|

Vrchlabí utnulo trutnovskou sérii a bere vítězství

Čtyři utkání - 7:0, 3:0, 4:2, 2:1 - tak dlouho Trutnov porážel ambiciózní a v letošní sezóně naprosto suverénní Vrchlabí. Tentokrát však Horalové zabrali a po zásluze slaví vítězství. Výborný výkon podal Vrchlabský brankář Soukup a veteráni Bednář se Sýkorou.

VCHTRU
Vrchlabí
16. Kolo
Vrchlabí
06.11.2019
18:00
5:0
(1:0, 2:0, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 17. Havránek (Hozák, Jirků), 23. Bednář (Sýkora, Havránek), 27. Sýkora (Matějček, Jirků), 47. Matějček (Sýkora, Bendík), 60. Mrňa (Urban, Jirků)

Vyloučení: 10:9, navíc Kozák (TRU) 10 OT, Využití: 1:0

Vrchlabí: Soukup (Abrahám) - Havránek, Jirků, Bendík, J. Moník, Voženílek, Vágner, T. Kynčl - Bednář, Urban, Mrňa - Sýkora, Matějček, Hlaváč - Hozák, Kastner, Chalupa - Dvořák, F. Jirásek, F. Moník - Šlaicher

Trutnov: Ašenbrenner (Vlk) - Leder, Jirásek, Faltys, Suk, Junek, Višňák, J. Kynčl - Vácha, Janoušek, Kozák - Krsek, Tatar, Poul - Kubinčák, Fedulov, Planý - Bucek, Chára, Svoboda

Druhé podkrkonošské derby čekalo na Trutnov a Vrchlabí opět ve středu. Přesto si do vrchlabské arény našlo cestu bezmála 1800 fanoušků, kteří vytvořili výbornou atmosféru.

Úvodní minuty zápasu ovládli podle předpokladů domácí. Hned v úvodu zajel do útočného pásma domácích Mrňa a orazítkoval tyčku. Na druhé straně mohl vstřelit branku Kozák, ale Soukup byl úspěšnější. Jak Vrchlabí, tak hostující Trutnov, dokázali ubránit soupeřovu přesilovou hru. Tutovku měl na své holi Bednář, ale Ašenbrennera nepřekonal. Na druhé straně pálil do ramene Soukupa hostující Kubinčák. První radost domácích přišla v 17. minutě. To domácí dobře kombinovali při hře čtyř proti čtyřem a osamocený Havránek protlačil kotouč mezi betony Ašenbrennera - 1:0. Vrchlabí hrálo ofenzivě a Trutnov, jako tomu bývá vždy, se snažil hrát hodně do defenzivy. To se mu v první třetině dařilo, ustál tlak Vrchlabí a inkasoval pouze jednou, tak jako tomu bylo v úvodním letošním derby.

Ve druhé třetině se otevřely obrany. Jak ta domácí, tak především ta hostující. V 23. minutě vybojoval kotouč Tatar a mohl poslat do brejku Krska. Jenže přišel zlomový moment, když kotouč zachytil Havránek a poslal do brejku Sýkoru. Ten kotouč předložil ještě Bednářovi a ten procedil kotouč na poslední chvíli do branky - 2:0. S hosty to vypadalo zle o čtyři minuty později. To dostal nabito Sýkora a od modré trefil přesně víko hostující branky - 3:0. Hosté i vzali oddechový čas. Domácí hráli s velkou chutí do útoku, přičemž hosté se dostávali pod drtivý tlak - nic na co by Trutnov nebyl zvyklý. Branku Vrchlabí atakoval Svoboda, ale Soukupa neprostřelil. Po něm ujel do brejku Krsek, ale jeho blafák Soukup vystihl. Sám před Soukupem byl i Faltys, ale vyrážečka domácího brankáře byla úspěšnější. Kontaktní branku nedal ani Tatar, který už překonal Soukupa, jenže kotouč zasunul pouze do boční konstrukce.

Trutnov kontaktní branku nedal a ve třetí třetině už čelil nájezdníkům ze strany domácích. V brance Trutnova se opět činil Patrik Ašenbrenner, který chytil nejméně dalších pět branek. Na druhé straně měl Soukup práci při pokusu Planého, ale lapačku měl bezchybnou. To platilo i při střelách Faltyse a Jiráska v přesilové hře, které dokázal vytěsnit mimo tři tyče. Naopak udeřili zase domácí. Trefil se Matějček - 4:0. Trutnov nevyužil ani přesilovou hru pět proti třem, která trvala necelou minutu. Soukup vyčaroval dva fantastické zákroky. Poslední tečku za středečním večerem udělal necelou minutu před koncem Mrňa - 5:0. Na výsledku nic nezměnila ani závěrečná přetahovaná mezi Kozákem a domácím Kastnerem. Vrchlabí bere zaslouženě všechny tři body a po čtyřech zápasech, kdy nedokázalo Trutnov porazit, tak může slavit pětigólovou výhru.

Hokejisté Trutnova pokračují v sobotu, kdy na domácím ledě přivítají houževnatého soupeře z Bíliny. Začínáme od 18:00. Reportáž: Redakce