|

Mostecká střelnice body nepřinesla. Trutnov však podal výborný výkon

Celá zápas dotahovaná. Trutnov sice v Mostě nebodoval, ale po dvou špatných zápasech ukázal, že hokej hrát umí. Hosté podali bojovný výkon, avšak domů se vraceli bez bodů.

MSTTRU
Most
11. Kolo
Most
19.10.2019
17:30
8:6
(3:1, 2:2, 3:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Smolka (Kýhos, Kuncl), 7. Fučík (Čmolík, Bakrlík), 18. Mical (Drašar, Řehoř), 32. Urbánek (Havlůj, Mical), 40. Drašar (Řehoř, Mical), 42. Smolka (Kýhos, Polák), 51. Řehoř (Drašar, Mical), 53. Kýhos (Mical, Urbánek) - 5. Krsek (Poul), 27. Martínek (Janoušek), 34. Svoboda (Starý), 41. Svoboda (Starý, Jirásek), 50. Svoboda (Fedulov), 59. Svoboda (Starý)

Vyloučení: 3:2, navíc Fedulov (TRU) 5+OK, Využití: 1:0

Most: Hosnedl (Kovařík) - Havlík, Kuncl, Urbánek, Havlůj, Polák, Fučík - Čmolík, Drašar, Bakrlík, Mical, Kýhos, Mála, Řehoř, Smolka, Böhm, Dohnal

Trutnov: Ašenbrenner (Vlk) - Faltys, Višňák, Jirásek, Vácha, Kynčl, Suk - Kubinčák, Janoušek, Martínek - Starý, Fedulov, Svoboda - Krsek, Tatar, Poul

Hokejisté Trutnova putovali na horký led Mosteckých Lvů. Po bojovném výkonu, kdy celé utkání dotahovali nepříznivé skóre, však odjeli bez bodů.

Vydržet co nejdéle bez inkasované branky. To byl cíl hostujícího týmu. Jenže už v prvním střídaná chybovala první obrana Trutnova, ke kotouči se dostal Smolka a poslal domácí do vedení - 1:0. Jenže Trutnov směle napadal a zatápěl domácím hodně v obraně. Poul vyslal do brejku Filipa Krska a ten prostřelil Hosnedla - 1:1. Jenže domácí znovu vedli. V 7. Minutě trefila střela Fučíka a od jeho brusle se kotouč odrazil za záda Ašenbrennera - 2:1. Před pauzou se trefil ještě domácí Mical a bylo to o dvě branky - 3:1. Trutnov měl spousty šancí, avšak Hosnedl domácí tým podržel.

Ve druhé třetině měl nejprve dvě šance Poul, ale na Hosnedla nevyzrál. To ani Jan Starý a dělovka Kubinčáka skončila v Honsedlově výstroji. Ve 29. Minutě však vypálil od mantinelu Viktor Martínek a snížil - 3:2. Jenže o tři minuty později zase domácí odskočili. Střelu Urbánka hostující brankář neviděl a doplachtila až do jeho branky - 4:2. Jenže hosté nepolevovali a stále se snažili o zvrat v zápase. Ve 34. Minutě vyjel mezi kruhy Daniel Svoboda, vypálil bekhendem a Hosnedl už lovil puk z branky - 4:3. Jenže devět sekund před sirénou se trefil Drašar a další naděje Trutnova zmařil - 5:3. Ve druhé třetině bylo na ledě jedno jediné mužstvo a to byl Trutnov, který měl pasáže, že nepustil Most do své třetiny a ani přes půlku.

Třetí třetina začala pro Draky výborně. Hned na jejím začátku ujel Daniel Svoboda a prostřelil Hosnedla - 5:4. Už to vypadalo, že hosté srovnají, ale střela Martínka skončila mimo. Protiútok a gól. To byl sobotní scénář zápasu. Smolka se dostal přes hostující beky až před branku a skóroval - 6:4. Jenže hosté znovu korigovali. V 50. Minutě se trefil a dovršil hattrick Daniel Svoboda - 6:5. Hosté tlačili, ale nedokázali srovnat. Další branku domácích přidal Řehoř - 7:5. Poté došlo k nešťastnému okamžiku, který už zápas rozhodl. Pavel Fedulov dojížděl domácího obránce, ten mu stoupl na hokejku a v plné rychlosti narazil do mantinelu. Bezvládně ležícího obránce Mostu poté eskortovali na nosítkách rovnou do nemocnice. Trutnov v oslabení inkasoval z hole Kýhose - 8:5. Trutnov se dostal ještě brankou Daniela Svobody do hry, ale v závěrečné power-play už branku Hosnedla neohrozil. Konečný stav utkání - 8:6.

Další zápas sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě ve středu, kdy přivítají Jablonec. Děkujeme všem Ultras Trutnov za parádní podporu v Mostě! Reportáž: Redakce