|

Vládci Krkonoš jsou opět z Trutnova! Trutnov neinkasoval a vyhrál ve Vrchlabí!

Už 120 minut se Vrchlabí proti Trutnovu trápí a nedalo ani jednu branku. V duelu Davida s Goliášem zvítězil trutnovský David a po perfektním výkonu celého mužstva si připsal tři důležité body do tabulky.

VCHTRU
Vrchlabí
25. Kolo
Vrchlabí
12.12.2018
18:00
0:3
(0:1, 0:2, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Kubinčák, 32. Fedulov (Bezděk, Pražák), 37. Ukhin (Fedulov, Kalla)

Vyloučení: 5:7, V oslabení: 0:1

Vrchlabí: Soukup (Abrahám) – Havránek, Vašíček, Bendík, Moník, Šťáva, Voženílek, Jirků, Vágner – Matějček, Půlpán T., Pšurný, Hozák, Půlpán A., Procházka, Hidveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Suvorov, Bezděk, Pražák, Poul, Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Šimeček - Fedulov, Kalla, Ukhin - Vacek, Janoušek, Tatar - Kmošek

Po sobotní porážce na domácím ledě, čekalo hokejisty Trutnova podkrkonošské derby s Vrchlabím. Domácí byli jasným favoritem, avšak svoji roli nepotvrdili a hostujícím bojovníkům nevstřelili opět ani jednu branku. Trutnov přijel bez zraněného Semoráda a už bez Šefla, který odešel na hostování do prvoligové Kadaně.

Úvodní minuty zápasu patřili domácím. Ti se začali okamžitě tlačit do útočného pásma. Ale ejhle! Trutnov postavil tvrdý obranný val a tuto hradbu podpořil skvělý Ašenbrenner. Vrchlabí se přeci jen dostalo do početní výhody. V přesilové hře nepředvedli domácí vůbec nic a navíc ještě Mrňa vytvořil školáckou hrubku, kterou potrestal v samostatném nájezdu kapitán hostí Vojta Kubinčák - 0:1. Domácí byli opaření a hosté si stále hráli to svoje - obranu. Na rozdíl dvou branek mohl navýšit Tatar, ale před prázdnou brankou minul. Na druhé straně pálil velmi nebezpečně Chalupa, ale Ašenbrenner střelu viděl a kotouč schoval do lapačky. Hosté ujeli dva proti jednomu a střela Janouška napálila rameno Soukupa. Dvě minuty před koncem první třetiny sestřelil tvrdou ranou Tomáš Půlpán sudího Veinfurtera (nezaviněně) a první dějství skončilo předčasně.

Po dohrání první třetiny začala okamžitě ta druhá. Vrchlabí se opět tlačilo do připravené obrany a nevymyslelo zhola nic. Naopak hosté začali chodit do brejků a Soukup měl plné ruce práce. V přesilové hře doráželi Poul a Ukhin, ale Soukupovy betony byly rychlejší. Těsně po tom měl šanci Kalla, ale svůj blafák nedotáhl do konce. Výborně dorážel Šimeček, ale Soukup byl pozorný. Ve 32. minutě však po vhazování vystřelil Pavel Fedulov a hosté odskočili na rozdíl dvou branek - 0:2. Domácí se dostali do velké šance, ale Bláha ztroskotal na výborném Ašenbrennerovi. To se povedlo i Matějčkovi, který hostujícího brankáře nepřekonal také. V 37. minutě navíc vystřelil opět Pavel Fedulov a kotouč do branky dorazil Yaroslav Ukhin - 0:3.

Třetí třetina nabídla opět stejný scénář. Tentokrát však domácí moc šancí na vyrovnání ale neměli, naopak Trutnov mohl odskočit na větší rozdíl. Šimečkovu šanci zmařil faulem Soukup, ale potrestán nebyl. Na druhé straně se k zakončení dostal Vašíček, ale branku minul. Hosté hráli jako jeden muž a domácí si nevěděli rady. Poslední třetina skončila bez branek a hostující mužstvo se tak mohlo radovat z další výhry v okresním derby. Vrchlabí nedalo Trutnovu už 120 minut branku.

Další utkání sehrají trutnovští hokejisté na ledě Bíliny, tuto sobotu. Na domácím ledě se Draci představí až 22.12. kdy přivítají Most a utkání začíná již v 16:00. Děkujeme všem fanouškům za podporu ve Vrchlabí. Reportáž: Redakce