|

Výborný Ašenbrenner a dva góly Svobody! Trutnov vyloupil Vrchlabí!

Poslední přípravný zápas skončil výhrou Trutnova. Ten porazil Vrchlabí v poměru 2-4. Ašenbrenner si v brance připsal 66 zákroků a Daniel Svoboda se dvakrát trefil.

VCHTRU
Vrchlabí
Příprava
Vrchlabí
05.09.2018
18:00
2:4
(0:0, 2:1, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 30. Mrňa (Bendík), 40. Mrňa (Kastner) - 39. Kalla (Vácha, Bezděk), 53. Bezděk (Kubinčák, Suvorov), 56. Svoboda (Smékal), 59. Svoboda

Vyloučení: 9:12, Využití: 0:0, V oslabení: 0:1

Vrchlabí: Soukup (Abrahám) - Havránek, Jirků, Vašíček, Muška, Voženílek, Bendík, Moník, Kynčl - Procházka, Urban, A. Půlpán - Mrňa, Kastner, T. Půlpán - Chalupa, Matějček, Hozák - Hidvéghy, Bláha

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Pražák, Bezděk, Suvorov, L. Junek, Fedulov, Suk - Kubinčák, Kalla, Smékal - Martinec, Semorád, Svoboda - Tatar, Janoušek, Chytráček - Kmošek, Gabriel, Ukhin

Poslední přípravná zápas sehráli hokejisté Trutnova ve Vrchlabí. Odvetné utkání z minulého týdne zvládli lépe trutnováci, když díky výborné třetí třetině zvítězili 2:4.

Již od úvodu zápasu bylo jasné, jakým tempem se utkání bude vyvíjet. Domácí opět hráli aktivně, hosté přijeli s jasným úkolem - bránit. První šanci měli domácí, ale Mrňa nedokázal zkrotit kotouč. Proti střele Tomáše Půlpána zasáhl výborně Ašenbrenner. Bendík pálil z modré čáry, po něm ještě Voženílek, ale hostující brankář byl bezchybný. Hosté měli šance vyjímečně. V přesilové hře dobře pálil Svoboda, ale pouze do Soukupa. Po něm se dostal ke střele Ukhin, ale dorážku si už Soukup pohlídal. V oslabení nejprve ujel Urban a nastřelil tyč, po něm ztroskotal na Ašenbrennerovi Aleš Půlpán. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Hosté pokračovali ve své obraně. Nedařila se jim ale rozehrávka a to byl kámen úrazu a voda na mlýn Vrchlabí. Hned v úvodu domácí točili hosty v jejich třetině a nebezpečně tečoval kotouč Mrňa. Jen co se hosté vymanili z tlaku, přišla šance. Smékal vybídl Kubinčáka, ale ten z první trefil jen Soukupovy betony. Na druhé straně pálil z mezikruží nebezpečně Kastner, ale Ašenbrenner vytáhl velmi pohotový zákrok. Ve 30. minutě nahodil kotouč na branku Bendík, trefil spojnici a dorážku uklidil za záda Ašenbrennera Mrňa - 1:0. Hosté se nijak nepoložili a snažili se dál čekat na svojí šanci. Ta přišla v 39. minutě, když Vácha vybídl do brejku Kallu. Jaroslav Kalla si pohrál jak s obráncem Havránkem, tak s brankářem Soukupem a pohodlně zasunul kotouč do branky - 1:1. Jenže hosté inkasovali a zase to bylo před koncem třetiny. Po čistě vyhraném vhazování se z otočky prosadil Mrňa - 2:1.

Hosté zaspali nástup na led, jelikož dostávali důkladné pokyny pro třetí třetinu. Okamžité oslabení však Draky nijak nezastrašilo. Hosté začali hrát ještě lépe ve středním pásmu a domácí dost často nenacházeli recept na výbornou obranu celé pětice trutnovských hokejistů. V 53. minutě si na modré zpracoval kotouč Lukáš Bezděk, poslal ho na branku a Soukup si ho srazil do sítě - 2:2. Hostům narostla křídla. V 56. minutě vybojoval ve středním pásmu kotouč David Smékal, posunul ho na rozjetého Daniela Svobodu a ten ostrou stranou švihem poslal Draky do vedení - 2:3. Po sérii vyloučení se hosté dostali pod tlak. Z toho se však vymanili. do brejku dostal kotouč opět Daniel Svoboda a mazáckým blafákem do bekhendu zpečetil skóre zápasu - 2:4.

Domácí Vrchlabí přestřílelo hostující Trutnov v poměru 68-27, ale ani to jim nestačilo na výhru. Výborný výkon podalo celé mužstvo Trutnova a především Patrik Ašenbrenner.

Děkujeme všem divákům za podporu a těšíme se na první ligové utkání, které se hraje 12.9.2018 od 18:00, kdy na domácím ledě přivítáme Letce z Letňan! Reportáž: Redakce