|

Trutnov prohrál s Jabloncem a jiskřilo se ještě po zápase

Hokejisté Trutnova nezvládli důležité utkání na domácím ledě a podlehli Jablonci. Co se v Trutnově dělo, to si můžete přečíst v článku.

TRUJBL
Trutnov
30. Kolo
Trutnov
08.01.2020
18:00
3:5
(2:2, 0:1, 1:2)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 15. Škvrně (Kubinčák, Fedulov), 17. Starý (Planý, Vácha), 51. Planý (Višňák, Kubinčák) - 7. Maďar (Miškovský), Plíhal), 20. Plíhal (Maďar, Nevyhoštěný), 25. Krejsa (Nezbeda, Homolka), 44. Pavlů (Nezbeda), 54. Pavlů (Plíhal)

Vyloučení: 4:7, navíc O. Poul (TRU) trest ve hře, L. Vácha (TRU) 10 OT, Využití: 1:2

Trutnov: Krofta (Ašenbrenner) - Junek, Vácha, Leder, Višňák, D. Jirásek, Suk, Kynčl - Starý, Janoušek, F. Jirásek - Škvrně, Fedulov, Kubinčák - Krsek, Tatar, Poul - Planý, Bucek

Jablonec nad Nisou: Jelínek (Mašek) - Pavlů, Pilař, Pulec, Čechura, Pilek, Krejsa - Miškovský, Plíhal, Maďar, Nevyhoštěný, Kotyza, Kačírek, Homolka, Gecko, Král, Nezbeda, Bouřil, Jursa

Hokejisté Trutnova přivítali na domácím ledě Vlky z Jablonce. Utkání bylo plné emocí a nakonec se z výhry radovali hosté z Jablonce.

Úvodních deset minut patřilo hostům. Ti si vytvořili více šancí a Krofta se musel hodně ohánět, aby udržel bezbrankový stav. To mu vydrželo jen do 7. minuty, kdy kombinaci první pětky Jablonce zakončil úspěšný střelec Maďar - 0:1. Domácí ale po inkasované brance ožili. Vyrovnání přišlo v 15. minutě. Kubinčák našel sttřílenou přihrávkou najetého Marka Škvrněho a ten vyrovnal - 1:1. Vzápětí se ocitl sám před Jelínkem Matěj Poul, ale minul branku. V 17. minutě však ujel po levé straně Jan Starý a prostřelil Jelínka - 2:1. Hosté si však nechali vyrovnávací branku do poslední minuty. To pykal na trestné lavici domácí D. Jirásek a Vlci předvedli, že jim přesilovky jdou. Těsne před Kroftou vyrovnal stav utkání hostující Plíhal - 2:2.

Do druhé třetiny nastoupili domácí aktivněji. Hned v prvním střídaní se musel Jelínek ohlížet za střelou Janouška a dorážkou Filipa Jiráska. Poté měl obrovskou příležitost Planý, ale jeho poslední kliču vystihl Jelínek. Skórovat se nepovedlo ani Fedulovovi, který v úniku dva na jednoho napálil pouze rameno Jelínka. A hosté trestali. Rychlé přečíslení tří proti dvěma zakončil Krejsa - 2:3. Domácí se sice dostali asi třikrát pod drtivý tlak, ale vždy na jeho konci stály jisté zákroky Krofty. Na druhé straně měl vyrovnání na hokejce Kubinčák, ale místo střely volil přihrávku na Fedulova a ten zakončil pouze do Jelínka.

Hned v první minutě měl tutovku Honza Starý, ale napálil jen vyrážečku Jelínka. Ve 44. minutě přišel moment, který téměř nikdo nechápal. Hostující Pavlů zasáhl kotouč vysokou hokejkou, v brankovišti bránil navíc Kroftovi a radoval se z branky. Hlavní sudí utkání jednoznačně branku uznal. Nepomohly ani protesty z domácí střídačky. Vlci vedli 2:4. Trutnov se nadechl k tlaku. V přesilové hře pěti proti třem vystřelil dělovku Planý a snížil - 3:4. O pár minut později, když hráli domácí přesilovou hru pěti proti čtyřem, přišel další moment. Hostující Pilař poslal kotouč ze své třetiny do hlediště. K údivu všem zakročil opět hlavní sudí se signálem, že se vylučovat nebude a hru vykázal ještě navíc z útočného pásma. Frustrovaní domácí následně pykali za faul. Ve zbytku přesilovky přinesl rozuzlení utkání Pavlů - 3:5. Ačkoliv hráli domácí dvě a půl minuty bez brankáře, snížit ani vyrovnat se jim nepodařilo.

Po konci utkání navíc došlo ke slovnímu útoku na hlavního sudího ze strany asistenta trenéra Ondřeje Poula, který následně za své protesty vyfasoval trest ve hře a byl mu odebrán průkaz.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (asistent trenéra, HC BAK Trutnov)

"Chtěl bych se vyjádřit prostřednictvím našich stránek k incidentu, který se odehrál po konci utkání v prostorách šaten. Ano, slovně a velmi hrubě jsem atakoval hlavního rozhodčího, protože to, co se stalo v utkání, jsem asi ještě nikdy nezažil. A doufám, že už nezažiju. Nerozumím tomu, jak ve druhé lize může řídit utkání člověk, který se aktivně zapojuje do dění a vedení klubu, který působí ve stejné skupině, ve které hrajeme my. Dle mého názoru je to jednoznačný střet zájmů. Ačkoliv jsme si utkání prohráli sami, jeho dva výroky utkání hrubě ovlivnily. Hned po zápase jsem poslal svoje stanovisko k tomu, co se odehrálo, na vedení ČSLH, kde jsem ve čtvrtek osobně byl a situaci jsem ještě jednou přednesl. Uvidíme, co se bude dít dál. To, co je napsané v zápise, je navíc absolutní nesmysl, protože moja slova zněly úplně jinak, než popsal hlavní sudí. Hrozně zajímavé je, že ale nezapomněl vypsat všechny vulgární výrazy, které jsem použil. Osobně si nepřeji, aby tato zpráva byla publikovaná v jakémkoliv webovém deníku, sociálních sítích, či stránkách, protože se mi již v letošní sezóně stalo, že se moje slova překroutily a podstata celé věci byla úplně jiná. Děkuji za pochopení."

Reportáž: Redakce