|

Trutnov padl ve Žďáre

Předposlední utkání letošní přípravy sehrál Trutnov na ledě soupeře. Po velkém boji nakonec podlehl Žďáru nad Sázavou 5-3.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
4.
Žďár nad Sázavou
03.09.2019
18:00
5:3
(0:2, 1:1, 4:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 37. Gregar (Pazourek, Knap), 44. Lojek (Gregar, Kolda), 55. Bureš (Jícha, Kolda), 57. Kolda (Kunstmüller), 59. Chlubna (Heinrich) – 4. Krsek (Poul), 6. Vácha (Semorád), 34. Janoušek (Tatar, Jedlička)

¨ Vyloučení: 2:5, Využití: 3:0

Ždár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Lojek, Kolda, Koželuh, Kadleček, Wasserbauer, Pazourek – Sokolík, Bureš, Heinrich, Chlubna, Jícha, Knap, Kovářů, Gregar, Kunstmüller

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Faltys, Višňák, Suk, Pražák, Kynčl, Junek - Vácha, Martinec, Semorád - Jedlička, Janoušek, Tatar - Krsek, Fedulov, Poul

Hokejisté Trutnova sehráli v úterý první zápas přípravy na ledě žďárských Plamenů. Draci se museli obejít bez Svobody, Kubinčáka, Kozáka, Vacka a všech hráčů na střídavé starty.

I tak se však Trutnov dostal jako první do vedení. Taktika hostům vycházela a po přihrávce Matěje Poula skóroval střelou zápěstím Filip Krsek - 1:0. Na levém křídle první formace nastoupil obránce Lukáš Vácha, který poslal Draky do dvoubrankového vedení. Vhazování vyhrál Semorád, posunul na Lukáše Váchu a ten zasunul kotouč mezi betony Čápa - 0:2. Domácí měli obrovské problém s přechodem do útočného pásma. Dostávali se tam díky přesilovým hrám, které však řešil svými zákroky hostující brankář.

Ve druhé třetině pokračoval Trutnov v defenzivní práci. Branku Ašenbrennera ohrozil Gregar, ale brankář Draků byl pozorný. Na druhé straně si Trutnov vytvořil čtyřikrát velmi slušný tlak, ale nedokázal skórovat. To se povedlo až ve 34. minutě. Výborně vybojoval kotouč Tatar s Jedličkou, ten posunul mezi kruhy na Romana Janouška a ten propálil Čápa - 0:3. Už se zdálo že Trutnov půjde s tříbrankovým náskokem do kabiny. Jenže v 37. minutě využil domácí Gregar přesilovou hru a snížil - 1:3.

Klíčový moment přišel ve 44. minutě. Draci neubránili další oslabení, když se trefil domácí Lojek - 2:3. Plameny byly na koni a hostům začali docházet síly. To se projevilo v 57. minutě. Jícha dostal kotouč až za záda Ašenbrennera - 3:3. Poté přišlo kruté vyloučení hostujícího Fedulova, který se sotva dotkl domácího hráče a ten teatrálně upadl. Žďár využil další přesilovou hru a zase to byl Gregar - 4:3. Hostující střídačka sáhla po oddechovém času a poslala dvě minuty před koncem šestici hráčů do hry. Dobře pálil Višňák, následně dorážel Jedlička. S kotoučem obkroužil branku Semorád, ale neúspěšně. Poslední tečku za zápasem udělal v 59. minutě Chlubna, který trefil odkrytou branku - 5:3.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Sehráli jsme dobrý zápas. Ačkoliv jsme ztratili vedení o tři branky a dostali jsme čtyři góly v poslední třetině, na kluky se zlobit nemůžeme. Odehráli jsme čtvrtý zápas v pěti dnech, každé to utkání bylo fyzicky náročné a prostě nám došly síly. O tom je ale příprava, abychom si všichni sáhli na dno a byli jsme schopní hrát a reagovat pod tlakem. Pozitivní je, že jsme neměli výpadky ve hře a kluci dodržovali stanovenou taktiku."

Reportáž: Redakce