|

Po půstu přišel zlom! Trutnov vybojoval dva body a obral Děčín!

Skóre 1-3 pro hosty. To byla situace ještě v polovině zápasu. Trutnovští hokejisté však zabrali a dokázali po nájezdech porazit Děčín. Dvě branky vstřelil Filip Krsek.

TRUDEC
Trutnov
15. Kolo
Trutnov
02.11.2019
18:00
4:3 sn
(1:2, 1:1, 1:0 - 0:0 - 2:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 16. Faltys (Planý, Vácha), 38. Krsek (Poul, Tatar), 60. Krsek (Kozák, Višňák), rozhodující nájezd Vácha - 9. Petráš (Balcar), 20. Zajan (Oliverius, Faigl), 22. Zajan (Kaltenböck, Faigl)

Vyloučení: 2:5, navíc Jirásek (TRU) 10 OT, 1:0

Trutnov: Ašenbrenner (Vlk) - Faltys, Jirásek, Kynčl, Suk, Pražák, Višňák, Junek - Vácha, Janoušek, Kozák - Krsek, Tatar, Poul - Kubinčák, Fedulov, Planý - Svoboda

Děčín: Lavinger (Kácha) - Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma - Petráš, Sýkora, Oliverius, Faigl, Volráb, Chovanec, Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola

Hokejisté Trutnova nedokázali v uplynulých pěti zápasech vyhrát. Vybojovali, dá-li se to tak říct, tři body. Ten poslední na ledě Řisut.

Proti Děčínu zůstal v sestavě v útoku Vácha, do branky se postavil Ašenbrenner a k dispozici byli Junek a Kozák. Hlavně druhý jmenovaný, který nahradil se zraněním hrajícího Svobodu, byl důležitým článkem.

Úvodní minuty zápasu patřily Trutnovu. Ten se začal tlačit před Lavingera, který musel řešit tutovku Planého. Hostující brankář byl však úspěšnější. V přesilové hře ale domácí nevypálili. Děčín šel do vedení v deváté minutě. Z čista jasna se objevil v brejku Petráš, který překonal Ašenbrennera - 0:1. Domácí však pokračovali v aktivitě. Slibnou šanci měl Kubinčák, ale na Lavingera nevyzrál. To se povedlo až Vojtěchovi Faltysovi, jehož nahození od modré čáry zapadlo přesně do růžku branky - 1:1. Děčín si vzal ale vedení zpět. Necelou minutu před koncem se před brankou zjevil Zajan a nemýlil se - 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráči Děčína. Ti ihned v úvodu odskočili na dvě branky. Střelu Kaltenböcka tečoval Zajan - 1:3. Jenže domácí to nezabalili. Touhu vyhrát musel vidět každý fanoušek. Slibnou šanci měl Planý, ale Lavinger vytáhl pohotovu lapačku. Kubinčák střílel z kruhů, ale na poslední chvíli byla střela tečovaná mimo. Trutnovu se ale podařilo snížit. Filip Krsek dostal kotouč ve středním pásmu, našlápl po křídle a střelou bekhendem snížil - 2:3.

Třetí třetina byla pravou hokejovou podívanou. Jiskry létaly jak od bruslí tak od hráčů. První šanci měl Planý, ale napálil Lavingera. Tečující a dorážející Vácha byl také neúspěšný. Dělovka Višňáka skončila ve výstroji Lavingera. Na druhé straně řešil závar Ašenbrenner, ale byl úspěšný. Utkání pomalu ale jistě kráčelo do závěru a domácí dominovali. Dvě a půl minuty před koncem navíc Děčín fauloval a Trutnov si vzal time out. Dvakrát odvolal Ašenbrennera a po druhé to bylo úspěšné. Závar před brankou Lavingera vyřešil Filip Krsek a vyrovnal - 3:3.

Hned v úvodu prodloužení trefil Jirásek Petráše. Čistý hit byl oceněn na dvě minuty plus deset minut osobním trestem. Trutnov se ubránil a co víc, mohl dvakrát skórovat. Nejprve Planý ujel do brejku, Lavinger vytasil pohotový zákrok a poté už chyběly síly Kozákovi, který napálil jen výstroj Lavingera. Utkání dospělo do nájezdů.

V nájezdech se postupně trefil Pavel Fedulov a hostující Petráš. Rozuzlení přinesla sedmá série, kdy se rozjel Lukáš Vácha a dělovkou golfákem rozhodl, že dva body zůstávají v Trutnově! - 4:3.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na ledě Vrchlabí. Utkání se hraje 6.11.2019 ve středu, a začíná v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce