|

Sokolov? Poražen! Trutnov bodoval po deváté za sebou!

Krásné utkání bylo k vidění v sobotu v Trutnově, kam přicestoval jeden z největších favoritů na postup do Chance Ligy - HC Baník Sokolov. Domácí se na soupeře kvalitně připravili a odměnou jim byl zisk dvou bodů za výhru v prodloužení, kterou vystřelil obránce Lukáš Vácha.

TRUSOK
Trutnov
34. Kolo
Trutnov
26.01.2019
18:00
3:2 pr.
(0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Baník Sokolov
Branky a nahrávky: 32. Martinec (Vácha, Semorád), 35. Ukhin (Kalla, Fedulov), 65. Vácha (Pražák, Janoušek) - 27. Trapl (Přindiš, Vrána), 53. Čejka (Trapl, Šik)

Vyloučení: 5:7 navíc Rohan (SOK) 10 OT, Využití: 2:0

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk, Špetla - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Tatar - Krsek, Křížek, M. Poul

Baník Sokolov: Fečo (Hruška) - Vodička, Pajk, Přibyl, Tomeček, Michálek, Přindiš, Šik - Kovařík, Kuběna, Vracovský, Čejka, Čurda, Stříbrný, Trapl, Bečvář, Vrána, Zadražil, Rohan

Sobotní klání mezi suverénním lídrem skupiny Sever Sokolovem a domácím Trutnovem nabídlo nádherný hokej. Domácí šli do zápasu bez Svobody, který reprezentoval Českou republiku na MS v bandy hokeji ve Švédsku, dále chyběl david Vacek, který je na měsíc pracovně na Bali. Naopak v sestavě se objevil Jarda Ukhin a premiéru si odbyl náš junior Filip Krsek. Sokolov přijel do Trutnova kompletní, avšak jedna absence tam byla a byl to zkušený David Hruška, který dostal od trenéra Mlejnka volno.

Hokejisté Trutnova začali utkání velmi dobře. Celý týden se na utkání poctivě připravovali a bylo to vidět. První velkou šanci měl Martinec, ale Feča v brance nepřekonal. Na druhé straně hasil závar Ašenbrenner, ale s ledovým klidem. První přesilová hra přinesla zámek Sokolova, ale domácí obrana si v oslabení počínala výborně. V 16. minutě nařídil hlavní sudí hodně přísné trestné střílení, které však hosté trestuhodně neproměnili. Největší dvě šance měl v první třetině Trutnov. Nejprve pelášil sám na branku Kuba Tatar, ale k zakončení se nedostal. Po této šanci dostal kotouč mezi kruhy Janoušek, naznačil střelu, přihrál Tatarovi do prázdné branky, ale domácí mladík nedokázal kotouč zkrotit a vyprášil jen betony Feča. První třetina bez branek.

Ve druhé třetině pokračovali domácí ve vyníkající hře dozadu a spoléhali na své rychlé brejky. Jeden z nich předvedl Filip Krsek a jeho střela skončila na tyčce. Ve 26. minutě domácí špatně rozebrali hráče a Přindišovu střelu tečoval za záda Ašenbrenera hostující Trapl - 0:1. Jenže domácí se ničeho nezalekli. Pokračovali v systémové hře, která přinášela svoje ovoce. Sokolov se do šancí moc nedostával, za to z domácích byla vidět neskutečná energie. V 32. minutě, při přesilové hře, napřáhl na modré Vácha a jeho střelu dostal lišácky za záda Feča Kuba Martinec - 1:1. O pár minut později šli domácí do vedení. Jarda Kalla předvedl svoje dovednosti, kvůli kterým patří mezi lídry týmu. Z otočky našel na slepo připravenou hokejku Yaroslava Ukhina, který neměl problém trefil prázdnou branku - 2:1. Tlak Draků pokračoval. Tatar ujel s Chytráčkem do úniku, ale jeho zakončení chytil Fečo. Při stejné situaci o pár minut později volil domácí útočník přihrávku na Chytráčka, ten však v těžké pozici trefil Fečovy betony.

Do třetí třetiny vstoupili obě mužstva aktivně. Sokolov přidal pod kotel a domácí se začali bránit. Velkou šanci spálil Kuběna, který byl sám před Ašenbrennerem, který vytasil pohotový zákrok lapačkou. Po něm se zkoušel prosadit Vrána, ale domácí brankář byl úspěšnější. Velkou šanci měli domácí v polovině třetí třetiny, ale brankář Fečo odmítl inkasovat. Z nenápadné akce nakonec hosté vyrovnali. Od mantinelu si vybruslil Čejka, domácí špatně pokryli hráče a hostující útočník našel skulinu mezi tyčkou a ramenem domácího brankáře - 2:2. Hrál se hokej nahorů a dolů a ani jeden tým nechtěl dopustit dělbu bodů. Stejně na ní ale došlo.

Prodloužení začalo opatrně a ani jeden z týmů nechtěl připustit chybu. tu však udělal hostující kapitán Rohan, který v útočném pásmu fauloval Váchu a šel na trestnou lavici. Patnáct sekund před koncem natáhl ke střele Lukáš Vácha, vymetl šibenici a rozjásal celou domácí střídačku a domácí příznivce - 3:2.

Trutnov tak porazil Sokolov a připisuje si další dva body do tabulky, ve které ztrácí čtyři body na postupové místo, kde je zatím Nymburk. Další utkání sehrají Draci ve středu, když se představí na ledě Kolína. Děkujeme všem fanouškům za podporu!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

" Na sobotní utkání jsme se celý týden připravovali. Příprava vyvrcholila video tréninkem, kde jsme se na soupeře zaměřili a připravili. První třetinu jsme do posledního pokynu plnili přesně to, co jsme si řekli. Sokolov byl trochu zaskočený a my jsme měli plno energie a chuť hrát hokej. Ve druhé třetině jsme sice jako první inkasovali, ale stále jsme se drželi našeho hesla, že budeme trpěliví. Dali jsme dvě branky a navíc hosty k ničemu moc nepustili. Ve třetí třetině Sokolov přidal, zabral a vyrovnal. Musím říct, že šťastně. Chtěli jsme tři body, ale oba dva brankáři podali fantastické výkony. V prodloužení jsme se, stejně jako na Kobře, dostali do přesilovky a dokázali jsme ji využít. Získali jsme zaslouženě body a jednalo se o utkání v tak vysokém tempu, že jsme takové letos ještě nehráli. Sokolov je jasným favoritem na postup a moc bychom mu to přáli."

Reportáž: Redakce