|

Trutnov v premiéře nezklamal - porazil Letňany!

Po čtyřech letech čekání, kdy Trutnov nedokázal v premiéře zvítězit, se to včera povedlo. Domácí přehráli hostující Letce z Letňan. Dvakrát se trefil Daniel Svoboda a vítěznou branku zapsal Jaroslav Kalla. Výborný výkon opět předvedl Patrik Ašenbrenner.

TRULET
Trutnov
1. Kolo
Trutnov
12.09.2018
18:00
3:2
(0:1, 2:0, 1:1)
Letňany
Branky a nahrávky: 22. Svoboda (Semorád, Suvorov), 31. Svoboda (Kubinčák), 54. Kalla (Kubinčák, Pražák) - 12. Fabiánek (Keller), 45. Dyrynk (Chlouba, Fabiánek)

Vyloučení: 4:4, navíc Kubinčák (TRU) 10 OT, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha (A), Pražák, Bezděk, Suvorov, Junek, Fedulov, Suk - Kubinčák (A), Kalla, Smékal - Martinec, Semorád (C), Svoboda - Tatar, Janoušek, Chytráček - Adolf, Gabriel, Ukhin

Letňany: Žingor (Šorf) - Gebell, Uhlíř, Beran, Eliáš, Valík, Keller - Chlouba, Fabiánek, Brabec - Nedorost, Švarc, Procházka - Dyrynk, Šergl, Schwamberger - Šilhan, Heldák, Doležal - Horák

Úvodní kolo nabídlo střetnutí Trutnova a Letňan. Domácí dlouho v úvodním zápase nevyhráli. Ve středečním duelu se objevilo v domácím dresu sedm obránců a čtyři kompletní útoky, což nebylo v Trutnově za poslední roky ve zvyku.

Hned v úvodu se domácí dostali do tlaku. Střela Martince a dorážka Svobody skončila v náruči Žingora. Na druhé straně se dostal za obranu Dyrynk, ale Ašenbrenner byl pozorný. Hra se přelévala ze strany na stranu a dlouho se čekalo na první branku. Ta přišla po uplynulé přesilové hře pěti proti třem a pěti proti čtyřem. Hosté v přesilovce moc nevymysleli, ale těsně po vypršení trestu udeřili. Domácí obránce střelu nezblokoval, ta se dostala na hokejku Fabiánka a ten otevřel skóre - 0:1. Domácí pokračovali ve své hře a čekali na šanci. Tu měl Tatar, ale minul. Po něm nevyzrál na Žingora ani Semorád. Největší šanci měl těsně před pauzou Martinec, ale kotouč nezasunul.

Druhá třetina byla z domácí strany výborná. Hned v úvodu bylo vyrovnáno. Semorád vybojoval ve středním pásmu kotouč, přihrál ho do jízdy na Daniela Svobodu a ten svojí dělovkou prostřelil brankáře Letců - 1:1. Trutnov dál bojoval. Velkou šanci připravil Ukhin pro Gabriela, ale ten kotouč přes beton nezvedl. V přesilové hře měl šanci Semorád, ale Žingor byl pozorný. V 31. minutě chytil rozehrávku Kubinčák, přihrál na Daniela Svobodu a ten poslal Draky do vedení - 2:1. Na druhé straně se toho moc nedělo. Jedinou šanci hostujícího týmu měl Chlouba, ale jeho zakončení zblokoval Suvorov. Draci šli po dvou třetinách spokojení.

Třetí třetina byla přetahovaná. Proč? Protože ve 44. minutě byl vyloučen domácí Smékal a hosté to potrestali. Tečovaná střela Dyrynka skončila za zády Ašenbrennera - 2:2. Bojovalo se o každý kousíček ledu. Letňany měly dva brejky, ale zakončení bylo laxní. Ašenbrenner si tyto šance s klidem pohlídal. Na druhé straně ujel Tatar, ale v zakončení byl potažený. Nevylučovalo se. Velkou šanci měl Vojta Kubinčák, ale trefil rameno Žingora. Téže hráč ale v 54. minutě přihrál na Jaroslava Kallu, který vykoupal hostujícího brankáře a poslal domácí do vedení - 3:2. Hosté zbraně nesložili a domácí začali výborně bránit. Další velkou šanci Trutnova měl Svoboda a mohl zkompletovat hattrick. Žingor však jeho střelu chytil. Hosté se dostali k power-play, ale bylo už pozdě. Trutnov v domácí premiéře uspěl a vybojoval veledůležité tři body.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, kdy na svém ledě přivítají hostující Kolín. Začínáme v 18:00 hodin.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na sobotu!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (asistent trenéra, sportovní manažer)

" Do utkání jsme vstoupili výborně. Dobře jsme bruslili a měli tlak do branky. Dostali jsme znovu takovou bramboru, ale pokračovali jsme v trpělivé hře a dál si vytvářeli šance. Ve druhé třetině se dvakrát trefil Dan Svoboda, uklidnili jsme se a bylo to dobré. Po vyrovnávací brance jsme se nepoložili, přidali jsme v tempu a odměnou byla branka Jardy Kally. Konec jsme si už pohlídali. Utkání provázela fantastická kulisa, fanoušci jsou nejlepší, mnohokrát děkujeme!"

Daniel Svoboda (útočník, hráč zápasu)

" Se soupeřem jako byly Letňany musíme být produktivnější a netahat se o jednu branku. Byl to ale úvodní zápas sezóny a byli jsme trochu nervózní. Plnili jsme pokyny trenérů, byli jsme trpěliví a podařilo se nám to dotáhnout do vítězného konce. Fanoušci byli výborní!"

Reportáž: Redakce