|

Trutnov vyhrál v Děčíně a navázal na svoje výkony na konci roku!

Hokejisté Trutnova vyhráli i v novém roce. Těžké utkání na ledě Děčína zvládli a zaslouženě vyhráli. Do sestavy naskočil Daniel Svoboda a po dvouměsíční pauze si připsal gól a přihrávku.

DECTRU
Děčín
30. Kolo
Děčín
05.01.2019
18:00
2:3
(0:0, 1:2, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 36. Bárdoš (Kuchynka, Mareš), 49. Zajan (Balcar) - 33. Vácha (Semorád, Svoboda), 35. Chytráček (Tatar, Janoušek), 46. Svoboda (Vacek, M. Poul)

Vyloučení: 5:8, Využití: 0:1

Děčín: Lavinger (Kácha) - Málek, Kaltenböck, Loukota, Mareš, Vaněk, Procházka - Balcar, Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Tatar - Vacek, Svoboda, M. Poul

První zápas v novém roce sehráli hokejisté Trutnova na ledě Děčína. Cíl byl jasný a to prodloužit výherní sérii a oplatit Medvědům porážku z domácího ledu. Do sestavy se vrátil uzdravený Daniel Svoboda, který nastoupil jako centr čtvrté formace Trutnova.

Utkání v Děčíně začalo velmi slušným tempem. Hosté ve své obranné pozici zachytávali útoky domácích a chodili rychle do protiútoků. Jeden z nich měl na starosti Matěj Poul a Daniel Svoboda, oba dva však ztroskotali na brankáři Lavingerovi. Zpoza branky mohl kotouč zasouvat Martinec, ale jeho pokus nakonec skončil vedle branky. Do přečíslení ujeli Janoušek s Tatarem, první jmenovaný ale zkoušel střelu bekhendem a neúspěšně. První velkou šanci domácích měl Oliverius, ale kotouč si hostující Ašenbrenner pohlídal. Do konce první třetiny mohl ještě skórovat Fedulov, ale jeho střela trefila Lavingerovo rameno.

Po přestávce se začalo na ledě trochu jiskřit. První vyloučení měl na svědomí Chytráček, který však nevěřícně kroutil hlavou, stejně tak jako zbytek domácí střídačky. Hosté čelili tlaku jen na začátku oslabení, kdy pálil Kaltenböck a Málek. Poté se s přehledem ubránili a domácí nepustili ani do vlastní třetiny. Velkou šanci spálil Semorád, který behkendem minul branku. Největší šanci měl na své holi Vacek, ale dvakrát z prostoru kruhů minul o velký kus domácí branku. Ve 33. minutě hráli hosté konečně přesilovku a sehráli jí úspěšně. Nejprve střílel Svoboda, po něm dorážel Semorád. Lavinger ležel v brance, kotouč se odrazil až na hůl najetého Lukáše Váchy který dělovkou málem protrhl síť - 0:1. Domácí okamžitě reklamovali faul na domácího brankáře, toho však v brankovišti držel především domácí obránce, nikoliv hostující útočník. Trutnov šel zaslouženě do vedení. O minutu později dostal kotouč od Tatara Petr Chytráček, udělal kličku do středu hřiště a vymetl levý roh branky Lavingera - 0:2. Domácí se snažili reklamovat přihrávku rukou, která se údajně měla stát ve středním pásmu, ale sudí branku uznal. Hosté byli v euforii a o dalších pár sekund později postrádali nutnou dávku koncentrace. Domácí Bárdoš schoval svoji střelu za obránce a šikovně překonal hostujícího Ašenbrennera - 1:2. Obrovskou příležitost měl ještě do přestávky Oliverius, ale jeho pokus chytil fantastickým zákrokem Patrik Ašenbrenner.

Ve třetí třetině se očekával drtivý tlak Děčína. Hosté stále točili čtyři útoky a šest obránců a nepouštěli domácí do třetiny. Ve 46. minutě předvedl exkluzivní hrubku domácí Lavinger a Daniel Svoboda pohodlně zasunul kotouč do branky - 1:3. O tři minuty později ale prohrál Kynčl souboj se Zajanem a domácí rychlonožka ještě navíc překonala Ašenbrennera - 2:3. A začalo se hrát na hranici pravidel. To však absolutně nezvládal hlavní sudí a jeho dva pomocníci na čáře. Děčín měl obrovskou příležitost v 53. minutě, kdy střílel Oliverius a následně dorážel Kordule. Ašenbrenner však vytasil svoje rychlé betony. Hosté mohli jít do vedení o dvě branky v 55. minutě, ale jejich šance skončila mimo branku. Schylovalo se k závěru. V 59. minutě čárový rozhodčí poslal na trestnou lavici Janouška, za špatné vhazování. domácí odvolali brankáře a hráli v dvojnásobné početní výhodě. Hosté však padali do střel a bojovali jako jeden muž. Když už se zdálo, že je konec zápasu, nepochopitelně se zastavila časomíra a hlavní rozhodčí ještě navíc poslal na trestnou lavici Váchu. To už bylo i na hostující střídačku silné kafe. Poslední sekundy tak domácí dohrávali přesilovku 6 na 3! Okamžitě po vhazování se dostal kotouč na hůl Zajana a ten trefil tyčku. Kotouč se odrazil mimo branku a hosté mohli začít slavit čtrvtou výhru v řadě.

Po čtyřech výhrách v řadě (tři venku, jedna doma), nás ve středu čeká derby se Dvorem Králové. Utkání začíná v 18:00 a domácí budou chtít rozhodně navázat na své předešlé výkony.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer a asistent trenéra HC BAK Trutnov)

...k vánoční přestávce

"Dovolím si tvrdit, že vánoční přestávku jsme měli velmi těžkou. Takový program tady pamatuji naposledy za trenéra Jindřicha. Kluci trénovali od 25.12 do 30.12. Měli jsme vždy suchou fázi a pak trénink na ledě, kde jsme se věnovali herním činnostem, ve kterých zaostáváme. Samozřejmě jsme se snažili dostat do kondice, protože ta pauza byla velmi dlouhá. Klukům chci poděkovat, pracovali opravdu výborně."

.. k utkání v Děčíně

"Do Děčína jsme jeli s jasným cílem a to vyhrát. Od začátku jsme si plnili to, co jsme si řekli a šli jsme si jasně za třemi body. V první třetině jsme nevyužili šance, to nás mrzelo, ale do našich hlav se dostala trpělivost a nezačali jsme bláznit. Upozorňovali jsme hráče, že Děčín má smrtící protiútoky a ty se nám podařilo takřka 55 minut eliminovat. První gól nás nakopnul, hned jsme přidali druhý a byli jsme v klidu. Ten inkasovaný nás mrzel, byl zbytečný, ale od svojí hry jsme neupustili. Škoda, že ve druhé třetině začal úřadovat na obě strany rozhodčí a utkání absolutně nezvládal. Ve třetí třetině jsme odskočili znovu na dvě branky, znovu jsme zbytečně inkasovali a domácí nás začali tlačit. Áša to v brance zavřel, kluci padali do střel a po takovém výkonu si zkrátka nikdo nezaslouží prohrát. Máme tři body, připravíme se na středu a chceme opět zvítězit. Teď nás čekají tři domácí zápasy a chtěli bychom se ještě více přiblížit ke čtvrtému místu."

Reportáž: Redakce