|

Naděje umírá poslední - Trutnov nestačil na Nymburk

Klíčový zápas hokejisté Trutnova nezvládli. Sezóna ale nekončí, ba naopak. Zbývají čtyři utkání, ve kterých je stále o co hrát!

TRUNYM
Trutnov
37. Kolo
Trutnov
06.02.2019
18:00
2:4
(1:1, 0:0, 1:3)
Nymburk
Branky a nahrávky: 17. Smékal (Chytráček, T. Kynčl), 58. Kubinčák (Martinec) - 18. Josefus, 41. Smejkal (Bičiště), 51. Stehlík (Arnošt, Eis), 60. Bičiště (Stehlík)

Vyloučení: 2:3

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Leder, Fedulov, Suvorov, T. Kynčl, Suk, J. Kynčl - Kubinčák, Martinec, Semorád - Ukhin, Kalla, Svoboda - Smékal, Janoušek, Chytráček - Bucek, Chára, Poul

Nymburk: Krofta (Sup) - Kříž, Jirásek, Knesl, Mašek, Rittig, Tržický - Stehlík, Bičiště, Josefus, Eis, Kuzďas, Smejkal, Arnošt, Král, Kolouch, Kačírek

Zápas pravdy, zápas sezóny, jak kdo chtěl... Klíčové utkání o pozice Play Off se odehrálo ve středu v Trutnově, kde Trutnov hostil Nymburk. Domácí šli do zápasu bez zraněného Tatara, nemocného Krska, Křížka a dlouhodobě zraněného Vojty Pražáka. Premiéru si v Áčku odbyl Kuba Kynčl, odchovanec Krkonoš a nyní hráč hradecké juniorky.

Utkání začalo velmi svižně. První šanci si připravili domácí, ale Kubinčák pálil do Krofty. Na druhé straně, ve vlastním oslabení, ujel Josefus, ale Ašenbrenner ho vychytal. Domácí se tlačili do branky a vytvořili si tutovky. První spálil Jakub Martinec, který míchal tak dlouho, až mu Krofta kotouč sebral. Další šanci měl na svědomí tentýž hráč, když Krofta chyboval a Kubinčák přihrál trutnovskému centrovi do prázdné branky. Skóre se neměnilo ani po další prázdné brance, kdy domácí Smékal kotouč napálil do vracejícího se Krofty. V 17. minutě však šli domácí do vedení. Chytráček zavezl kotouč do pásma, přihrál na Davida Smékala a ten po ledě vstřelil vedoucí branku - 1:0. Jenže vedení netrvalo dlouho. Domácí špatně rozehráli, dobře napadající Josefus se kotouče zmocnil a poslal ho na bližší tyč přímo pod víko - 1:1.

Druhá třetina byla bez branek, ale obě mužstva srdnatě bojovali o vedoucí branku. Velkou příležitost měl hostující Stehlík, ale Ašenbrenner vytasil rychlé betony. Na druhé straně trefil skákající kotouč Matěj Poul, ale Krofta ho stihl vyrazit. Dobrý tlak si vytvořila první formace Trutnova. Jenže střelu Semoráda Krofta vyrazil a dorážka Martince neměla gólové parametry. Na druhé straně zahrozil Nymburk v přesilovce, kdy pálil Bičiště, ale Ašenbrenner byl na svém místě. Velkou šanci měl také Dan Svoboda, ale Krofta střelu se štěstím vyrazil ramenem.

Do třetí třetiny nastoupil Nymburk výborně. Okamžitě potrestal první zbytečnou chybu Trutnova. V přečíslení se prosadil hostující Smejkal. Trutnov se vrhl do útoku a pochopitelně zapomněl na zadní vrátka. Střela Vaška Ledera skončila na tyčce. O malou chvíli později domácí chybovali a Stehlík byl v nájezdu úspěšný - 1:3. Teď, nebo nikdy. Trutnov vrhl opravdu poslední zbytky sil do útoku. V 56. minutě šel na trestnou lavici hráč Nymburka a Trutnov vzápětí odvolal brankáře. Dlouhá hra bez brankáře přinesla ovoce. Po Martincově pasu se trefil Vojta Kubinčák - 2:3. Okamžitě po vhazování se domácí dostali do útočného pásma a opět odvolali brankáře. Třikrát mohli domácí srovnat, avšak teče Fedulova a střela Semoráda za Kroftou neskončily. Nymburk se prosadil těsně před závěrečnou sirénou z hole Bičištěho - 2:4.

Říká se, že naděje umírá poslední a to také platí. trutnov nyní ztrácí na třetí Kolín a čtvrtý Nymburk osm bodů. Zbývají čtyři zápasy do konce základní části, kde nás čeká Bílina (D), Jablonec (V), Vrchlabí (D), Dvůr Králové (V). Budeme bojovat až do konce! Děkujeme všem divákům za podporu.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Odehráli jsme velmi těžké a náročné utkání. Jak fyzicky, tak hlavně psychicky. Kluci dřeli, dřeli až do konce a nevypustili ani jedno střídání. Nemůžeme se na ně zlobit, že vyrobili hrubky. Stál proti nám kvalitní soupeř, který chyby potrestat umí a my ty jejich bohužel potrestat nedokázali. My budeme dál bojovat, řekli jsme si že ve zbytku sezóny chceme bezpodmínečně čtyřikrát vyhrát a za tím cílem si teď půjdeme. Nic nekončí. Sezóna skončí až posledním zápasem. Dnes se to nepovedlo, ale zajíci se počítají až po honu."

Reportáž: Redakce