|

Trutnov nestačil na Vrchlabí...

Další přípravný duel skončil prohrou. Tentokrát na domácím ledě přivítali hokejisté Trutnova hostující Vrchlabí. Po nepovedené první třetině už Draci marně dotahovali dvougólové manko.

TRUVCH
Trutnov
Příprava
Trutnov
30.08.2018
18:00
2:5
(1:2, 1:1, 0:2)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 10. Kubinčák (Semorád, Bezděk), 36. Smékal (Bezděk, Kubinčák) - 6. Urban (Jirků, A. Půlpán), 20. Mrňa (Matějček, Muška), 32. Hozák, 48. Kynčl (Bendík), 54. Chalupa (Matějček, A. Půlpán)

Vyloučení: 10:14, Využití: 2:0

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Junek, Vacek, Bezděk, Fedulov, Pražák, Suvorov - Kubinčák, Semorád, Smékal - Ukhin, Martinec, Svoboda - Maroš (od 21. Křížek), Kmošek, Tatar

Vrchlabí: Abrahám (Horáček) - Jirků, Kynčl, Vašíček, Kukla, Bendík, Moník, Muška - Procházka, Urban, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Hozák - Mrňa, Hidvéghy, Matějček - Chalupa

Hokejisté Trutnova nastoupili do prvního domácího zápasu v letošní přípravě bez několika hráčů. Odpočívali Suk, Janoušek, Kalla, Chytráček, Gabriel a Adolf. V sestavě se naopak objevil obránce Pražák (loni Dynamo Pardubice), útočník Kmošek (loni Dvůr Králové n/L) a navrátilec Daniel Svoboda.

Ačkoliv měli Draci jasné pokyny, do první třetiny nastoupili mizerně. Hostující Vrchlabí dobře bruslilo a domácí hráči měli zatažené ruční brzdy. Z toho i vyplynula první branka, kterou vstřelil hostující Urban - 0:1. Domácí se vzpamatovali až v desáté minutě, kdy dostali výhodu přesilové hry čtyř proti třem. Tu bleskově využili. Dělovku Vojtěcha Kubinčáka zastavila až síť v brance Abraháma - 1:1. Už se zdálo, že první třetina skončí nerozhodně, ale na branku pelášil Jan Semorád. Netrefil. Čtyřicet sekund před koncem vyrobili domácí neuvěřitelnou hrubku, kterou potrestal hostující Mrňa - 1:2.

Do Druhé třetiny vstoupilo úplně jiné mužstvo, než do té první. Trutnov hrál aktivně a v útočném pásmu dělal hostům problémy. Velkou šanci měl Ukhin, ale skákající kotouč do branky nedopravil. Už se zdálo, že bude Abrahám překonaný, ale střela Svobody skončila pouze na obránci, který stál před ním. No a tak z ničeho nic udeřilo Vrchlabí. Kotouč vypadl Ašenbrennerovi z výstroje a za jeho záda ho dopravil Hozák - 1:3. Vrchlabí vedlo o dvě branky, ale domácí zbraně nesložili. Velkou šanci měl Kubinčák, ale minul branku. V 36. minutě hráli domácí opět přesilovku a ostřelování hostující branky skončilo gólem. Na brankovišti byl nejaktivnější David Smékal, který procedil kotouč za záda hostujícího brankáře - 2:3. Do konce druhé třetiny měl šanci ještě domácí Semorád, ale Abrahám ho vychytal.

Ve třetí třetině se ukázala fyzická převaha odpočinutého Vrchlabí. Domácí ohrozili branku sporadicky, ale když už, tak to byla tutovka. Dva nájezdy jel totiž Kubinčák, ale na poslední chvíli mu dokázali hostující obránci kotouč vypíchnout. No a hosté opět trestali. Nejprve se ve 48. minutě trefil Kynčl - 2:4. A po něm, opět po obrovské hrubce ve středním pásmu, se prosadil Chalupa - 2:5. Nic na tom ani nezměnila závěrečná power-play, která trvala pize dvacet sekund.

Hokejisty Trutnova tak čeká poslední přípravný duel - příští středu na ledě Vrchlabí. Děkujeme všem fanouškům za podporu a příští týden se uvidíme ve Vrchlabí. Trutnov pojede už v sestavě, která bude začínat v prvním ligovém zápase. Reportáž: Redakce