|

Desítka u stropu, parádní výkon a tři body doma!

Před úvodním vhazováním uctili hráči Trutnova památku zesnulého spoluhráče a kamaráda Kuby Vambery. Jeho dres s číslem deset bude navždy zavěšen u stropu trutnovské arény. Vítězství Draků nakonec vystřelil 16 sekund před koncem Jarda Kalla.

TRUDKR
Trutnov
7. Kolo
Trutnov
03.10.2018
18:00
4:3
(0:0, 3:1, 1:2)
Dvůr Králové n. L.
Branky a nahrávky: 27. Kubinčák (Svoboda, Kalla), 31. Vácha (Kubinčák, Svoboda), 38. Šefl (Kalla, Vácha), 60. Kalla (Svoboda, Kubinčák) - 23. Dušek (Matějíček), 53. Luštinec (Matějíček), 58. Havlas (Matějíček, Luštinec). (Matějíček, Luštinec)

Vyloučení: 11:7, navíc Šimoníček (DVK) 10 OT, Využití: 3:2

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Vácha, Šefl, Bezděk, Suk, Pražáka, Fedulov, Junek, Suvorov - Kubinčák, Kalla, Svoboda - Martinec, Semorád, Tatar - Ukhin, Janoušek, Smékal - Chytráček, Gabriel, Kmošek

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Konvisser) – Vitebský, Starosta, Matějíček, Hamerský, Tondr, Faltys, Karlík – Hoskovec, Půhoný, Šimoníček, Dušek, Sedláček, Zmítko, Kocián, Luštinec, Havlas, Fořt, Ježek, Valášek

Po výjezdu do Vrchlabí z předchozího týdne čekal trutnovské Draky druhý okresní rival. Na domácím ledě přivítali hokejisty HC Dvůr Králové nad Labem.

V úvodu utkání uctili hráči i diváci památku tragicky zesnulého trutnovského odchovance Jakuba Vambery, který prošel mládežnickými týmy a v poslední době oblékal dres B- týmu HC Trutnov.

Derby začalo vyrovnanou hrou, domácí si už ve 2. minutě vypracovali první střelecký pokus zásluhou Jakuba Tatara. První vážné ohrožení trutnovské branky, kterou strážil Oto Jeschke, přišlo v dvojnásobném oslabení domácích. Talk Dvoráků pokračoval i po návratu obou vyloučených trutnovských hráčů, domácí se ubránili. V 8. minutě se Draci nastěhovali do útočného pásma, Váchův pokus hostující brankář kryl. Ve 13. minutě zlikvidoval Jeschke obrovskou šanci hostí. Draci se pak snažili otevřít skóre, šance měli Fedulov, Ukhin a Kalla. Na druhé straně měli příležitost Sedláček a Luštinec, ale oba brankáři byli úspěšní a bezbrankové skóre vydrželo až do první sirény.

Na začátku druhé třetiny ve 23. minutě otevřeli hosté zásluhou Duška skóre – 0:1. Draci jakoby se zalekli úspěchu hostí, následnou přesilovku odehráli naprázdno, ale vteřinu před návratem vyloučeného Matějíčka se podařilo vyrovnat Danielu Svobodovi, asistence Kubinčák a Kalla – 1:1. Daniel Svoboda předvedl gesto fair-play, když svůj gól věnoval Vojtovi Kubinčákovi, který o svojí branku přišel v Nymburce, když byl mylně uveden jako střelec právě daniel Svoboda. Hra se opět vyrovnala, příležitosti byly na obou stranách. V polovině utkání mohl Trutnov poslat do vedení Kubinčák při přesilovkovém kolotoči před brankou Dvora. O minutu později napřáhl Kubinčák a jeho střelu usměrnil do dvorské branky Lukáš Vácha, druhá asistence Svoboda – 2:1. Dvoráci si potom vypracovali několik akcí, ale Jeschke všechny jejich pokusy zlikvidoval. Střelecká kanonáda hostí pokračovala i při vyloučení domácích, skóre se neměnilo. Ve 38. minutě zvýšili Draci své vedení na rozdíl dvou gólů, když se z přihrávky Váchy trefil Karel Šefl – 3:1. V závěru druhé třetiny ještě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Suvorov. Draci ve druhé třetině využili maximum ze hry a vítězství v prostřední části hry bylo zasloužené.

Na začátku poslední části hry se hosté usadili v obranném pásmu Draků a Jeschke musel opět zasahovat. Domácí se pět minut vůbec nedostali z pásma, hráli v oslabení, ale Dvoráci z této situace naštěstí nevytěžili snížení stavu utkání. Ve 48. minutě byl na 2+2 minuty vyloučen Smékal a Dvůr rozjel kanonádu, ze které vzešla tyčka a klouzání puku po brankové čáře. V 52. minutě neudržel domácí brankář puk a Luštinec snížil na 3:2. Hosté vycítili možnost vyrovnat, ale všechny pokusy skončily bez změny skóre. Domácí přežili i dvojnásobné oslabení v 56. minutě, ale 130 vteřin před závěrečnou sirénou se schylovalo k prodloužení, když Havlas vyrovnal na 3:3. Draci nakonec 16 vteřin před uplynutím šedesáté minuty strhli vítězství na svou stranu, na 4:3 upravil Jaroslav Kalla za asistence Svobody a Kubinčáka.

Druhé okresní derby dopadlo pro Trutnov vítězně a všechny tři body zůstávají v bráně Krkonoš. Utkání přihlíželo 930 diváků. Děkujeme za podporu.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (sportovní manažer a asistent trenéra

" Utkání jsme zvládli, dovolím si tvrdit, na výbornou. Dobře jsme hráli z obrany, po prvé v sezóně. Zachytal nám výborně Ota Jeschke a všichni kluci to odjezdili po zadku od začátku až do konce. Věděli jsme, pro koho hrajeme. I po vyrovnání jsme věřili, že vyhrajeme, vůbec jsme nepřestali hrát a odměna přišla z hokejky Jardy Kally. Vypukla vlna euforie. takhle se pozná silný tým, který hraje jako jeden muž. Díky všem fanouškům, atmosféra byla parádní a Kuba si tenhle zápas zasloužil!"

Reportáž: Redakce, Marek Šváb