|

Plamínek naděje uhasl... Trutnov bude letos bez Play Off.

Výborný výkon, jeden bod z ledu Jablonce, hodně emotivní utkání. To byl středeční duel proti domácím Vlkům. Trutnov nakonec prohrál v prodloužení a definitivně přišel o naději pro účast v letošním Play Off.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
39. Kolo
Jablonec nad Nisou
13.02.2019
18:00
3:2 pr.
(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 22. Brokeš (Čechura, Pavlů), 53. Mulač (Tondr), 61. Homolka - 17. Smékal (Suk), 42. Svoboda (Fedulov)

Vyloučení: 5:4, navíc Maďar (JBL) OT, Ašenbrenner (TRU) OT, Využití: 1:1

Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek) – Melovič, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka – Šilhan, Hájek, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr, Gecko, Brokeš, Mulač, Maďar, Bříška

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Leder, Fedulov, Suvorov, Suk, T. Kynčl - Kubinčák, Martinec, Semorád - Ukhin, Kalla, Svoboda - Smékal, Janoušek, Tatar - Krsek, Křížek, M. Poul - Chytráček

Hokejisty Trutnova čekal středeční duel v Jablonci. Na kluzišti, kde se moc body nesbírají, čekal na hosty velmi tuhý boj o setrvání ve stíhací jízdě o Play Off. Draci nastoupili bez zraněných Pražáka a nově Pivrnce (otřes mozku), pracovně mimo je stále Vacek, povinnosti ve svých klubech navíc musí plnit J. Kynčl (HK), Bucek, Chára (PCE).

Již úvodní minuty zápasu napověděli, jakým stylem se utkání bude ubírat. Domácí se pokoušeli zasypat v úvodu Ašenbrennera střelami, ale hostující brankář byl pozorný. Na druhé straně se jednalo o kvalitní a zodpovědnou obranu, kterou skvělým výkonem podporovala čtvrtá lajna mladíků z naší juniorky. Ti se také postarali o první zlomový moment utkání. Poul přihrál v tandemu Křížkovi, ten poslal kotouč na Filipa Krska, který vystřelil a trefil zadní konstrukci v brance Hosnedla. Všichni včetně střídačky se začali radovat, ale sudí Beránek naprosto nepochopitelně rozpažil. Trutnov se rychle oklepal a začal domácí přehrávat. Velkou šanci připravil Kalla pro Svobodu, ale ten trefil pouze připraveného Hosnedla. V 17. minutě vyvezl kotouč z vlastního pásma David Smékal, na modré čáře vystřelil přes obránce a rozvlnil síť za Hosnedlem - 0:1. Spolehlivý výkon v první třetině Draci uhájili a do kabin šli za vedení 0-1.

Ve druhé třetině však Jablonec okamžitě vyrovnal. Nešťastně zlomil hokejku Pavel Fedulov a oslabený hostující tým neuhlídal v brankovišti domácího Brokeše - 1:1. Poté šel Jablonec do přesilové hry. V té pálil Pavlů, tečoval Brokeš, ale Ašenbrenner stál tam, kde měl. Poté se individuálně prosadil Matěj Poul, ale jeho zakončení zlikvidoval Hosnedl, stejně tak jako pokus Ukhina. Největší šanci druhé třetiny měl Jakub Martinec, ale stejně tak jako v první třetině Svoboda, i on pálil doprostřed branky.

Třetí třetina nabídla velmi zajímavou zápletku, kterou podpořil hlavní sudí Beránek. Ve 42. minutě hráli hosté přesilovou hru. Fedulov našel volného Daniela Svobodu, který propálil Hosnedla a poslal Trutnov do vedení - 1:2. Hosté hráli výborně a s velkou chutí. V 51. minutě byl sporně vyloučen Křížek za faul kolenem a po něm, naprosto zbytečně, putoval na trestnou lavici Svoboda. Svoboda byl nejprve faulován Mrkvičkou, poté oplácel a sudí viděl jen druhý zákrok, kterému domácí borec hodně přidal a předvedl krásnou divadelní vložku. Domácí přesilovku proměnili a se štěstím se trefil Mulač2:2. Obě mužstva chtěli rozhodnout v základní hrací době. Šanci měl Martinec, ale přestřelil. Po něm pálil Semorád, ale pouze do Hosnedla. Utkání dospělo do prodloužení.

Hned v úvodní minutě se rozhodlo. Homolka trefil tyč, brankový rozhodčí rozsvítil červené světlo a hlavní sudí Beránek ukázal do branky, že padla branka. To nevydrželi hosté a okamžitě se na hlavního rozhodčího sesypali. Výsledkem byl desetiminutový trest pro brankáře Ašenbrennera a konec nadějí na účast v letošním Play Off.

Děkujeme všem fanouškům za podporu, ti co byli v Jablonci, tak viděli, jak hostující mužstvo srdnatě bojovalo. Z Jablonce se ale body prostě nevozí...

Na programu máme dvě krkonošské derby. Nejprve doma Vrchlabí (sobota 16.2) a po dvanáctidenní pauze nás čeká derby ve Dvoře Králové (středa 27.2). V Play Off letos nebudeme, ale můžeme stále pomýšlet na zisk poháru Krkonošského deníku.

Ohlasy po utkání

Petr Vácha (trenér HC BAK Trutnov)

"Mužstvo musím pochválit, předvedlo výborný výkon. Naše čtvrtá formace byla v utkání nejaktivnější a zasloužila si odměnu v podobě branky. Tu regulérní však rozhodčí neuznal. Dostali jsme se dvakrát do vedení, ale po chybě a oslabení ve třech jsme dvakrát inkasovali. V prodloužení dal Jablonec tyčku a byl to vítězný gól. To se může stát jen v Jablonci. V sobotu máme Vrchlabí a chceme vyhrát. Děkujeme za podporu."

Reportáž: Redakce