|

Lekce jako z učebnice. Vrchlabí ukázalo, jak vypadá kvalita

Hokejisty Trutnova čekalo středeční derby. Vrchlabí přijelo bez Bednáře a Jirků, přesto dokázalo, že v letošní sezóně nemá konkurenci. Trutnovští hokejisté se po povedené první třetině lekli a na svůj defenzivní výkon už nenavázali. Po zbytek utkání jen přihlíželi, jak vypadá hokej.

TRUVCH
Trutnov
25. Kolo
Trutnov
11.12.2019
18:00
1:9
(1:2, 0:3, 0:4)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 4. Škvrně (Suk, Jirásek) – 2. Sýkora (Rolínek, Vágner), 16. Kastner (Hozák, Bendík), 21. Hlaváč (Sýkora), 26. Matějček (Hlaváč, Rolinek), 38. Voženílek (Kastner), 43. Niko, 56. Niko (Havránek, Urban), 58. Sýkora (Soukup), 60. Bendík (Voženílek)

Vyloučení: 7:6 navíc Kubinčák 10 OT, Využití: 1:4

Trutnov: Ašenbrenner (od 38. Krofta) - Višňák, Kynčl, Junek Vácha, D. Jirásek, Suk, Leder - Fedulov, F. Jirásek, Kubinčák - Janoušek, Planý, Bucek - Krsek, Škvrně, Poul

Vrchlabí: Soukup (Abrahám) - Soukup (Abrahám) – Bendík, Havránek, Niko, Vašíček, Moník J., Voženílek, Vágner, Hlaváč, Rolinek, Bláha, Kastner, Sýkora, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Moník F.

Hokejisté Trutnova nastoupili do derby proti Vrchlabí s novými tvářemi. První z nich je útočník Filip Jirásek, který do Trutnova přišel právě z Vrchlabí. Prozatím jen do 31. ledna, poté se uvidí, zda-li v Trutnově zůstane, či nikoliv. Další tváří je Marek Škvrně, který sezónu začal v Nové Pace. Do zápasu nemohl zasáhnout nemocný Kuba Tatar.

Souboj Davida s Goliášem. Nabité Vrchlabí v čele se Sýkorou, Rolinkem a Hlaváčem, začalo domácí tlačit. Podle plánu. Ve 2. minutě však z nenápadné akce, skóroval dělovkou Petr Sýkora - 0:1. Domácí se však dostali brzo do přesilové hry. Tu na jejím konci využil Marek Škvrně, který dorazil střelu Matěje Suka - 1:1. Domácí ožili a dále plnili především defenzivní pokyny. Vrchlabští se tlačili do plné obrany Trutnova a útok za útokem hasila jak domácí obrana, tak brankář Ašenbrenner. Ten musel řešit v desáté minutě velký závar před svojí brankou. Byl úspěšný. Hostující mužstvo hrozilo především v přesilových hrách. V 16. minutě se na brankovišti zorientoval nejlépe Kastner a skákající kotouč poslal do branky Trutnova - 1:2.

To, co se dařilo domácím v první třetině, v té druhé shořelo na popel. Domácí začali faulovat a to byla voda na mlýn Vrchlabí. To využilo každičkého zaváhání a potrestalo do puntíku domácí nedůslednost. Postupně se trefili Hlaváč, Matějíček - 1:4. Domácí mohli korigovat, ale nájezd Bucka zastavil perfektním zákrokem veterán Petr Sýkora. Zlomový moment přišel v 38. minutě, kdy domácí obraně ujel Kastner, jeho nájezd zneškodnil Ašenbrenner, ale puk za brankovou čáru dopravil obránce Vrchlabí Voženílek - 1:5. V tu chvíli se zranil brankář Patrik Ašenbrenner a putoval do kabiny. Do branky naskočil Krofta.

Otřesení hráči Trutnova pak nastoupili do třetí třetiny s tím, že budou pokračovat v tom, kde skončili v první třetině. Jenže už ve 43. minutě nahodil kotouč před branku Niko a jeho pokus si domácí obránce srazil do vlastní branky - 1:6. To už bylos domácími zle, kteří se rozsypali, jako domeček z karet. V rozmezí od 56. minuty do 60. minuty, se trefili znovu Niko, Sýkora a poslední tečku a devátou branku přidal Bendík - 1:9. Domácí se museli sklonit před soupeřem, který ukázal, kde jsou jeho kvality.

Vrchlabí potvrdilo, že jde o nejlepšího soupeře v tomto ročníku. Rovnat se s ním Trutnov nemůže. Především výkony veteránů Sýkory, Rolinka, Hlaváče, kteří hrají výborně jak do útoku, ale především také do obrany, stojí za zmínku. Gratulujeme soupeři.

Další utkání sehraje Trutnov na ledě Bíliny, již tuto sobotu. Utkání začíná v 17:30. Reportáž: Redakce