|

Výborný výkon stačil na bod. Klatovy byly šťastnější

Po třech zápasech přišla změna. Trutnov předvedl velmi kvalitní výkon a jen díky neproměněným šancím odvezl z Klatov bod.

KLTTRU
Klatovy
18. Kolo
Klatovy
17.11.2018
18:00
3:2 pr.
(00, 2:1, 0:1 - 1:0)
Trutnov
22. Vavřička (Leština), 35. Hanzlík (Roubal, Švarc), 64. Tulačka (Kristl, Michel) - 24. Šimeček, 57. Fedulov (Kubinčák, Kalla)

Vyloučení: 4:5 navíc Šefl 10 OT, Využití: 2:0, V oslabení: 0:1

Klatovy: Beran (Čech) - Staněk, Slavík, Váchal, Štěpánek, Leština, Šilhán - Kristl, Rohla, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Markov, Michel, Tulačka, Uhlík, Švarc, Roubal, Vavřička

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Bezděk, Fedulov, Vácha, Šefl, Suk, Suvorov, Pražák - Šimeček, Kalla, Kubinčák - Tatar, Semorád, Ukhin - Vacek, Janoušek, Smékal - Martinec

Hokejisté Trutnova zajížděli na daleký zápas do Klatov bez změn v sestavě. V brance nastoupil Patrik Ašenbrenner a do utkání zasáhli všichni hráči.

Úvod zápasu byl poznamenaný dalekou cestou. První tři střídání měl Ašenbrenner plné ruce práce. Kristl mířil do lapačky, Hanzlík vyprášil betony a Uhlík ztroskotal na vyrážečce hostujícího brankáře. Do desáté minuty se hosté bránili. V desáté minutě ale hosté začali přebírat otěže utkání. První šanci mel Kubinčák, ale Beran stál na správném místě. Poté vyslal dělovku Kalla, ale pouze do výstroje Berana. Největší šanci zahodil Šimeček, který mířil do odkryté branky. První třetina nakonec skončila bez branek.

V úvodu druhé třetiny hráli hosté přesilovou hru. Do brejku se po sérii chyb dostal domácí Vyvřička a svůj blafák do bekhendu proměnil - 1:0. Netrvalo dlouho a hosté našli odpověď. Jaroslav Šimeček byl aktivní, pomalému Leštinovi vypíchl kotouč a blafékem do bekhendu napodobil Vavřičku a vyrovnal - 1:1. Hosté byli aktivnějším týmem. Bezděkovu střelu tečoval Fedulov, ale Beran nakonec kotouč našel a podržel. Dělovku Kubinčáka z pravé strany musel Beran vytěsnit ramenem. Pokus Honzy Semoráda skončil na boční síti. Klatovy šly do vedení v 35. minutě. Nahozený kotouč zůstal mezi kruhama, domácí Hanzlík do něj jen tak plácnul a naneštěstí pro hosty nakonec kotouč skončil za zády Ašenbrennera - 2:1. Do konce třetiny měl ještě v oslabení obrovskou příležitost Martinec, kterého vybídl Semorád, ale Beran ho vybruslil a vychytal.

Třetí třetina, to byl hokej na jednu branku. Velkou šanci spálil opět Martinec. Po něm se před brankáře dostal Ukhin, ale blafákem do bekhendu domácího brankáře nepřekvapil. Klatovy se dostávali do šancí velmi zřídka a když už dostaly, Ašenbrenner měl zavřené dveře od své svatyně. Šanci na vyrovnání měl Tatar, který obkroužil branku, ale kotouč skončil na druhé tyčce. Hosté bojovali a domácí se z tlaku nemohli vymanit. V 57. minutě našel z rohu Kubinčák Pavla Fedulova, ten natáhl a vymetl víko Beranovy branky - 2:2. Na hostující střídačce vypukla neskutečná radost.

Utkání dospělo do prodloužení, kde opět hosté měli sérii šancí. Nejprve Kalla a po něm Honza Semorád. Odražený kotouč hrál Šefl, jenže domácí obránce mu zvedl hokejku a sám se trefil do obličeje. Šefl putoval na trestnou lavici. Klatovy měly velké štěstí po dobu celého utkání a přenesly si to i do prodloužení. Odražená střela z hole Tulačky se došourala za záda Ašenbrennera a domácí slavili vítězství - 3:2.

Hokejisté Trutnova předvedli jeden z nejlepších výkonů v letošní sezóně a odrazili se ze dna svých výkonů předešlých. Dobrý start před sérií dvou domácích duelů. Ve středu přivítáme na svém ledě Kolín, začínáme v 18:00 hodin.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (Generální manažer, asistent trenéra)

"Předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů. Kluci drželi stanovenou taktiku, tlačili se do branky. Máme jen smůlu v koncovce, ale jdeme tomu naproti. V první třetině jsme přežili úvodní tlak, kde jsme vytvořili zbytečné chyby z nedůslednosti. Zbytek třetiny jsme tlačili a bušili do branky jak hluchý do vrat. Druhá třetina začala opět naší chybou ve vlastní přesilovce, ale utkání jsme srovnali. Ani po gólu na 2-1 jsme nepřestali hrát a stále jsme byli trpěliví. Mohli jsme vyhrát klidně o tři góly, ale bod bereme. Klukům tenhle zápas pomůže, nakopne nás to všechny a věřím, že ve středu budeme naplno bodovat na domácím ledě."

Reportáž: Redakce