|

Po třetí za sebou! Trutnov opět ovládl derby!

To se Trutnovu ještě nikdy nepovedlo. Porazit třikrát za sebou Vrchlabí. Ačkoliv hostující fanoušci skandovali "Končí vám sezóna", utkání si domácí hráči i příznivci náramně užili. Jsme Vládci Krkonoš!... a Play Off bude třeba za rok ...

TRUVCH
Trutnov
40. Kolo
Trutnov
16.02.2019
18:00
4:2
(2:1, 0.0, 2:1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 2. Ukhin (Svoboda, Kalla), 6. Semorád (Vácha, Kubinčák), 51. Kalla (Vácha, Semorád), 60. Ukhin (Ašenbrenner) - 18. A. Půlpán (Chalupa, Urban), 59. Hlinka (Urban, Bednář)

Vyloučení: 8:9, navíc Mrňa (VRC) 5+OK, Svoboda (TRU) 5+OK, Využití: 2:1

Trutnov: Ašenbrenner (Škop) - Vácha, Špetla, Fedulov, Suvorov, T. Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Ukhin, Kalla, Svoboda - Smékal, Janoušek, Tatar - Krsek, Křížek, M. Poul

Vrchlabí: Soukup (Abrahám) - Vágner, Muška, Bendík, Moník, Havránek, Jirků - Bláha, Hlinka, Bednář - Berger, Matějček, Pilař - T. Půlpán, Kastner, Mrňa - Chalupa, Urban, A. Půlpán - Hozák

Poslední domácí duel a hnedka derby s Vrchlabím. Trutnov si nemohl přát lepší rozlučku na domácím ledě s letošní sezónou. Do arény dorazila nakonec i rekordní návštěva - 2025 fanoušků. Ti sledovali trutnovské borce, kteří slavili třetí výhru v řadě nad svým odvěkým rivalem.

Již úvodní minuty zápasu poslali do Vrchlabí jasný vzkaz. My se vás nebojíme, ani s těmi extraligovými borci. Ve druhé minutě našel Daniel Svoboda krásnou přihrávkou Yaroslava Ukhina, který poslal Soukupa na druhou stranu branky a pak pohodlně kotouč zasunul do odkryté klece - 1:0. V šesté minutě pak hráli domácí nejprve čtyři na tři a poté pět proti třem. Tuto výhodu využili. Vácha napřáhl na modré čáře a jeho dělovku tečoval za záda Soukupa domácí kapitán Honza Semorád - 2:0. Hosté byli poněkud zaskočeni, včetně svých fanoušků. Domácí výborně bránili. V 9. minutě se hosté dostali do velkého tlaku. V jejich přesilovce se Trutnov zatáhl hodně ke své brance a dvojice Bednář Hlinka hledala prostor pro zakončení. Jenže neúspěšně. Střela Bednáře skončila v připravené lapačce Ašenbrennera. Na druhé straně pak pálil slibně Roman Janoušek, ale Soukup byl pozorný. Ani přečíslení dvou proti jednomu, které si připravila domácí čtvrtá pětka, brankou neskončilo. V 18. minutě se však hosté po 137 minutách konečně mohli radovat. Aleš Půlpán našel skulinku mezi tyčkou a domácím brankářem a snížil na rozdíl jedné branky - 2:1.

Druhá třetina začala urážejícím pokřikem vůči domácímu Danielu Svobodovi. Domácí nejlepší střelec se ale rozhodit nenechal a už za třicet sekund měl šanci. Jeho střela orazítkovala horní tyčku Soukupovy branky. Na druhé straně měl slibnou šanci Berger, ale pálil jen do výborného Ašenbrennera. To samé platilo o nájezdu Matějčka. Ten se stal smutným hrdinou dalších okamžiků. Závar za brankou vyřešil Daniel Svoboda, který hitem sestřelil hostujícího Matějčka, který zůstal ležet na ledě (o tři minuty později už se proháněl na ledě). Zatímco Matějček ležel, Svoboda dostával naloželo od Mrni a Soukupa, který po Váchově zásahu teatrálně spadl za brankou. Trutnov vyfasoval jeden trest navíc a hrál v oslabení. Vrchlabí bylo v přesilových hrách bezzubé a Ašenbrenner měl víc práce ve hře pět proti pěti. Ve 34. minutě si připravil šanci Krsek s Matějem Poulem, ale první jmenovaný zakončil přečíslení střelou, kterou Soukup chytil. Po druhé třetině se šlo do kabin za stejného stavu a to 2-1 pro Trutnov.

Kdo z koho. Uspěje Trutnov? Prosadí se hosté? To byly otázky, které lítali trutnovskou arénou. Domácí opět výborně bránili a hostující mužstvo, jakoby nevědělo co s tím. Útoky Horalů končili u modré čáry, nebo nahozeným kotoučem. V 51. minutě šli domácí opět do početní výhody. Tu využili bleskově. Střelu Lukáše Váchy dorazil za Soukupa Jarda Kalla - 3:1. Třetí branka domácí uklidnila. Teď už se soustředili pouze na obranu. V 59. minutě však v oslabení zapomněla domácí obrana na sparťanského veterána Hlinku, který překonal bezmocného Ašenbrennera - 3:2. Málo času zbývalo na to, aby se hosté k něčemu nadechli. Okamžitě odvolali brankáře a pustili se do hry v šesti. Tu ukončil Yaroslav Uhin, který trefil prázdnou branku a necelých třicet sekund před koncem mohl slavit další euforickou výhru nad trutnovským rivalem - 4:2.

Děkujeme všem fanouškům za podporu při domácích zápasech v letošní sezóně. Rozlučka byla jak se patří! Teď nás čeká dvanáctidenní zápasové volno, pak nastoupíme (27.2) na ledě dvorského Rodosu.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Věděli jsme, že nás hosté nemají čím překvapit. To, co jsme chtěli hrát, jsme hráli celý zápas. Kluci do puntíku drželi taktiku. Pomohl nám skvělý vstup do zápasu, kdy jsme po šesti minutách vedli o dvě branky. Ačkoliv má Vrchlabí silný mančaft, absolutně nesrovnatelný s tím naším, tak my jsme věděli, že nás porazit nemůžou. Už za stavu 2-1 bylo vidět jak naši kluci dřou a bojují, protože prostě ten zápas chtějí vyhrát. A za tenhle projev, jim patří velký díky, protože to je přesně to, proč jsme takové zápasy vyhráli. Protože jsme bojovali za Trutnov, jako jedna velká parta trutnováků. Díky fanouškům za tu krásnou návštěvu a famózní podporu, těšíme se na poslední utkání sezóny ve Dvoře."

Reportáž: Redakce