|

Trutnov sahal po prodloužení. Žďáru nakonec podlehl

Druhé utkání už bylo lepší. Trutnov přivítal žďárské Plameny a k vidění byl dobrý hokej. Šťastnější byli hosté, kteří dokázali ubránit power-play a zvítězili o jednu branku.

TRUSEN
Trutnov
2.
Trutnov
22.08.2019
18:00
2:3
(1:1, 1:2, 0:0)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 19. Svoboda (Kozák), 33. Svoboda (Jedlička) - 12. Lojek (Chlubna, Wasserbauer), 27. Bureš, 31. Chlubna (Bureš)

Vyloučení: 7:8, Využití: 0:1, V oslabení: 1:0

Trutnov: Ašenbrenner (Pluháček) - Faltys, Vácha, Kynčl, Junek, Višňák, Suk, Pražák - Vacek, Martinec, Semorád - Jedlička, Kozák, Svoboda - Švík, Janoušek, Tatar - Krsek, Poul

Ždár nad Sázavou: Sláma (Čáp) - Koželuh, Brož, Wasserbauer, Lojek, Adam, Nečas, Kadleček, Prokš, Bureš, Heinrich, Chlubna, Kunstmüller, Pazourek, Jícha, Knap, Gregar, Sokolík

Hokejisté Trutnova nastoupili do druhého přípravného duelu opět se změnami v sestavě. V brance se představil Patrik Ašenbrenner.

Úvodní minuty utkání byly vyrovnané. Více šancí si však připravili hosté. Hned první zahrození měl na svědomí hostující Jícha, ale domácí brankář byl pozorný. Na druhé straně zahrozil Svoboda a po něm taky Vacek. První změna skóre přišla ve 12. minutě. Bývalý hráč NHL Martin Lojek napřáhl v přesilovce a prostřelil naprosto vše - 0:1. Domácí stále drželi tempo hry a výborně bránili. Hosté měli velké problémy v rozehrávce. Toho využil Martin Kozák, který kotouč posunul na Daniela Svobodu, který vykoupal Slámu v brance -1:1.

Do druhé třetiny nastoupili domácí špatně. Nemohli se dostat k brance Slámy a propadali v obraně. Velká hrubka na vrub domácího brankáře navíc skončila brankou. Ve 27. minutě šli hosté do vedení zásluhou Bureše - 1:2. Domácí se snažili dostat do hry, ale vzápětí znovu inkasovali. Chybu v rozehrávce potrestal Chlubna - 1:3. Domácí zabrali. Ve 33. minutě ujeli domácí v oslabení. Dva šinkazeni Jedlička se Svobodou. První jmenovaný přihrál Danielu Svobodovi a ten neměl problém trefit odkrytou branku - 2:3. Domácí byli zpět na koni a jen tak tak, že nevyrovnal Semorád.

Třetí třetina byla v režii domácích. Nejprve měl velkou šanci Jedlička, ale trefil pouze Slámovu vyrážečku. Poté měl obrovskou šanci z mezikruží Semorád. Ani zakončení Višňáka nenašlo síťku v brance Slámy. Utkání spělo ke konci a domácí dostali výhodu dvojnásobné přesilovky. Po time-outu se domácí dostali do velkého tlaku. Avšak branka nepadla. Dvě minuty před koncem sáhla domácí trenérská trojice k power-play. Domácí jí sehráli výborně. Martinec mohl vyrovnat, ale Sláma zakročil a kotouč vytěsnil. Domácí prohráli, ale po velkém a tuhém boji.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v pondělí, kdy od 19:00 hodin přivítají nováčka z Nové Paky. Děkujeme za důvěru!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Proti Plamenům jsme nastoupili znovu v sestavě, kterou stále ladíme a zkoušíme. Sehráli jsme perfektně to, co jsme si řekli, musíme kluky pochválit. Nedaří se nám najít klid v přesilovkách, ale ještě je ani netrénujeme, takže se to dá pochopit. Pokud zjednodušíme hru v útočném pásmu, bude to super. Zasloužili jsme si dnes prodloužení, ale takový je hokej a je to příprava. Pokračujeme v pondělí, kdy přivítáme Novou Paku. Přijďte nás podpořit!"

Reportáž: Redakce