|

BAK Cup 2019 odstartoval! Hronov na úvod potrápil Trutnov

Hokejový turnaj BAK Cup 2019 již odstartoval. V úvodním duelu se Trutnov pořádně natrápil s dobře hrajícím Hronovem. Trutnov o vítězství rozhodl v poslední třetině a to i díky dvěma trefám Pavla Fedulova.

TRUHRN
Trutnov
BAK Cup
Trutnov
30.08.2019
16:00
5:3
(1:1, 1:2, 3:0)
Hronov
Branky a nahrávky: 14. Svoboda (Krsek), 21. Martinec (Kubinčák), 41. Fedulov (Janoušek), 57. Fedulov (Vácha), 59. Kubinčák - 19. Malinský (Matouš, Exner), 33. Petr (TS), 37. Mach

Vyloučení: 9:7, navíc Svoboda (TRU) 5+OK, Využití: 1:1

Trutnov: Pivrnec (Ašenbrenner) - Faltys, Vácha, Pěnčík, Suk, Kynčl, L. Junek - Kubinčák, Martinec, Semorád - Janoušek, Fedulov, Svoboda - Krsek, Chára, Poul - Vacek, Tatar

Hronov: Šefců (Novotný) - Š. Junek, Táborský, Novák, Řehák, Kelner, Škoda - Mach, Hylena, Exner, Maršík, Malinský, Matouš, Glos, Vaňát, Petr

Úvodní utkání turnaje nabídlo zajímavý hokej. Trutnovští hokejisté měli nastoupit v kompletní sestavě, avšak před utkáním došlo k několika nuceným změnám.

Úvod zápasu byl z domácí strany velmi rozpačitý. V první šanci se ocitli hronovští, ale Pivrnec byl pozorný. Na druhé straně ujel Filip Krsek, ačkoliv byl faulovaný, tak dokázal kotouč prostrčit na Daniela Svobodu ten poslal Draky do vedení - 1:0. Jenže to bylo z domácí strany vše. Minutu před koncem, když hrál Trutnov v oslabení, vyjel z rohu Malinský a vyrovnal - 1:1.

Výkon Trutnova se zlepšil na začátku druhé třetiny. Hned v její první minutě se ke kotouči dostal po krásné kombinaci Jakub Martinec a domácí znovu vedli - 2:1. Jenže obraz hr se rapidně změnil. Domácí zkazili skoro vše, na co sáhli. Když se dostali do tlaku, tak jim stál v cestě brankář Šefců. Na druhé straně musel několikrát čarovat Pivrnec. Ve 33. Minutě došlo po faulu na Exnera na trestné střílení. Zkušený Petr jej bravůrně proměnil - 2:2. Domácí byli všude o krok pozadu a ještě před přestávkou inkasovali. Po chybě v obraně se prosadil Mach - 2:3.

Přestávkový kartáč zabral. Na led nastoupilo po čtyřiceti minutách úplně jiné mužstvo. Hned v první minutě bylo srovnáno. Ke kotouči se dostal Pavel Fedulov a příklepem vymetl šibenici - 3:3. Domácí soupeře tlačili a ten se dost často zmohl jen na vyhození ze třetiny, nebo ledabylý útok. Tlak domácích se stupňoval. V 57. Minutě hráli domácí přesilovou hru. Střelu Váchy dostal za záda hronovského brankáře Pavel Fedulov a Trutnov vedl - 4:3. Dvě minuty před koncem poslal hlavní sudí domácí do čtyř. Hronov odvolal brankáře. Trutnov ale výborně oslabení sehrál a navíc skóroval. Střelu Váchy sice zablokoval hronovský obránce, ale na dorážku Vojtěcha Kubinčáka do prázdné branky už nedosáhl - 5:3.

Trutnov tak na turnaji slaví první a velmi důležité vítězství. Zítra ho od 16:00 čeká neznámý soupeř. První vzájemný duel svede proti sobě Trutnov a Nový Jičín.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"První dvě třetiny jsme hráli šíleně. Nefungovalo nám zhola nic, hráči byli nervózní a všude pozdě. V kabině jsme si pár věcí dost důrazně vyříkali a do třetí třetiny nastoupilo úplně jiné mužstvo. Z těch posledních dvaceti minut se musíme odrazit a začít takhle zítra, kde nás čeká o třídu lepší soupeř, než dnes. Poklona soupeři, hrál vcelku výborně. My jsme bohužel kvůli dopravní situaci museli udělat změny v sestavě, takže až zítra budeme kompletní."

Reportáž: Redakce