|

Loučení s rokem 2019 v rytmu dvoubodové výhry

Hokejisté Trutnova doma zabrali a porazili Novou Paku. V posledním letošním zápase získal Trutnov dva body za výhru v prodloužení, kterou v 62. minutě vystřelil Filip Krsek.

TRUNPA
Trutnov
28. Kolo
Trutnov
28.12.2019
16:00
4:3
(1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Nová Paka
Branky a nahrávky: 3. Junek (Starý, F. Jirásek), 26. Poul (Tatar, Krsek), 44. Planý (Bucek, Škvrně), 62. Krsek (Tatar, Fedulov) - 18. Malík (Hnik, Müller), 22. Malík (Müller, Mlčoch), 60. Malík (Mlčoch, Abraham)

Vyloučení: 6:5, Využití: 1:0

Trutnov: Krofta (Ašenbrenner) - Junek, Vácha, Leder, Višňák, Suk, D. Jirásek, Kynčl - Starý, Janoušek, F. Jirásek - Škvrně, Fedulov, Kubinčák - Krsek, Tatar, Poul - Bucek, Planý

Nová Paka: Mahdal (Vacek) - Pohl, Müller, Abraham Bezděk, Mlčoch, Suvorov, Houška - Dvořák, Ukhin, A. Půlpán - T. Půlpán, Hnik, Malík - Hidveghy, Foerster, Hric - Moravčík

Poslední utkání v letošním kalendářním roce čekalo hokejisty Trutnova na domácím ledě s Novou Pakou. Do sestavy Trutnova se vrátil uzdravená Ašenbrenner a také staronová posila Jan Starý.

Úvodní minuty utkání patřily domácím. Ti se ve třetí minutě dostali do přesilové hry. A tu taky bleskově využili. Jan Starý zpoza branky přihrál přímo na hokejku Lukáše Junka a ten švihem překonal Mahdala - 1:0. Vzáptí mohli domácí přidat druhou branku, ale slibný pokus Planého zastavil Mahdal. Na druhé straně musel řešit Krofta pokusy ze stran. Ty měly na svědomí bratři Půlpánové. Velká závar musel Krofta řešit v polovině 12. minuty, kdy Nová Paka hrála s výhodou jednoho muže v poli. Abrahama ale domácí brankář vychytal. Ten nestačil až na dorážku Malíka, z 18. minuty - 1:1.

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe hostům. Po nepovedené rozehrávce domácích se hosté dostali do neskutečného tlaku. Dvě střely ještě Krofta vyrazil, ale na pokus Malíka opět nestačil - 1:2. Domácí to nakoplo. Ti hráli aktivně a především třetí formace trutnovských odchovanců hrála velmi důrazně. A byla z toho vyrovnávací branka. Tatar ostře dohrál dva soupeře, sebral kotouč a do rozhozené obrany ho nahrál před branku. Tam stál osamocený Matěj Poul, který bez problémů Mahdala překonal - 2:2. Tlak domácích pokračoval. Hned o dvě minuty později našel Filip Jirásek Jana Starého a ten orazítkoval tyčku. Po něm jek do přečíslení Filip Jirásek s Janouškem, ale hostující obrana včas zasáhla. Krofta musel řešit až těžký pokus z hokejky Hrice, ale vyřešil to bez ztráty kytičky.

Ve třetí třetině jsme viděli strhující hokej. Oba dva soupeři chtěli jít do vedení. To se ale povedlo až domácím. Ve 44. minutě se krásně uvolnil Jakub Planý, prokličkoval přes tři hráče až před Mahdala, a svému bývalému klubu poslal kotouč nekompromisně do branky - 3:2. Domácí byli na koni a výborně bránili. Do brejku se dostal Filip Krsek, ale nastřelil pouze břevno Mahdalovy branky. Ke slovu se dostala také Nová Paka. Před Kroftou vznikla obrovská skrumáž, kterou propálil Abraham, ale Krofta vytasil svojí lapačku. Po něm to zkoušel také Hnik, nastřelil tyčku a následnou dorážku Krofta schoval ve výstroji. Minutu a půl před koncem vyloučil sudí Veinfurter hostujícího obránce. Domácí s poklidem hráli přesilovou hru, ve které však přišel nepochopitelný zkrat. Filip Jirásek byl několikrát atakován krosčekem do zad a na trestnou lavici putoval právě on. Faul vysokou holí. Nová Paka si vzala time-out a odvolala Mahdala. Trutnov se skvěle přesile bránil. Když měl kotouč na holi Kubinčák, už se zdálo že je vymalováno. Jenže přišla ztráta, střela, dorážka a Malík zkompletoval hattrick - 3:3.

Domácí pak v prodloužení dohráli v klidu oslabení a nadechli se k poslednímu sólu. Filip Krsek dostal kotouč k mantinelu do jízdy, přebruslil obránce a chladnokrevně rozhodl o tom, že dva body zůstávají v Trutnově - 4:3.

Domácí tak po dlouhé době vyhráli na domácím ledě. Trutnov podal dobrý výkon, který však stál jen dva body. Poslední utkání v roce tak skočilo vítězstvím.

Po novém roce se představíme na ledě Mostu, už v sobotu 4.1.2020.

Děkujeme všem fanouškům za podporu v roce 2019 a těšíme se na to, co nám přinese rok 2020. Reportáž: Redakce