|

Jablonec prokázal zkušenost a odvezl si tři body...

Druhá porážka v řadě a se stejným scénářem. Trutnovu utekl začátek zápasu, první dvě třetiny byli domácí bezzubí. Ani dvě branky v poslední třetině nestačily na body a tři body si odvezli hosté z Jablonce.

TRUJBL
Trutnov
4. Kolo
Trutnov
22.09.2018
18:00
2:4
(0:1, 0:2, 2:1)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 42. Semorád (Martinec, Bezděk), 54. Kalla (Svoboda) – 15. Nevyhoštěný (Mrkvička, Babec), 31. Mulač (Brokeš), 33. Brokeš (Mrkvička, Mulač), 60. Brokeš (Mulač)

Vyloučení: 6:8, Využití: 0:1, V oslabení: 0:1

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Šefl, Vácha, Bezděk, Suk, Pražák, Fedulov, Junek - Kubinčák, Kalla, Smékal - Martinec, Semorád, Svoboda - Tatar, Chytráček, Ukhin - Křížek, Gabriel, Kmošek

Jablonec nad Nisou: Hrstka (Jelínek) – Melovič, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Abrahám, Šuráň, Havelka, Brokeš, Švík, Tejko, Frk, Homolka, Babec, Tondr, Gecko, Plíhal, Nevyhoštěný, Mulač, Maďar, Bříška

Úvod utkání přinesl střelecké příležitosti na obou stranách. Hosté ve vlastním oslabení po brejku mohli otevřít skóre, také domácí si vypracovali několik pěkných akcí, z nich tu největší nabídl ve 12. minutě Smékal.

V 15. minutě hráli hosté ve čtyřech a při signalizovaném trestu unikl Nevyhoštěný a zajistil Jablonci vedení – 0:1. Drakům se po úvodním inkasovaném gólu obtížně dařilo založit útočnou akci a až v posledních dvou minutách ohrozili jabloneckou branku. Skóre se ale do konce úvodní části hry neměnilo.

Druhá třetina začala náporem Trutnova, ale hru v početní převaze Draci nevyužili k vyrovnání. Naopak hosté převzali převahu a tu korunovali ve 31. minutě gólem, který vstřelil Mulač – 0:2. Těsně poté domácí trefili břevno jablonecké branky. Za dvě minuty Vlci svůj náskok zvýšili. Za Jeschkeho brankou byl atakován domácí hráč, ale rozhodčí posoudili zákrok jako dovolený a hra pokračovala vstřelením gólu jabloneckých. Brokeš – 0:3. Oto Jeschke v trutnovské brance potom musel krýt další střelecké pokusy Vlků. Draci začali ztrácet, i když se v závěru 2. třetiny ještě Bezděk pokusil snížit, ale konto jabloneckého gólmana zůstalo i po druhé siréně čisté.

V úvodu závěrečné části při zpočátku nevýrazné přesilovce domácích se podařilo Drakům vstřelit první gól. Postaral se o to Jan Semorád a upravil na 1:3. Domácí ožili a při následném oslabení dokonce zaútočili na jabloneckou branku. Ve 47. minutě měl šanci snížit Bezděk, další šance si vypracovali Semorád, Pražák a Svoboda. Až v 55. minutě se publikum dočkalo druhého gólu Trutnova, když z přihrávky Svobody překonal jabloneckého brankáře Jaroslav Kalla2:3. Hosté si chtěli vedení pojistit, Jeschke jejich pokusy zlikvidoval. V 57. minutě mohl Martinec vyrovnat, trefil ale jen lapačku hostujícího gólmana. V závěru to Draci zkoušeli se šesti bruslaři v poli, ale devět vteřin před koncem pojistil Brokeš vítězství Vlků gólem do opuštěné trutnovské branky –2:4.

Děkujeme divákům za vytvoření bojovné atmosféry. Další utkání čeká Draky na ledě okresního rivala z Vrchlabí, v domácí aréně se uvidíme opět 3. října, kdy Trutnov přivítá druhého z okresních soupeřů Dvůr Králové nad Labem.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (asistent trenéra, sportovní manažer)

"Proti Jablonci nám nic nevycházelo. Nefungovaly nám přesilové hry, skákal nám kotouč, byli jsme nedůrazní před brankou a naše střely měly šílené parametry. Inkasovali jsme nepochopitelně ve vlastní přesilovce a padla na nás deka. Kluci chtěli, ale nešlo to. Potom jsme vyrobili dvě hrubky a soupeř je po zásluze potrestal. Zkusili jsme v poslední třetině vrhnout vše do útoku a dvakrát jsme skórovali. Chyběl nám kousek. Pochvalu zaslouží Ota Jeschke, který chytil ještě minimálně dalších šest gólů Jablonce. Do středečního derby se musíme dát dohromady a necháme tam všechno."

Reportáž: Redakce, Marek Šváb