|

DESET utkání v ŘADĚ bodovat? Trutnov vyhrál v Kolíně!

Hokejisté Trutnova natáhli svojí šňůru na deset zápasů. Ve středečním duelu si poradili s Kolínem, když na jeho ledě zvítězili 4:6!

KOLTRU
SC Kolín
35. Kolo
Kolín
30.01.2019
18:07
4:6
(2:2, 1:2, 1:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Šafránek (Pýcha), 16. Šafránek (Malý), 32. Malý (Jankovský, Šafránek), 51. Netušil (Pýcha, Jankovský) - 7. Martinec (Semorád, Kubinčák), 13. Svoboda (Kynčl), 31. Smékal (Suvorov), 35. Kubinčák (Semorád), 49. Svoboda (Kalla), 60. Kynčl (Martinec)

Vyloučení: 2:5, navíc Semorád (TRU) OK, Využití: 1:1, V oslabení: 0:1

SC Kolín: Sejpal (O. Martínek) - Havelka, Jelínek, Pýcha, Bezděk, Březina, Hanzl, Barták - Malý, Šafránek, Jankovský, Kozák, Němec, R. Martínek, Netušil, Kadlec, Pešek, Pilný

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Krsek, Janoušek, Svoboda - Smékal, Chytráček, M. Poul

Hokejisty Trutnova čekal nelehký středeční úkol. Vyhrát v Kolíně za tři body. Draci odjížděli se změnami v sestavě. K týmu se vrátil Daniel Svoboda, zraněný (ne na dlouho) je Kuba Tatar. Hosté nastoupili do zápasu na tři obrany a čtyři útoky.

První třetina, která skončila nerozhodně, moc líbivého hokeje nenabídla. Kolín se po úvodním buly ostře tlačil do útoku a Trutnov byl opět nucen bránit. Ve 4. minutě navíc obranou proklouznul Šafránek a se štěstím překonal Ašenbrennera - 1:0. Odpověď si nechal Trutnov na sedmou minutu. Perfektní kombinace prvního útoku skončila na hokejce Jakuba Martince, který měl odkrytou branku a přes hokejku Sejpala vyrovnal - 1:1. To bylo pro hosty jako injekce adrenalinu. Další šanci spálil Martinec hned v 9. minutě, kdy stál před Sejpalem sám, ale jeho kličce chyběly nutné gólové parametry. Před Ašenbrennerem se zjevil Jankovský, ale ten v utkání plnil jen roli nahrávače a neuspěl. V 13. minutě se po levé straně prolétl uragán se jménem Daniel Svoboda, kolínští obránci byli v té chvíli v roli kuželů a hostující rychlík zakončil přesně pod horní tyčku - 1:2. Jenže hosté hráli nezodpovědně. V 16. minutě propadli čtyři hráči Trutnova v útočném pásmu a Kolín ujel do brejku čtyř proti jednomu. To domácí vyřešili náramně a bylo vyrovnáno - střelec Šafránek - 2:2.

Do druhé třetiny vstoupili obě mužstva trochu opatrněji, než do té první. Kolín tlačil, ale hosté začali více a lépe bránit. Co prošlo za obranu, to chytil Ašenbrenner. Velkou šanci měl Jarda Kalla, ale branku přestřelil. V 31. minutě natáhl ke střele David Smékal a domácí obránce si jeho střelu srazil hokejkou nešťastně do vlastní branky - 2:3. Jenže domácí opět našli odpověď. Výborný Šafránek prokličkoval mezi dvěma hráči Trutnova, přes Jankovského se dostal kotouč na hůl Malého a ten vyrovnal - 3:3. O vedení se oba celky moc dlouho nepřetahovaly. Na modré nastartoval Vojtěch Kubinčák, kolínský Bezděk nestihl zareagovat a krásný pas od Semoráda hostující útočník proměnil ve vedoucí branku - 3:4. Na konci třetiny došlo ke kuriozitě, která v hokeji nemá obdoby. Domácí Jankovský kousl Jaroslava Kallu do ruky v rohu kluziště. Nepochopitelně na trestnou lavici putoval Kalla, za nedovolené bránění. V tento moment začal sudí Jaroš úřadovat.

Třetí třetina byla nahoru dolů. Kolín se snažil vyrovnat, ale v cestě mu stála zeď se jménem Ašenbrenner. Ten chytil jak dělovku Netušila, tak Pýchy. Ve 49. minutě šel navíc pykat na trestnou lavici Bezděk a svým bývalým spoluhráčům pomohl. Jaroslav Kalla dostal kotouč na levý kruh, položil si obránce a krásným pasem našel na druhém kruhu stojícího spoluhráče. Daniel Svoboda se s pukem nemazlil a napálil ho do rohu Sejpalovy branky - 3:5. Hosté byli uklidnění. Vzápětí však putoval na trestnou lavici lavici Chytráček. Domácí toho využili. Dělovka Netušila propálila vše, co jí stálo v cestě - 4:5. Přetahovaná o výsledek nabrala rozměrů, když putoval na trestnou lavici Kalla. Hosté však hráli opět na hranici svých sil a možností, oslabení ubránili. Vrchol přišel v 58. minutě. Nejprve byl hokejkou zasažen do obličeje Semorád, trest však udělen nebyl. O třicet sekund později Semorád dohrál, čistě, Netušila a sudí Jaroš zvedl pravici a poslal hostujícího kapitána na trestnou lavici za vysokou hůl. Honza Semorád už neudržel nervy na uzdě, stejně tak jako trenérská dvojice Vácha - Poul a řekl sudímu, co si o něm myslí a putoval rovnou do sprch. Frustrace hostů se však dobře transformovala do srdnaté bojovnosti. Power-play domácích byla neúspěšná a tři desetiny před koncem zápasu vstřelil šestou branku Trutnova Tomáš Kynčl - 4:6. O vítězi rozhodnuto.

Hokejisté Trutnova tak bodovali po desáté za sebou. V cestě jim teď stojí v sobotu Řisuty, kde utkání začíná již v 14:30! Děkujeme za podporu, bojujeme dál!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Nebudeme si nic nalhávat, do Kolína jsme jeli opět bodovat. Ta stíhací jízda Nymburka je neúprosná a my musíme porazit každého. První třetina, to byla slušně řečeno totální anarchie. Vůbec jsme neplnili to, co jsme si řekli a co jsme plnit měli. Remíza po dvaceti minutách byla ale zasloužená. Od druhé třetiny to byl zase ten tým, který jsme viděli v předchozích zápasech. Podařilo se nám jít do vedení, zbytečně jsme inkasovali a pak jsme odskočili znovu. Ve třetí třetině jsme využili přesilovku po nádherné kombinaci. Kolín jen snížil. Zajímalo by mne, jaké hodnocení dostal hlavní sudí od delegáta, protože to co předváděl od 51. minuty, to bylo hodně na hraně. Nicméně jsme to zvládli, zaslouženě vyhráli a pokračujeme v sobotu!"

Reportáž: Redakce