|

V Děčíně za dva body! Bojovný výkon přinesl svoje ovoce

Hokejisté Trutnova jeli do Děčína v pozměněné sestavě. Výborný týmový, bojovný výkon, přetavil ve výhru Vojtěch Kubinčák, který rozhodl napínavé prodloužení.

DECTRU
Děčín
24. Kolo
Děčín
07.12.2019
18:00
5:6 pr.
(1:2, 3:2, 1:1 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 6. Petráš (Balcar), 23. Zajan (Petráš, Kaltenböck), 37. Sýkora (Petráš,Loukota), 39. Sýkora (Petráš, Mareš), 50. Zajan (Petráš, Kaltenböck) - 7. Bucek (Kozák, Planý), 19. Planý (Bucek), 28. Kubinčák (Višňák, Janoušek), 35. Suk (Jirásek, Poul), 42. Planý, 53. Kubinčák (Višňák)

Vyloučení: 5:9, navíc Vácha (TRU) 10 OT, Využití: 2:2

Nejlepší hráči: Pavel Zajan (DEC) a David Jirásek (TRU)

Děčín: Lavinger (Kácha) - Mareš, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Tůma - Sýkora, Petráš, Zajan - Faigl, Volráb, Smola - Kuchynka, Chovanec, Dörner - Ineman, Hruška

Trutnov: Ašenbrenner (Krofta) - Kynčl, Višňák, Junek, Vácha, Jirásek, Suk, Leder - Fedulov, Janoušek, Kubinčák - Kozák, Planý, Bucek - Krsek, Tatar, Poul

Hokejisté Trutnova putovali na led Děčína v obměněné sestavě. Na marodce do konce sezóny zůstává Jan Semorád, který prodělal 5.12 operaci kolene. Stejně tak nebude do konce sezóny k dispozici Petr Pivrnec, který prodělal otřes mozku a trpí syndromem po tomto úrazu, který ho nepustí do jakékoliv zátěže. Vojtěch Faltys prodělal mononukleózu, a nebude k dispozici minimálně do konce ledna. Naopak z marodky se vrátili uzdravení Kynčl a Poul. Na minimálně šest týdnů ale nebude k dispozici Martin kozák, který ve třetí třetině natrhl přitahovač břišního svalu. A teď k zápasu.

Úvod zápasu byl velmi svižní. Pozměněná taktika Trutnova fungovala, ale hosté se dostali brzy do oslabení. Zatímco první dvě přežili, to třetí bylo osudné. Domácí Petráš, po individuální akci z pravého kruhu, zavěsil přesně do branky Ašenbrennera - 1:1. Jenže trutnovská odpověď byla velmi rychlá. Kozák našel Jiřího Bucka, který z mezikruží vymetl Lavingerovu šibenici - 1:1. Domácí byli opaření a Trutnov se dál tlačil do útoku. Velkou příležitost měl agilní Poul, ale sám před Lavingerem mířil nad branku. Ze strany pálil Planý a k dorážce se natahoval Bucek, ale marně. Na druhé straně musel řešit Ašenbrener šanci Zajana se Sýkorou, ale jeho lapačka byla velmi rychlá. Už to vypadalo, že se odejde do kabin za remízy, ale hosté byli proti. Bucek poslal do brejku Jakuba Planého, který kličkou do forhendu překonal Lavingera - 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Hosté špatně rozehráli a přečíslení vyřešil střelou pod lapačku domácí Zajan - 2:2. Hosté se však ničeho nelekli a pokračovali ve své aktivní hře. Tu však přerušila další přesilovka Děčína. Obětavě však do střely skočil Kozák a následně Jirásek. Trutnov početní výhodu přežil. Ve 28. minutě navíc přišli dva fauly domácích a hosté měli sedmisekundovou výhodu pěti proti třem. Višňák posunul kotouč na Vojtěcha Kubinčáka a ten dělovkou rozvlnil síť za Lavingerem - 2:3. Vzápětí se sám na Lavingera řítil Kubinčák, jeho kličku však Lavinger vytěsnil mimo branku. Na druhé straně zastavoval Ašenbrenner střelu Petráše a následnou dorážku Sýkory. V 34. minutě vypálil švihem od modré čáry sváteční střelec Matěj Suk a ostrý projektil zapadl přímo do horní části domácí branky - 2:4. Hosté byli na koni, ale z toho je rychle sesadil domácí Sýkora, který využil přesilovou hru - 3:4. Vyrovnání přišlo hrozně rychle, to když hostující útočníci zapomněli kotouč na modré čáře a s ním i domácího Sýkoru, který kličkou do bekhendu vyrovnal - 4:4. Hned po vhazování vyslal Poul do brejku Tatara, ale hostující forvard ztroskotal na betonech Lavingera.

Úvod třetí třetiny vyšel lépe hostům. Ti se dostali do vedení ve 42. minutě. Jakub Planý obral o kotouč domácí obránce a pelášil sám na branku. Kličkou do bekhendu poslal Draky do vedení - 4:5. Domácí se tlačili do útoku a nutnou silou jim pomáhal sudí Battěk. Ten se mohl červenat v 50. minutě. Po závaru před Ašenbrennerem zůstal kotouč ležet v brankovišti - před brankovou čarou. Hlavní sudí nejprve rozpažil, poté ukázal do branky a uznal gól, který nebyl - 5:5. Hosté byli rozčilení a ve hře přitvrdili. Za to pykal Vácha, který dohrál Petráše, který teatrálně upadl. Vácha vyfasoval 2+10 a do konce utkání už nezasáhl. Po něm tvrdě, ale čistě, dohrál Poul domácího Sýkoru, který se svinul k zemi. Sudí Battěk, naštěstí pro hosty, zákrok viděl a nevyloučil. I tak však domácí hráli přesilovku pěti proti třem, ale hosté se ubránili.

Utkání dospělo do prodloužení, kde byl nejprve vyloučen Janoušek. Domácí však také faulovali, když Petráš trefil do hlavy Višňáka, úderem o něj zlomil hokejku, ale putoval pouze na dvě minuty. Janouškův trest skončil, hosté se dostali do pásma a krátkou výhodu využili. Višňák posunul kotouč lehce na Vojtu Kubinčáka, který dělovkou do růžku Lavingera vystřelil Trutnovu dva body - 5:6.

Hokejisty Trutnova čeká ve středu 11. 12.2019 derby s Vrchlabím. Začínáme v 18:00 a hrajeme doma!

Ohlasy po utkání

David Jirásek (v utkání 0+1, zvolen jako nejlepší hráč zápasu Trutnova)

"Do zápasu jsme šli s tím, že už potřebujeme vyhrát. I přesto jsme však obdrželi první branku. Podařilo se nám ale vzápětí vyrovnat a do konce jít ještě před koncem třetiny do vedení. Druhá třetina byla nahoru a dolů. Šance byly na obou stranách. Zjednodušili jsme přesilovky, pálili jsme odevšad a vedli jsme. Potom jsme udělali zbytečné chyby a utkání bylo znovu vyrovnané. Třetí třetina byla hlavně o bojovnosti. Skákali jsme do střel a dohrávali souboje. V prodloužení jsme využili přesilovku a zaslouženě vyhráli."

Reportáž: Redakce