|

Trutnov zvítězil v Bílině! Rozhodly tři využité přesilové hry!

Hokejisté Trutnova, po výhře ve Vrchlabí, porazili také Bílinu. Poslední celek skupiny Západ však sehrál výborné a velmi ostré utkání. Trutnovu pomohly tři body Vojty Kubinčáka a Jakuba Martince. Skvělý výkon podal opět Patrik Ašenbrenner.

BLNTRU
Bílina
26. Kolo
Bílina
15.12.2018
17:30
2:3
(1:0, 0:2, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 20. Gnusin (Sýkora), 42. Komínek (Heinzl) - 29. Kubinčák (Šimeček, Martinec), 33. Vácha (Kubinčák, Martinec), 51. Martinec (Kubinčák)

Vyloučení: 9:8, navíc Fedulov 5+OK, Využití: 0:3

Bílina: Pejsar (Siniakin) - Jarý, Kochkarev, Cikánek, Vošta, Delmarche, Havlík, Heinzl, Jungvirt - Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Petržílka, Brzek, Dvořák, Urban, Mašek, Sýkora, Kubišta, Šmejc

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Leder, Suk, Pražák, O. Poul, Kynčl - Kubinčák, Martinec, Šimeček - Chytráček, Kalla, Ukhin - Bucek, Janoušek, Tatar - M Poul, Chára - Fedulov

Hokejisté Trutnova zajížděli na led neoblíbené Bíliny se sedmi obránci a čtyřmi kompletními útoky. Do zápasu již nezasáhl obránce Lukáš Bezděk, který bude uvolněn do Kolína. Více k tomuto tématu v ohlasech.

Úvodní minuty utkání napověděli vlastně celý vývoj zápasu. Bílina hrála velmi tvrdě, někdy až za hranicí faulu. První šanci měl domácí Sýkora, ale Ašenbrenner vytasil svůj klenot, připravenou lapačku. Na druhé straně pálil Šimeček, ale pouze do Pejsara. Po něm nastřelil břevno branky hostující Janoušek. V 10. minutě atakoval Fedulov ruského zadáka Kochkareva, pro kterého utkání skončilo. Pro ruského útočníka ve službách Trutnov ale také, jelikož vyfasoval trest do konce utkání. Bílina si v přesilovce nepočínala vůbec dobře a hosté výborně bránili. V oslabení navíc ujel Bucek s Janouškem, ale přečíslení brankou neskončilo. Ani přečíslení trojice Vácha, Kubinčák, Šimeček. Už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek. Jenže po vhazování byl nedůrazný Suvorov a z otočky se prosadil Gnusin - 1:0. Gól do šatny ale Draky nabudil.

Do druhé třetin vlétli hosté jako tajfun. Bílina si nevěděla rady s hostující aktivní hrou a kupila fauly. Ve 29. minutě rozebrala hostující první formace domácí obranu jako stavebnici Lego a do prázdné branky zakončil Vojta Kubinčák - 1:1. Bylo srovnáno. Ašenbrenner měl minimum práce. Ve 33. minutě hráli hosté znovu přesilovku. Na modrou dostal kotouč Lukáš Vácha a vymetl krásně šibenici bílinské branky - 1:2. Na rozdíl tří branek mohl navýšit Ondřej Poul, ale jeho střelu schoval Pejsar do lapačky. Nepovedlo se to ani Janouškovi, který ujížděl s Buckem opět v přečíslení. Domácí byli ve druhé třetině v roli pouhého sparing partnera.

Jenže třetí třetina začala lépe pro domácí. Ke kotouči se dostal aktivní Komínek, projel celé hřiště a z mezikruží prostřelil Ašenbrennera - 2:2. Na ledě to začalo ještě více jiskřit. Hosté však do puntíku plnili svoje plány a úkoly od trenéra Váchy. Stejně poctivý výkon, jako ve Vrchlabí, přinesl svoje ovoce. V další přesilové hře se ke kotouči dostal Jakub Martinec, natáhnul, zamířil, vypálil a poslal Trutnov opět do vedení - 2:3. Hosté pak padali do střel, podporovali výborný výkon Ašenbrennera. Dvě minuty před koncem udělal zbytečný útočný faul Suvorov a vyfasoval 2+2 minuty za vysokou hůl. Hosté hráli proti šesti mužům v poli, ale bojovností výsledek ubránili a po zásluze si z Bíliny odvezli všechny tři body.

Z posledních 4 zápasů si Trutnov odnesl 9 bodů. Jejich výkony mají vzestupnou tendenci a těšit se můžeme na další utkání. To odehrají Draci na svém ledě 22.12.2018 od 16:00, kdy přivítají Most.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (generální manažer)

" V uplynulém týdnu došlo k několika změnám v našem kádru. Do Kadaně jsme uvolnili obránce Šefla. Další, kdo v týmu skončil je obránce Bezděk, který za námi přišel, že chce v Trutnově skončit a jít do Kolína. Za našimi zády v Kolíně trénoval, dopustil se hrubého porušení smlouvy a až dotáhneme všechny věci papírově, do Kolína ho uvolníme. Posledním, kdo v mužstvu skončil je Jarda Šimeček, který nastupuje do HZS Ústeckého kraje a bude z něj profesionální hasič. Hokej v Trutnově bohužel už stíhat nebude. Pracujeme nyní usilovně na náhradách do obrany, máme na to cca tři týdny. Po novém roce se do sestavy vrací Daniel Svoboda a proti Mostu už nastoupí také Honza Semorád. Zpátky v tréninku je i David Smékal."

Reportáž: Redakce