|

Jablonecké prokletí trvá. Trutnov odjel bez bodu a nedal ani gól.

Ve třetím kole druhé ligy ČR putoval Trutnov na led Jablonce. Domácí potvrdili svoji nadvládu na domácím ledě a zvítězili jednoznačně 3-0.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
3. Kolo
Jablonec nad Nisou
18.09.2019
18:00
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Maďar (Pavlů), 27. Frk (Čechura, Maďar), 37. Frk (Maďar)

Vyloučení: 4:4

Jablonec nad Nisou: Jelínek (Král) - Čechura, Pilař, Pavlů, Pulec, Jandejsek, Krejsa - Homolka, Král, Bouřil, Kačírek, Frk, Jursa, Maďar, Nezbeda, Miškovský

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Vácha, Kynčl, Junek, Suk, Pražák, Leder - Kubinčák, Martinec, Semorád - Starý, Jedlička, Krsek - Fedulov, Janoušek, Tatar - Kozák, Chytráček, Poul

Devět let, dva body. Tak to je bilance Trutnova z ledu Jablonce. Pokud se někomu zdálo, že po odchodu hlavních opor jabloneckých Vlků budou domácí slabí, tak to bude vyveden z omylu. Kouč Hornický poskládal velmi kvalitní mužstvo.

Úvodní minuty zápasu byly vyrovnané. Hokej nahoru dolů a plný tahanic o kotouč. Na malém hřišti to však svědčilo více domácím, kteří kotouče nahazovali hluboko do obranného pásma Trutnova a bojovali o každý centimetr ledu. Ve 4. minutě šli Vlci do vedení. Nahození od mantinelu tečoval Maďar a domácí vedli - 1:0. Trutnov se osmělil v druhé polovině první třetiny. Nejprve pálil Vácha, kotouč tečoval Starý, ale k dorážce se už nedostal. Po něm měl obrovskou šanci Kubinčák, ale místo toho aby střílel, tak ještě hledal nahrávku.

Druhá třetina měla naprosto stejný průběh, jako ta první. Trutnov se dostával do šancí jen velmi těžko. V 27. minutě navíc domácí sehráli výbornou kombinaci, na jejímž konci stál Frk - 2:0. Přesilová hra hostů byla dobrá, jenže bez úspěchu, který by znamenal snížení. Semorád mířil pouze do Jelínka a Starý se nedostal k dorážce. V 37. minutě navíc hosté špatně vystřídali a to potrestal v samostatném úniku svojí druhou brankou v zápase Frk - 3:0.

Do třetí třetiny Trutnov přeskupil formace a snažil se utkání zdramatizovat. Ale marně. Janouškova střela skončila ve výstroji Jelínka. Semorád pálil z kruhů pouze do ramene domácího brankáře. Starý si vypracoval dobrou pozici, ale na poslední chvíli byl zneškodněn domácím obráncem. Utkání tak dospělo do svého konce a z vítězství se radoval Jablonec.

Hokejisté Trutnova mají o víkendu volno a jejich program pokračuje ve středu, když na domácím ledě přivítáme Řisuty, včetně jejich největší posily, Ivana Humla. Začínáme v 18:00 hodin! Reportáž: Redakce