|

Trutnov zabral a doma porazil Řisuty!

V 5. kole přijel na trutnovský led celek z Řisut. Kompletně obměněný tým ukázal, že se s ním letos musí počítat. Trutnov dokázal využít tři přesilovky a čtyři minuty před koncem vystřelil výhru domácích parádním gólem Jakub Jedlička.

TRURIS
Trutnov
5. Kolo
Trutnov
25.09.2019
18:00
4:3
(0:2, 3:1, 1:0)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 21. Starý (Kubinčák, Višňák), 22. Janoušek (Chytráček, Fedulov), 23. Višňák (Semorád), 57. Jedlička (Martinec) - 1. Holub (Fortelka, Potechin), 16. Formánek (Vyskočil, Keszi), 39. Formánek (Keszi, Vencovský)

Vyloučení: 3:7, navíc Parshakov (RIS) 5+TH, Využití: 3:2

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Suk, Višňák, Vácha, Pražák, Kynčl, Junek, Kozák - Kubinčák, Martinec, Semorád - Starý, Jedlička, Svoboda - Fedulov, Janoušek, Tatar - Krsek, Chytráček, Poul

HC Řisuty: Jiroušek (Smetana) - Bernáth, Potechin, Vencovský, Zderadnička, A. Novák, F. Novák, Zavřel - Fortelka, Okegawa, Holub, Krpata, Vyskočil, Řepka, Hovsepyan, Danov, Formánek, Keszi, Patyk, Parshakov

Řisuty přijely do Trutnova s novým a mladým kádrem. V tabulce byly před Trutnovem, s jednobodovým náskokem. Jejich největší posila, Ivan Huml, oznámila v pondělí konec kariéry. Trutnov nastoupil s Višňákem, ale chyběl nemocný Faltys.

Úvod zápasům patřil hostujícímu týmu. Hned po vhazování byl nepochopitelně vyloučen Semorád. Po necelé minutě šli hosté do vedení, když využil přesilovou hru Holub - 0:1. Trutnov se prvním oslabením nedostal vůbec do hry. Kazil přihrávky a když se dostal do zakončení, chyběla přesnost. V přesilové hře pálil dvakrát Višňák, pouze do betonů. Teč Starého skončila opět na betonech. Domácí se nemohli dostat k pořádné šanci a to v přesilové hře nepustili hosty z jejich pásma. To jak se využívají přesilovky znovu převedly Řisuty. V 16. minutě se k dorážce dostal Formánek a poslal hosty do dvougólového náskoku - 0:2. Na konci první třetiny došlo ke zlomovému momentu. Domácí Poul dohrál Parshakova, a ten v leže domácího hráče kopnul do nohy. Vyfasoval pětiminutový trest a putoval do sprch s trestem ve hře.

Po vichřici v domácí kabině, která byla slyšet až u trestných lavic, nastoupilo do druhé třetiny úplně jiné mužstvo. S výhodou tříminutové přesilovky naložili domácí naprosto exklusivně. Višňák našel před brankou Jana Starého a ten snížil - 1:2. O minutu později dorážel nadvakrát Roman Janoušek a vyrovnal - 2:2. O další minutu později vystřeil švihem z modré čáry Bohdan Višňák a kolem Jana Starého trefil přesně růžek branky Řisut - 3:2. Domácí byli aktivní a hodně bruslili. Řisuty se nemohly vymanit z tlaku a faulovaly. Trutnov však v přesilových hrách nedokázal prostřelit Jirouška. Naopak ve 39. minutě přišla obrovská chyba v domácí obraně a jedinou šanci hostů ve druhé třetině využil Formánek - 3:3. Střely na branku po druhé třetině byly 39 ku 11 pro domácí.

Ve třetí třetině to byla velká přetahovaná. Ašenbrenner musel řešit těžkou situaci před svojí brankou, když dvakrát dorážel Fortelka. Domácí brankář byl však úspěšný. Sám před hostujícím brankářem byl Svoboda, ale minul branku. To samé předvedl i Semorád. Schylovalo se ke konci, když domácí udeřili v ten správný moment. Kotouč se dostal do středního pásma a domácí dostali šanci ujet do přečíslení. Jakub Jedlička nakopl své motory, na kruzích si položil obránce, stahovačkou si stáhl kotouč pod sebe a vymetl levou šibenici hostující klece - 4:3. Hosté se tlačili do útoku a minutu před koncem si vzali oddechový čas. Trutnov však početní nevýhodu, kdy Řisuty hrály bez brankáře, zvládl a dokráčel si pro velmi cenné tři body.

Další utkání sehrají Draci na ledě Děčína, již tuto sobotu. Zápas startuje v 18:00 hodin.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (asistent trenéra)

"Úvod nám nevyšel, protože jsme šli do oslabení. Nemohli jsme se dostat do tempa a dokázat zvednout puk nad betony hostujícího brankáře. Jako by nám chybělo sebevědomí. O přestávce jsme si k tomu důrazně něco řekli. Na led vstoupilo naprosto jiné mužstvo a každý chtěl dát gól. Ve druhé třetině jsme těch gólů měli dát sedm a bylo po zápase, ale naopak jsme inkasovali. Zase po zbytečné chybě. Ve třetí třetině to byla přetahovaná a jsme moc rádi, že jsme ji vyhráli. Řisuty mají kvalitní, mladý tým. Je vidět, že v naší skupině není žádný outsider."

Reportáž: Redakce