|

Trutnov sehrál další nájezdy, tentokrát vítězné! Nymburk si odvezl pouhý bod

Hokejisté Trutnova promarnili jednobrankový náskok a šanci odskočit Nymburku na více bodů. Rozhodovalo se v nájezdech, kde se za domácí trefili Chytráček se Semorádem a opět fantastický Jeschke zavřel svoji branku na petlici a hostům skórovat nedovolil. Hráčem zápasu se stal Jan Semorád, který přihrával na dvě domácí branky.

TRUNYM
Trutnov
11. Kolo
Trutnov
20.10.2018
18:00
4:3 sn
(3:2, 0:0, 0:1)
Nymburk
Branky a nahrávky: 5. Svoboda (Semorád, Fedulov), 16. Chytráček, 17. Martinec (Semorád), rozhodující nájezd Chytráček - 5. Ďurač (Kříž), 6. Kolouch (Rittig), 56. Eis (Voženílek)

Vyloučení: 5:6, Využití: 0:0, V oslabení: 1:0

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Šefl, Vácha, D. Gabriel, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Pražák, Suk - Ukhin, Kalla, Kubinčák - Chytráček, Semorád, Svoboda - Tatar, Martinec, Janoušek - Křížek, L. Gabriel, Kmošek

Nymburk: Krofta (Sup) – Kříž, Hroudný, Tržický, Mašek, Rittig, Knesl, Jirásek – Stehlík, Bičiště, Josefus, Král, Kuzďas, Ďurač, Voženílek, Kolouch, Wiencek, Eis, Kačírek

Po dlouhých 17 dnech se domácí publikum opět dočkalo vystoupení trutnovských hokejistů na ledě Bauer Hockey Arény. Soupeřem jim byl tým NED Hockey Nymburk.

Draci na začátku páté minuty otevřeli skóre zásluhou Daniela Svobody - 1:0. Hosté ale pak rychle otočili stav utkání a během minuty a půl se stav změnil v neprospěch domácích 1:2. Draky obrat utkání trochu zaskočil, ale i oni měli několik slibných příležitostí, z nichž největší měl v 8. minutě Janoušek. V 16. minutě neproměnil trestné střílení Svoboda, ale z následného vhazování v útočném pásmu domácích si hosté srazili puk do vlastní branky. Gól byl připsán Petru Chytráčkovi – 2:2. Draci poté opět strhli vedení na svou stranu, na 3:2 upravil stav první části hry Martinec, když skóroval ve vlastním oslabení při vyloučení Suvorova.

Na začátku druhé třetiny mohli hosté vyrovnat, ale Jeschke v brance Draků zlikvidoval samostatný únik hostujícího hráče v přesilové hře Trutnova. Hra potom pokračovala svižným tempem, příležitosti byly na obou stranách, ale ani jeden brankář nepustil žádnou střelu za svá záda. Ty největší neproměnili Ukhin, Kalla a Kubinčák, na všechny tři domácí hráče zívala odkrytá klec hostujícího Krofty.

Třetí třetina přinesla nejprve výhodu pro Trutnov v podobě dvojnásobné přesilovky, ale ani tu se Drakům nepodařilo využít. Draci se snažili ubránit jednobrankový náskok, ale na začátku 56. minuty se Nymburku podařilo srovnat stav a stav 3:3 vydržel až do sirény, která ukončila normální hrací dobu.

V následném prodloužení museli Draci čelit oslabení, gól však nepadl a tak o druhém bodu se muselo rozhodnout v samostatných nájezdech. Trutnovským stačily k vítězství dvě úspěšné střely, když hosté nepřekonali Jeschkeho ani jednou. Rozhodující nájezd byl přiznán Petrovi Chytráčkovi.

Dva body zůstávají v Trutnově k radosti necelých šesti stovek diváků, kterým děkujeme za podporu. Ve středu budeme Drakům držet pěsti při utkání v Jablonci a v sobotu nás doma čeká okresní rival z Vrchlabí.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (generální manažer, asistent trenéra)

"Měli jsme dobrý nástup do utkání a nepochopitelně jsme se lekli první inkasované branky. Do konce třetiny jsme naštěstí stav otočili. Druhá třetina byla v naší režii, ale díky naší střelecké nemohoucnosti jsme neodskočili na rozdíl dvou branek, který by znamenal klíčový zvrat v utkání. Na začátku třetí třetiny jsme promarnili přesilovku pěti proti třem a padla na nás jaká si deka, kterou si nedokážu vysvětlit. Gól na tři tři byl po hrubé chybě čtyř našich hráčů po vhazování, to se stávat prostě nesmí! V prodloužení jsme se semkli a nájezdy už byly zase naší záležitostí. Přestože jsme uhráli jen dva body, což je zklamání, tak bych chtěl kluky pochválit za bojovnost právě v tom prodloužení. Zasloužili jsme vyhrát, jednoznačně!"

Reportáž: Redakce, Marek Šváb