|

Koncert v Letňanech! Trutnov nasázel Letcům šestku!

Hokejisté Trutnova předvedli nejlepší výkon v sezóně. V Letňanech vyhráli vysoko 0:6 a přivezli první body z hřiště soupeře v letošní sezóně!

LETTRU
Letňany
9. Kolo
Letňany
13.10.2018
17:00
0:6
(0:1, 0:3, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Kubinčák (Kalla, Smékal), 23. Svoboda (Martinec), 28. Janoušek (Kmošek, Vacek), 37. Kubinčák (Kalla, Smékal), 45. D. Gabriel (Fedulov, Tatar), 54. Martinec

Vyloučení: 4:1, Využití: 0:1

Letňany: Žingor (Furst) – Gebell, Beran (C), Eliáš, Keller, Chalupa – Fabiánek, Nedorost, Procházka, Dyrynk, Chlouba, Šergl, Barbora, Uhlíř, Vobořil, Hanuš, Schwamberger, Horák

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Šefl, Vácha, Bezděk, Suvorov, D. Gabriel, Fedulov, Suk - Smékal, Kalla Kubinčák - Chytráček, Semorád, Svoboda - Tatar, Martinec, Ukhin - Vacek, Janoušek, Kmošek

Na čtyři útoky a sedm obránců odcestovali hokejisté do Trutnova do pražských Letňan. Premiéru si odbyl obránce David Gabriel a Trutnov nastoupil v celkově změněné sestavě. A úspěšně!

Utkání mělo pro Trutnov pohádkový začátek. Smékal v prvním střídání vybojoval kotouč, posunul ho na Kallu a ten našel Vojtu Kubinčáka, který otevřel skóre utkání - 0:1. Trutnov výborně napadal a domácí byli bezradní. Další šanci neproměnil Svoboda a po něm ani Semorád. Výborně pálil Bezděk, ale brankář domácích byl pozorný. Na druhé straně se zapotil Ašenbrenner až před koncem třetiny, kdy likvidoval šanci Dyrynka.

Do druhé třetiny měli Draci nástup opět skvělý. Ve 23. minutě se krásně prosadil Daniel Svoboda, který předvedl svůj důraz na brankovišti - 0:2. Trutnov pokračoval ve svém tlaku a domácí byli naprosto mimo. Ve 28. minutě sehrála akci trutnovská čtvrtá formace a na jejím konci stál Roman Janoušek, který pověsil kotouč pod víko domácí branky - 0:3. Domácí začali hrát agresivně, ale stále kupili množství chyb. Toho využili hosté, kteří domácí obranu rozebrali jako stavebnici Lego a Vojtěch Kubinčák odkrytou branku trefil s klinickou přesností - 0:4.

Třetí třetina byla vyrovnaná, ale pokud domácí měli šanci, v brance Trutnova narazili na Patrika Ašenbrennera. Naopak to byli hosté, kteří stříleli branky. Ve 45. minutě napřáhl na modré čáře David Gabriel a vstřelil ve své premiéře i premiérový gól - 0:5. Branka navíc padla v přesilové hře. Poslední úspěšný pokus zaznamenal Jakub Martinec, který doklepal kotouč z brankoviště, až za záda domácího brankáře - 0:6.

Hokejisté Trutnova domácí Letce jasně přehráli. Děkujeme všem fanouškům za podporu a ve středu se uvidíme v Kolíně!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (sportovní manažer a asistent trenéra)

" Utkání jsme zvládli na jedničku. Byli jsme aktivní, agresivní a dařila se nám koncovka. Dnes nemáme klukům co vytknout. Prosadili se nám všechny čtyři formace a navíc jsme dali šest branek, což tady už dlouho nepamatuji. Díky fanouškům za podporu a těšíme se na středeční duel v Kolíně."

Reportáž: Redakce