|

Černá série je u konce! Trutnov vyhrál po nájezdech!

Pět utkání, z toho jediný bod. Trutnov se dočkal a po napínavé bitvě porazil v nájezdech pražskou Kobru.

TRUKOB
Trutnov
20. Kolo
Trutnov
24.11.2018
18:00
4:3 sn
(3:0, 0:1, 0:2 - 0:0 - 2:1)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 4. Martinec (Chytráček, Bezděk), 10. Ukhin (Bezděk, Fedulov), 12. Ukhin (Kalla, Fedulov), rozh. náj. Chytráček – 25. Šťastný (Šergl, Šteiner), 43. Semrád (Verbík R.), 58. Šergl

Vyloučení: 4:5, Využití: 1:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Šefl, Bezděk, Pražák, Poul, Kynčl, Suk, Suvorov - Chytráček, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Janoušek, Šimeček, Kubinčák - Vacek, Tatar, Smékal

Kobra Praha: Mouček (Novák) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R., Ryzák – Hrubý, Netolický, Šeba, Kysela, Guselnikov, Nestrašil, Šergl, Šteiner, Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka

Hokejistům Trutnova se podařilo utnout černou sérii pěti porážek v řadě. Na svém ledě si nakonec poradili s pražskou Kobrou, která sice stáhla tříbrankový náskok Trutnova, ale podlehla domácím v nájezdech.

Trutnov vešel do zápasu se čtyřmi nově sestavenými formacemi. V útoku nastoupil Pavel Fedulov a do obrany se již podívala nová posila z Vrchlabí Tomáš Kynčl. Úvod zápasu patřil hostům, jelikož po třiceti vteřinách šel pykat na trestnou lavici domácí Šefl. Trutnov však oslabení přečkal bez ztráty kytičky. Ve 4. minutě se navíc sám před Moučkem ocitl Jakub Martinec a poslal domácí do vedení - 1:0. Domácím narostla křídla a hosty téměř do ničeho nepouštěli. Výjimkou byl nájezd Šergla, který vyřešil pohotovým zákrokem Ašenbrenner a následně i dotírající Kynčl. V 10. minutě se domácím nabídla výhoda přesilové hry a tu bleskově využili. Od modré vypálil Bezděk a kotouč dorazil za Moučka Yaroslav Ukhin - 2:0. Ve 12. minutě se domácí útočník trefil navíc ještě jednou, když zakončil pohlednou akci po ose Fedulov - Kalla - 3:0. Velkou šanci ještě do přestávky spálil Šimeček, který ztroskotal na Moučkovi.

Druhá třetina začala z pohledu domácích špatně. Čtvrtá pětka Draků zapomněla na Šťastného, který vymíchal Ašenbrennera a snížil - 3:1. Chvilkový výpadek pak přerušila akce Kubinčáka s Janouškem, domácí borec ale minul Moučkovu branku. Po něm se mohl prosadit Semorád, ale jeho dělovku zastavilo plexisklo za brankou hostí. Zasahovat musel také Ašenbrenner, který čaroval při pokusu Šteinera. Domácí pak prohospodařili další přesilovku, ve které měl velkou šanci Vácha. Mouček byl však pozorný.

Do třetí třetiny vstoupili zase lépe hosté. Využili přesilovou hru. Jedovka Semráda skončila až v brance Ašenbrennera - 3:2. Domácí se však i nadále tlačili před Moučka. Skórovat mohl Janoušek, ale kotouč zbrkle poslal do náruče Moučka. Gól, který by domácí uklidnil, mohl dát Chytráček, ale ten v samostatném úniku trefil jen lapačku Moučka. Hosté trestali. Šergl dostal velký prostor v pásmu Trutnova a bekhendem, se štěstím, překonal Ašenbrennera a vyrovnal - 3:3. Běžely poslední dvě minuty zápasu. Dvacet sekund před koncem se vhazovalo po levici Moučka a domácím se otevřel prostor ke skórování. Jakub Martinec však situaci vyhodnotil špatně a Moučka nepřekonal. Šlo se do prodloužení.

V nastavení se toho moc nestalo a ani jedno mužstvo si nevypracovalo vyloženou příležitost. Na řadu tedy přišly opět nájezdy.

V nájezdech skórovali jako první hosté. Nestrašil nezakončil, ale kotouč se nějakým způsobem dostal po zádech Ašenbrennera až do branky. Ve čtvrté sérii vyrovnal za domácí Vojtěch Kubinčák. Na řadu přišla náhlá smrt, ve které nejprve skóroval Chytráček a po něm minul Semrád. Domácí se radovali z výhry.

Teď čeká Draky souboj v Nymburce, kam zajíždějí ve středu. V sobotu se pak Trutnov vydá na dalekou cestu do Sokolova. Děkujeme za podporu. Reportáž: Redakce