|

Šest branek v síti Trutnova, Dvůr ovládl derby

Hokejistům Trutnova se vůbec nedařilo. Soupeř hrál lépe přesilové hry, které nakonec celé utkání rozhodly.

DKRTRU
Dvůr Králové n. L.
16. Kolo
Dvůr Králové nad Labem
10.11.2018
17:00
6:1
(3:0, 2:0, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 7. Havlas (Luštinec, Matějíček), 8. Půhonný (Faltys, Hoskovec), 16. Havlas (Valášek, Luštinec), 29. Luštinec (Matějíček, Valášek), 40. Valášek (Havlas, Luštinec), 60. Kocián (Fořt, Luštinec) – 44. Vacek (Suk)

Vyloučení: 8:8, navíc Hamerský (DVK) 5+OK, Využití: 2:0, V oslabení: 0:1

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Konvisser) - Matějíček, Karlík, Faltys, Starosta, Franc, Petira, Vitebský, Hamerský - Valášek, Havlas, Luštinec - Řepík, Kocián, Fořt - Půhoný, Hoskovec, Dušek - Zmítko, Řezníček, Sedláček

Trutnov: Jeschke (od 29. Ašenbrenner) - Pražák, Fedulov, Šefl, Vácha, Bezděk, Suk, Suvorov - Ukhin, Svoboda, Kubinčák - Chytráček, Kalla, Semorád - Tatar, Janoušek, L. Gabriel - Vacek, Kmošek, Smékal

Hokejisté Trutnova odjížděli na derby v téměř kompletní sestavě. Do utkání nezasáhl Jakub Martinec, který od pondělí začíná naplno trénovat. Domácí byli kompletní.

Úvodní minuty zápasu patřili hostům. První šanci si sice vytvořili domácí, ale branku Jeschkeho minuli. Na druhé straně musel zasahovat Čáp při pokusech Kubinčáka a Svobody. V 7. minutě byli vyloučení dva hráči hostí a bylo zle. Domácí sehráli skvěle přesilovou hru a na jejím konci stál úspěšný Havlas - 1:0. Dohrávanou přesilovou hru pěti proti čtyřem navíc vzápětí využil Půhoný - 2:0. Studenou sprchu si hosté nepřáli a vůbec jim nechutnala. Přesto se však při hře pět na pět stále tlačili do branky. Další šanci zlikvidoval z hokejky Svobody Čáp a hostující Tatar střílel jen o centimetry mimo. Na druhé straně však opět skóroval domácí Havlas a pečetil osud první třetiny - 3:0.

Ve druhé třetině přišla nejprve šance hostů. Semorád našel krásně Kallu a ten orazítkoval tyčku Čápovy branky. Na druhé straně vytáhl famózní zákrok Jeschke proti pokusu Fořta. Hostům se nedařilo ale vůbec nic a Dvůr navíc hrál perfektně v oslabení. Když ve 29. minutě nechala hostující unavená obrana vystřelit Luštince, vzdal to Jeschke a přenechal místo Ašenbrennerovi - 4:0. Ve 40. minutě však kapituloval i druhý brankář Trutnova, to když střílel Valášek z mezikruží - 5:0.

Do třetí třetiny nenastoupil již zraněný Svoboda. Trutnovská sestava se přeskupila a na led vyjelo o poznání lepší mužstvo. Hned v úvodu třetiny trefil další tyčku Šefl. V přesilovce střílel dvakrát Bezděk a dorážel Tatar. Všechny puky ale skončili těsně mimo domácí branky. Ve 44. minutě hráli hosté v oslabení, k velkému sólu se nadechl David Vacek a vymetl pavučinu v šibenici Čápovy branky - 5:1. Poté fauloval domácí Hamerský, který udeřil nesmyslně hostujícího Suvorova do hlavy. Pro ruského zadáka utkání skončilo. V pětiminutové přesilovce však hosté naráželi na dobrou obranu Dvora a také na bezchybného Čápa. Ani čtyřminutovou přesilovku po vyloučení Luštince, který sekl Smékala, hosté neskórovali. V 60. minutě navíc ještě skóroval Kocián - 6:1. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Dvora Králové.

Hokejisté Trutnova tak prohráli druhé v řadě a znovu dostali šest branek. Povinné tři body se očekávají z Letňan, kam Trutnov zajíždí tuto středu. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další společné utkání.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (generální manažer klubu)

"Po výhře nad Vrchlabím přišlo uspokojení a hráči upadli do takové fáze, že se nemůže nic stát. Prohráli jsme dvě utkání za sebou, máme zraněné hráče a kádr dozná změn. Takové utkání jako bylo s Děčínem si nemůžeme dovolit a odehrát derby bez bojovnosti a obětavosti také ne. Trápí nás koncovka a je na čase, abychom s tím začali něco razantně dělat. Děkujeme fanouškům za podporu, cítili jsme se i přes ten výsledek zase jako doma."

Reportáž: Redakce