|

Jak na divokém západě! Přestřelku zvládl lépe Děčín

Neuvěřitelných 15 gólů bylo k vidění v sobotním duelu mezi Děčínem a Trutnovem. Děčín ovládl zápas v přesilových hrách, Trutnov předvedl neskutečně bojovný výkon, když za stavu 7-2 dokázal zápas zdramatizovat a stáhnout deficit na 7-6. Premiéru si v dresu Trutnova odbyl Petr Pivrnec, který odchytal celou třetí třetinu.

DECTRU
Děčín
6. Kolo
Děčín
28.09.2019
18:00
9:6
(2:1, 4.1, 3:4)
Trutnov
Branky a nahrávky: 7. Faigl (Oliverius, Tenkrát), 12. Tenkrát (Kaltenböck, Oliverius), 27. Sýkora (Petráš), 31. Petráš (Zajan, Sýkora), 37. Petráš (Loukota, Sýkora), 40. Zajan (Tůma, Petráš), 42. Tůma (Petráš), 52. Damašek (Oliverius), 59. Sýkora (Zajan, Tůma) - 9. Fedulov (Svoboda), 22. Starý (Svoboda, Fedulov), 44. Svoboda (Pražák, Fedulov), 46. Svoboda (Jedlička), 48. Chytráček (Svoboda, Janoušek), 49. Tatar (Višňák, Jedlička)

Vyloučení: 1:7, Využití: 5:1

Děčín: Lavinger (Kácha) - Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma - Volráb, Chovanec, Fojt, Damašek, Oliverius, Zajan, Petráš, Kuchynka, Kordule, Sýkora, Faigl

Trutnov: Ašenbrenner (od 41. Pivrnec) - Suk, Višňák, Vácha, Pražák, Kynčl, Junek, Faltys - Kubinčák, Jedlička, Semorád - Starý, Fedulov, Svoboda - Chytráček, Janoušek, Tatar - Vacek, Martinec, Poul

Hokejisté Trutnova zajížděli na led Děčína s cílem bodovat. To se po druhé třetině však zdálo jako utopie. Draci předvedli ale velmi bojovný výkon na hranici svých sil a utkání hodně zdramatizovali. Z výhry se nakonec radoval domácí Děčín.

Kdyby první třetina skončila výhrou o pět branek pro Trutnov, nikdo se nemohl divit. První velkou šanci měl hostující Semorád, ale svůj blafák nedotáhl. Po něm pelášil sám na branku Svoboda, ale Lavinger byl úspěšnější. Puk do prázdné branky nedopravili ani Jedlička, ani Kubinčák. A jak to bývá zvykem, přišel trest. V 7. minutě se dostal ke kotouči Faigl a poslal domácí do vedení - 1:0. Hosté ale pokračovali v aktivitě. O dvě minuty později bylo srovnáno. Pavel Fedulov nic nevymýšlel a poslal puk na branku a ten skončil v síti - 1:1. O další tři minuty později šli domácí znovu do vedení. Trefil se Tenkrát, který v přesilové hře tečoval střelu Kaltenböcka - 2:1. Trutnov mohl vyrovnat před pauzou, ale závar před Lavingerem nevyřešil Janoušek.

Ve druhé třetině zaúřadoval hlavní sudí a především přesilové hry domácích. Ti se nemohli zastavit. Běžela ale 22. minuta a v ní našel Svoboda Jana Starého, který se z mezikruží nemýlil - 2:2. Ve 27. minutě kotouč nešťastně trefil do zad Daniela Svobodu a od něj se dokutálel za záda Ašenbrennera - 3:2. Tahle branka byla klíčová, protože hosté vypadli úplně ze hry. V 31. minutě využil Děčín další přesilovou hru. Před Ašenbrennerem se trefil přesně Petráš - 4:2. V 37. minutě, z další přesilové hry, se trefil opět Petráš a pět sekund před pauzou se trefil navíc ještě Zajan - 6:2.

Ašenbrenner přenechal místo Pivrncovi. Ten prožil svojí druholigovou premiéru, ale dlouho šťastný nevydržel. Ve 42. minutě ho prostřelil domácí Tůma - 7:2. Hrozivý debakl, to se odehrálo v hlavě snad každému, kromě hokejistů Trutnova. Ti začali po ledě doslova létat a domácí nevěděli, co dřív. Ve 44. minutě ujel po pravém křídle Daniel Svoboda a mířil přesně do pravého růžku - 7:3. Ve 46. minutě dokončil tentýž hráč souhru s Jedličkou - 7:4. O minutu později využil jedinou přesilovou hru Petr Chytráček - 7:5. Hosty nezastavil ani oddechový čas domácích. Trutnov pokračoval v tlaku a ve 49. minutě snížil na rozdíl jedné branky. Trefil se Jakub Tatar - 7:6. Hned za okamžik se dostal do brejku Matěj Poul, ale kotouč v síti neskončil. A to se nestalo ani po šanci Svobody. Naději na vyrovnání vzala Trutnovu chyba v obraně. Skákající kotouč nedokázali hostující obránci zkrotit, dostal se k němu Damašek a poslal Děčín do dvoubrankového náskoku. Z protiútoku měl tutovku Svoboda, ale Lavinger vytáhl zákrok večera. V závěrečné power-play nejdřív minul Jedlička a z protiútoku se trefil Sýkora do odkryté klece - 9:6.

Hokejisty Trutnova nyní čeká derby. Ve středu přivítáme na našem ledě ambiciózní Vrchlabí, které rozstřílelo, suverénně, Jablonec. Začínáme tradičně v 18:00.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"První třetinu jsme odehráli výborně. V prvních pěti minutách jsme měli vést čtyři nula a mohl být klid. Jenže jsme místo toho jako první inkasovali. Ve druhé třetině nás srážela vyloučení. Dostali jsme tři tresty, které byly na hraně, další byly zbytečné. Oslabení se nám hodně nedařila ale nutno říci, že Děčín hrál přesilovky výborně. Klukům jsme řekli, že za stavu 6:2 se můžeme ještě pokusit o zázrak a jsme na ně pyšní, že to utkání tak zdramatizovali. Za stavu 7:6 se soupeř klepal, ale my jsme bohužel zahodili dvě šance a inkasovali. Nedá se nic dělat. Teď nás čeká derby, na které se už všichni těšíme a uděláme vše pro to, abychom byli úspěšní."

Reportáž: Redakce