|

Tři góly z přesilovky, dvě trefy Filipa Jiráska a tři body z Mostu!

Hokejisté Trutnova vstoupili do roku 2020 výhrou. A to navíc celkem jednoznačnou. V Mostě to Trutnovu sedlo a dokázal zvítězit 6-3. Výborný výkon týmu podpořil také brankář Michal Krofta, který čelil 42 střelám a jen tři pustil za svá záda.

MSTTRU
Most
29. Kolo
Most
04.01.2020
17:30
3:6
(1:2, 1:1, 1:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 18. Mical (Mála, Kýhos), 38. Mála (Kýhos, Fučík), 53. Mála (Kýhos) - 7. Krsek (Poul), 13. Škvrně (Kubinčák, Višňák), 21. F. Jirásek (Vácha, Janoušek), 42. F. Jirásek (Janoušek, Vácha), 44. Fedulov (Kubinčák), 45. Poul (Tatar, Suk)

Vyloučení: 3:5, navíc Bakrlík, Havlík (oba MST) 10 OT, Využití: 1:3

Most: Hosnedl (Kovařík) - Urbánek, Havlůj, Havlík, Fučík, Šesták, Polák - Čmolík, Bečvář, Mála, Dohnal, Drašar, Kýhos, Nedrda, Mical, Bakrlík

Trutnov: Krofta (Ašenbrenner) - Junek, Vácha, Leder, Višňák, Suk, D. Jirásek, Kynčl - Starý, Janoušek, F. Jirásek - Škvrně, Fedulov, Kubinčák - Krsek, Tatar, Poul - Planý, Bucek

Nástup do roku 2020 čekal na trutnovské hokejisty na horkém ledě Mosteckých Lvů. S těmi Trutnov měl Trutnov zápornou bilanci a hrozivé skóre. Přesto se hosté dokázali vzepřít kvalitnímu soupeři a po celé utkání dominovali.

Již úvod zápasu zvládl Trutnov na jedničku. V první šanci stál hostující Janoušek, ale nedokázal zvednout kotouč přes betony Hosnedla. Hned po něm pálil dobře Škvrně, ale pouze do Hosnedla. V 7. minutě se však hosté už radovali. Matěj Poul našel rozjetého Filipa Krska a ten Hosnedla bez problémů prostřelil - 0:1. Hosté byli aktivnější a tvořili si více šancí. Most hrozil ojediněle, za to ale kvalitně. Výborné dva zákroky musel Krofta vytáhnout proti Bakrlíkovi a následně proti dorážce Kýhose. Ve 13. minutě hráli hosté přesilovou hru a sehráli ji výtečně. Kubinčák poslal střílenou přihrávku, která našla Marka Škvrněho a prosincová posila poslala Draky do dvoubrankového vedení - 0:2. Už se zdálo, že se třetina dohraje v pohodě pro hosty, ale domácí snížili v 18. minutě. Mical dostal kotouč mezi kruhy a ačkoliv jej hlídali dva hráči Trutnova, dokázal vymést růžek bezmocného Krofty - 1:2. Poté měli hosté výhodu přesilovky pěti proti třem. Pálil Planý, ale pouze do Hosnedla.

Jen co skončila dvojnásobná výhoda, Trutnov udeřil v té klasické. Vácha naznačil střelu, poslal kotouč na pravou stranu, kde stál Filip Jirásek a ten od mantinelu vymetl přesně bližší šibenici Hosnedlovy branky - 1:3. Hosté hráli aktivně a Most se s tím nemohl vypořádat. Další šanci měl Poul, který dorážel střelu Jiráska, ale Hosnedl byl úspěšnější. Na druhé straně čaroval Krofta, který semaforem vychytal Kýhose. Po něm to zkoušel Mical, ale Krofta se roztáhl na čáře jako gumový panák a dalším fantastickým zákrokem udržel vedení Trutnova. Sám na branku ujížděl Matěj Poul, ale jeho blafák do bekhendu Hosnedl chytil. Poté přišla chyba na červené čáře. Protiútok domácích vyřešil Mála a snížil - 2:3.

Že měli hosté výborné nástupy do třetin, o tom není pochyb. Ve 42. minutě se totiž před brankou Hosnedla zjevil osamocený Filip Jirásek a vstřelil svoji druhou branku v zápase - 2:4. O dvě minuty později napadal výborně Pavel Fedulov a přihrávku od Kubinčáka napálil do růžku Hosnedlovy branky - 2:5. Pefektní tříminutovku završili hosté v 45. minutě. Jakub Tatar vybojoval kotouč na pravé straně mantinelu a křižným pasem našel osamoceného Matěje Poula, který kotouč uklidil za záda Hosnedla po šesté - 2:6. Trutnov nepřestal v aktivní hře. Hned po šesté brance pálil Filip Jirásek a dorážel Starý. Trefil pouze tyčku. Po nich se dostal před branku po krásně kličce Planý, ale minul odkrytou branku Hosnedla. Most dokázal snížit v přesilovce, na jejím samotném konci. Po vhazování se před branku dostal Mála a překonal blafákem Kroftu - 3:6. Hosté utkání dohráli s naprostým klidem a přehledem a po zásluze, společně se svými fanoušky, mohli slavit tři body.

Trutnov vyhrál po druhé v řadě a dokonce si připsal třetí výhru za sebou na hřišti soupeře. Nyní čeká Draky klíčová bitva s Jabloncem, kterou začnou ve středu na domácím ledě, od 18:00. Reportáž: Redakce