|

Trutnov nezvládl druhou polovinu zápasu a z Nymburka neodvezl ani bod

Hokejisté Trutnova sehráli další utkání. Na ledě Nymburka to bylo ještě v polovině zápasu 2:1, ale domácí si utkání uniknout nenechali a nakonec zvítězili. Premiéru v sestavě Trutnova si odbyli Václav Leder, Jiří Bucek, Dominik Chára a také Matěj Poul.

NYMTRU
Nymburk
21. Kolo
Nymburk
28.11.2018
18:00
5:1
(2:0, 1:1, 2:0)
Trutnov
Branky o nahrávky: 2. Josefus, 7. Stehlík (Arnošt, Jirásek), 35. Kuzďas (Grim, Král), 56. Kuzďas (Grim, Král), 57. Josefus (Jirásek, Stehlík) - 31. Kalla (Ukhin, Fedulov)

Vyloučení: 3:3, Využití: 1:0

Nymburk: Krofta (Sup) - Kříž, Tržický, Mašek, Rittig, Knesl, Jirásek - Stehlík, Bičiště, Josefus, Král, Burda, Kuzďas, Grim, Arnošt, Kolouch

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Šefl, Bezděk, Pražák, O. Poul, Kynčl, Leder, Suk - Tatar, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Janoušek, Šimeček, Kubinčák - Bucek, Chára, M. Poul

Hokejisté Trutnova zajížděli na led Nymburka s novicemi v sestavě. Na střídavé starty z Dynama Pardubice získali trojici Leder, Bucek, Chára a doplnil je Matěj Poul.

Úvodní třetina začala velkým náporem Nymburka. Hned ve 2. minutě se domácí prosadili po nenápadné až překvapivé akci Josefuse po levém křídle, který kotouč dopravil až do branky - 1:0. V 7. minutě navíc využil Stehlík dělovkou přesilovou hru a bylo to už 2:0. Hosté se dostali do hry ve 12. minutě kdy z mezikruží pálil Šimeček, ale pouze do připraveného Krofty. Po něm pálil výborně Kalla, ale Krofta byl připravený. Na druhé straně musel závar před svojí brankou řešit Ašenbrenner.

Ve druhé třetině se hra hostí zlepšila, ale Nymburk výborně bruslil a dostával se neustále do přečíslení. Skvělý Ašenbrenner držel naděje hostů svými výbornými zákroky. Ve 24. minutě vychytal tutovku Koloucha a po něm i další tutovku Bičištěho. Trutnov svazovala oslabení, ale výborně je dokázal bránit. Ve 27. minutě ujela hostující čtvrtá formace do přečíslení, ale přihrávka Matěje Poula byla na poslední chvíli zablokovaná. Tentýž hráč pak přihrával Buckovi mezi kruhy, ale pardubický forvar jen těsně minul branku. V 31. miutě předvedl ruhý trutnovský útok perfektní kombinaci a na jejím konci stál Jaroslav Kalla, který ranou z první rozvlnil síť v Kroftově brance - 2:1. Hosté se dostali do hry a začali si tvořit šance. Jenže v 35. minutě propadli trutnovští na vhazování ve středním pásmu a únik dvou proti jednomu využil domácí Kuzďas - 3:1. Ve druhé třetině mohl ještě snížit Semorád, ale Kroftovy betony byly na místě.

Ve třetí třetině převzali hosté iniciativu zápasu. Přečíslení dvou proti jednomu nevyužil Šimeček a střelu Kubinčáka vytáhl Krofta svým ramenem nad branku. Výborná střela Váchy a následná dorážka Martince skončila také v Kroftově výstroji. Z bezprostřední blízkosti pálil také Ondřej Poul, ale Krofta se roztáhl na brankové čáře a kotouč vyrazil. V 56. minutě se navíc osamocený zjevil před brankou hostí Kuzďas a poslal kotouč pod horní tyčku - 4:1. Hosté se stále snažili snížit, ale poslední slovo měli domácí. V 57. minutě se po skrumáži před Ašenbrennerem prosadil domácí Josefus - 5:1.

Výsledek je pro hosty až moc krutý, ale nutno uznat, že domácí tým hrál po většinu utkání to, co potřeboval. Draky čeká další venkovní zápas v sobotu, když zajíždí na led Sokolova, který ve středu nastřílel Mostu třináct branek. Reportáž: Redakce