|

Trutnov padl po nájezdech, bod má však cenu zlata!

Ačkoliv trutnovští hokejisté prohráli po samostatných nájezdech, jde o velmi cenný bod. Nyní domácí hokejisté ztrácejí pouhé tři body na čtvrté místo.

TRUKLT
Trutnov
31. Kolo
Trutnov
12.01.2019
18:00
1:2 sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0 - 0:1)
Klatovy
Branky a nahrávky: 55. Semorád (Leder) - 9. Matiášek (Rubner), rozhodující nájezd Michel

Vyloučení: 4:6, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Svoboda - Křížek, Vacek, M. Poul - Smékal

Klatovy: Beran (Brtník) - Šiller, Staněk, Slavík, Váchal, Houfek, Sysel - Kristl, Rubner, Markov, Matiášek, Michel, Tulačka, J. Roubal, Uhlík, D. Roubal, Vavřička

Diváci v trutnovské Bauer Hockey Aréně opět příliš branek neviděli. Za to mohli vidět parádní hokej, který skončil až po nájezdech - bohužel smolně pro domácí, kteří brali pouhý bod.

První třetina nabídla pěkný hokej. Hosté přijeli do Trutnova bez několika hráčů, však s kvalitními náhradami. Již v 5. minutě měl šanci Kristl, ale svůj blafák nezakončil tak, jak by chtěl a Ašenbrenner ho vychytal. O minutu později měl šanci Ukhin, ale Beran byl na svém místě. Skóre se měnilo v 9. minutě když hrál Trutnov oslabení. Střelu od modré dorazil nikým nehlídaný Matiášek za záda domácího brankáře - 0:1. Domácí se snažili o vyrovnání, ale hostující Beran byl výborný. Kubinčákovu střelu vyrazil jen tak tak nad branku. Domácí měli problém se střelbou. Velkou šanci si připravil Martinec, ale prakticky vůbec nezakončil.

Druhá třetina byla pro domácí totální noční můrou. Hosté obraceli útoky tak rychle, že domácí hráči nedokázali vůbec reagovat. Obrovské šance hostů pochytal skvělý Ašenbrenner. Ten musel likvidovat šanci hned na začátku třetiny, když se na něj řítili Vavřička s Michelem. Domácí brankář odolával velkému tlaku. Ve vlastní přesilovce chyboval Svoboda, ale Kristl si na domácího brankáře nepřišel. Poté měl velkou šanci Fedulov, ale Beranovy betony byly rychlejší. Mezi obránci se prosmíkl Daniel Svoboda, ale v zakončení byl faulován. V další přesilovce měl největší šanci Uhlík, ale Ašenbrenner vytasil perfektní semafor. Domácí se z tlaku vymanili ke konci třetiny kdy zakončoval z druhé vlny Chytráček, ale pouze do Beranovy vyrážečky.

Po "kartáči" v kabině vlétli domácí do třetí třetiny, jako úplně jiný tým. Trutnov rozehrával tak rychle, že ani rychlonohé Klatovy nestíhali rozehrávku registrovat. Najednou přicházela střelba, šance. Velkou příležitost měl Smékal, ale jeho střelu Beran vyrazil. Po něm se před branku dostal Kalla, ale jeho zakončení bravůrně chytil Beran. Domácí svoje snažení stupňovali. Dobře pálil Svoboda, ale opět byl na konci akce bezchybný Beran. V 55. minutě si však zpracoval nahrávku od Ledera domácí kapitán Honza Semorád, vyjel mezi kruhy a švihem vymetl šibenici Beranovy branky - 1:1. Domácí zaslouženě vyrovnali. Utkání dospělo do prodloužení.

Okamžitě po vhazování, po nepochopitelné chybě, se dostali do úniku Kristl a Michel. První jmenovaný však nadvakrát ztroskotal na Ašenbrennerovi. Na druhé straně pálil dobře Kubinčák, ale Beran stál opět tam, kde měl. Vavřička se dostal do velké šance po špatné rozehrávce domácích, ale domácí gólman si šanci pohlídal. Největší šanci měli domácí při početní výhodě, kterou však prohospodařili. Rozhodnutí měl na své hokejce Daniel Svoboda, který však v klíčovém okamžiku selhal.

Čtyři nájezdy na každé straně nerozhodly. Za domácí se netrefili postupně Svoboda, Semmorád, Kubinčák, Kalla. Do páté série vjížděl Chytráček se svým klenotem, ale neprosadil se. Zatímco na druhé straně vyšel blafák na jedničku Michelovi - 1:2.

Trutnov bodoval po šesté za sebou, po druhé bral jeden bod. Další utkání je na programu ve středu, kdy na domácím ledě přivítáme Letce z Letňan.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer a asistent trenéra)

"V sobotu jsme sehráli velmi těžké utkání. Klatovy, dle našeho názoru, patří po Sokolovu mezi vůbec nejlepší soupeře. Je to mladé mužstvo, které dobře bruslí a hlavně dodržuje velmi kvalitní systém hry. Nám to oproti zápasu v Klatovech dělalo hrozný problém. nemohli jsme se dostat do tempa, hráli jsme pomalu a vůbec jsme nestříleli. Ve druhé třetině nás podržel brankář Ašenbrenner. Kdybychom tam prohrávali 0:5, nikdo by se ničemu nemohl divit. Ve druhé přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli, zvýšili jsme hlas a po tom, co jsme viděli ostatní výsledky, jsme si prostře řekli, že to otočíme. Kluci dřeli, rychle obraceli hru a přišlo vyrovnání. V prodloužení to bylo jako na houpačce a nájezdy komentovat nebudu. Vystřelili jsme čtyřikrát po ledě a jednou ani nezakončili a nezasloužili jsme si vyhrát. Bod bereme, pokračujeme ve středu. děkujeme všem fanouškům za luxusní atmosféru. Stíhací jízda o Play Off bude ještě velmi dlouhá."

Reportáž: Redakce