouška nijak nepřekvapilo. A to ani dělovka Planého a následné dorážky Starého a Fedulova. Hostující hráči nemohli najít na Jirouška recept. Zmar v koncovce vyústil v posledních minutách, když hosté ještě dvakrát inkasovali a odvezli si z Řisut tak velmi nepopulární bůro. Reportáž: Redakce