|

Čtyři body Višňáka a úspěšný Ašenbrenner - Trutnov vyhrál znovu po nájezdech

Hokejistům Trutnova stála v cestě Bílina. Hosté vedli osm minut před koncem už o dvě branky, ale domácím se podařilo utkání otočit a zvítězili po nájezdech. Višňák si připsal čtyři body a vítězný nájezd (2+2), Kubinčák (0+3) a Planý (2+1) a přidali tři body. Vítěznou ligovou premiéru si odbyl obránce z Mountfield HK Martin Pěnčík, který sehrál výborné utkání.

TRUBLN
Trutnov
17. Kolo
Trutnov
09.11.2019
18:00
5:4 sn
(1:1, 1:1, 2:2 - 0:0 - 1:0)
Bílina
Branky a nahrávky: 18. Fedulov (Višňák, Planý), 30. Planý (Kubinčák), 52. Višňák (Kubinčák), 54. Planý (Višňák, Kubinčák), rozhodující nájezd Višňák - 4. Šimeček (Urban, Zdeněk), 22. Urban (Zdeněk, Šimeček), 45. Šimeček (Běhula, Urban), 52. Šimeček (Kolíček, Urban)

Vyloučení: 6:9, Využití: 2:0, V oslabení: 1:0

Trutnov: Ašenbrenner (Vlk) - Pěnčík, Višňák, Faltys, Jirásek (od 8. Suk), Kynčl, Junek - Kubinčák, Fedulov, Planý - Krsek, Tatar, Poul - Vácha, Janoušek, Kozák

Bílina: Galuška (Štěpka) - Kolíček, Petržílka, Tsurkan, Vilinskij, Pokorný, Běhula, Brzek - Kubišta, Mašek, Kobeš, Dubský, Bjurkland, Urban, Šimeček, Fábry, Zdeněk, Šmejc, Procházka, Tyurin

Hokejisté Trutnova přivítali v dalším utkání, které sehráli na domácím ledě, hokejisty Bíliny. Neoblíbený soupeř vedl ještě ve třetí třetině o dvě branky, ale domácí zabrali a výhru urvali v nájezdech.

Úvod zápasu patřil domácím. Ti se okamžitě začali tlačit od úvodního buly do útoku a hráli aktivně. První střelu zapsal Planý, ale pouze do Galušky. To na druhé straně si domácí obrana špatně pohlídala hostující nevýrazný útok a z ničeho nic se zjevil před brankou Šimeček a poslal hosty do vedení - 0:1Pavla Fedulova a ten vyrovnal - 1:1. Domácí hosty často nepouštěli z vlastní třetiny, ale přesto se šlo do kabin za stavu 1-1.

Ve druhé třetině měli nástup lepší hosté. Ti zamkli Trutnov v jeho třetině a z rohu vyjel až před branku Urban a Bílina znovu vedla - 1:2. Domácím se dařili protiútoky, ale ne a ne skórovat. Ve 30. minutě hrála Bílina přesilovou hru, Kubinčák našel Jakuba Planého a ten v brejku překonal kličkou do forhendu hostujícího brankáře - 2:2. Domácí poté dominovali, ale bez gólového úspěchu. Skórovat mohl Janoušek, ale minul odkrytou branku, v přesilové hře. Krsek už mohl zvedat ruce, ale na poslední chvíli zasáhl Galuška. Do brejku ujel Pěnčík s Planým, ale situaci nevyřešili vůbec dobře. Po dvou třtinách byl opět stav vyrovnaný - 2:2.

Ve třetí třetině to byl stejný scénář. Trutnov začal aktivně, ale skórovala Bílina. Mezi obranou projel Šimeček a překonal Ašenbrennera - 2:3. Den otevřených dveří v obraně Trutnova pokračoval. Opět to byl Šimeček, který ujel, ale tentokrát vytasil Ašenbrenner pohotovou vyrážečku. Jenže v 52. minutě se Šimeček radoval po třetí a poslal Bílinu do trháku - 2:4. Domácí to nezabalili. Začali dohrávat ostře souboje, přidali na bruslení a hostující mužstvo kupilo fauly. Nejprve našel Kubinčák Bohdana Višňáka, který jedovatou střelou na vyrážečku snížil - 3:4. O dvě minuty později nabídl sudí Čáp domácím přesilovou hru čtyř proti třem. Višňák nabil Jakubovi Planému a ten dělovkou vyrovnal - 4:4. Domácí po ledě létali, ale v cestě jim stály zákroky hostujícího brankáře. Tatar, Krsek, ani Kubinčák, branku nevstřelili. Došlo tedy na prodloužení.

V tom byli domácí jasně dominantní. Největší šanci spálil Planý, který trefil Galušku do masky. Po něm ujel Jakub Tatar do brejku, byl faulován a sudí nařídil trestné střílení. Pavel Fedulov to provedl náramně, ale orazítkoval pouze tyčku. Víc se toho už nestalo a zápas tak došel jako před týdnem do nájezdů.

Obě strany nemohli najít toho správného střelce. To se povedlo až v sedmé sérii Trutnovu. Nájezd si vzal na starosti Bohdan Višňák a luxusním blafákem překonal Galušku. Na druhé straně vynuloval Ašenbrenner všechny střelce, včetně Procházky se Šimečkem a Trutnov se tak mohl radovat ze zisku dvou bodů a cenné výhry. Reportáž: Redakce